redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

speelgoed-voor-de-baby
 

Speelgoed voor de baby is in allerlei vormen beschikbaar, zodat er bij het maken van een keuze rekening gehouden kan worden met verschillende aspecten. Het hangt natuurlijk van de leeftijd van je baby af welk speelgoed geschikt is en dat geldt ook voor de ontwikkelingsfase, waarin je kindje zich bevindt. Speelgoed voor de baby moet een uitdaging bieden en uiteraard is het van groot belang om op de veiligheid ervan te letten.

Baby's tot drie maanden

Je baby in de leeftijd tot drie maanden heeft nog weinig behoefte aan speelgoed, dat in de handen gehouden kan worden, want daarvoor is je kindje nog te klein. Wat wel leuk speelgoed voor de baby is om te kunnen kijken naar bijvoorbeeld een kleurrijk mobiel in de kinderkamer of naar een bollensnoer dat over het wiegje of over de kinderwagen kan worden gespannen. De basiskleuren, zoals rood, blauw en geel zullen de aandacht van je kindje trekken.

Baby's van drie tot zes maanden

Je baby ontwikkelt zich snel en dat betekent dat je op een gegeven moment leuk speelgoed voor de baby kan kopen, dat je kindje zelf kan vasthouden. Hierbij kun je denken aan een rammelaar of aan een bijtring. Je kindje zal het speelgoed zelf al vast kunnen houden en natuurlijk in de mond willen stoppen om op deze manier het speelgoed voor de baby te ontdekken.

Baby's vanaf zes maanden

Je baby kan steeds meer en het speelgoed voor de baby zal dan ook op deze ontwikkelingsfase moeten worden afgestemd. Baby's vinden het heel leuk om in het badje ook met speelgoed te spelen, zoals met een eendje of een bekertje. Een speeltapijt met ontdekkingsmogelijkheden biedt ook uitkomst net als de bekende stapelbekers, waarbij ronde bekers de voorkeur krijgen, want deze kunnen makkelijker in elkaar worden gepast dan vierkante bekers. Een stoffen bal met een muziekje erin is bij kindjes in deze leeftijd ook vaak favoriet.

Baby's vanaf negen maanden

Speelgoed voor de baby vanaf een leeftijd van negen maanden kan steeds uitdagender worden. Zo is een activity center met muziekjes, knopjes en schuifjes ideaal speelgoed en als je kindje eraan toe is, kan een loopstoeltje perfect zijn voor het leren zetten van de eerste stapjes.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden