redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

slaapproblemen-bij-babys
 

Slaapproblemen bij een baby leiden natuurlijk rechtstreeks tot slaapproblemen van de ouders. Uw pasgeboren kindje zal waarschijnlijk al gedeeltelijk tot slapeloze nachten leiden, want uw baby laat zich in de nacht horen om gevoed te worden. Dit is een natuurlijke gang van zaken en normaal gesproken, zal uw kindje na verloop van tijd doorslapen. Als dat niet het geval is en u ondervindt hinder van de gebroken nachten, dan kunt u spreken over slaapproblemen.

Slaapproblemen bij baby's

Pasgeboren baby's brengen de grootste tijd van de dag en nacht door met slapen. Er zijn baby's, die al na een aantal weken rustig de hele nacht doorslapen, maar er zijn ook baby's die slaapproblemen kunnen veroorzaken bij de ouders. Het is heel belangrijk om uw baby kennis te laten maken met een dagritme en een nachtritme om slaapproblemen te voorkomen. Een baby die een paar weken op de wereld is, heeft namelijk geen enkel besef van tijd of van de dag en de nacht. Het ritme kan worden aangeleerd door overdag bijvoorbeeld de gordijnen tijdens de slaapjes open te houden en het dagelijkse lawaai van radio, televisie en de stofzuiger doorgang te laten vinden. Ook als er al slaapproblemen zijn ontstaan, is het instellen van een dagritme en nachtritme belangrijk. Als uw kind in de nacht wakker wordt en huilt, maar bijvoorbeeld geen voeding wenst, dan kunt u het kindje rustig troosten in de slaapkamer van de baby zelf. Het is dan bijvoorbeeld niet de bedoeling om het kindje mee naar de woonkamer te nemen, zodat de baby klaarwakker wordt.

Advies bij slaapproblemen oudere baby's

Baby's met een leeftijd tussen de drie en zes maanden, zullen in principe de nacht doorslapen. Wordt uw kindje wakker en gaat het huilen, dan is het raadzaam om daar snel op te reageren. Uw kindje direct troosten heeft namelijk als voordeel, dat de baby nog niet gelijk klaarwakker is. Zachtjes zingen of over het hoofdje aaien, werkt vaak al geruststellend. Baby's vanaf negen maanden kunnen meer moeite krijgen met het in een keer in slaap vallen. Rust en regelmaat aanbrengen in de dag zijn dan belangrijke zaken. Krijgt u als ouder zelf last van slaapproblemen door de gebroken nachten, probeer dan om overdag een klein dutje te doen, zodat uw energie op peil blijft.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden