redactie

Redactie 2 jaar geleden 2 reacties

babykamer-doorslapen-baby
 

Slapeloze nachten zijn heel gebruikelijk bij en herkenbaar voor kersverse ouders. Waarschijnlijk ben je helemaal uitgeput van die uren die je wakker bent doordat je baby niet kan slapen. Gelukkig zijn er een paar handige tips die iedereen kan proberen om je baby door te laten slapen. Dat is voor baby fijn, maar ook voor jezelf na veel gebroken nachten. Hier komen de tips!1. Ontwikkel een vast ritueel

De meeste pasgeborenen slapen 16 of meer uren verdeeld over één gehele dag. Op het begin is het slaappatroon onrustig, maar naarmate tijd verstrijkt zal een slaapritme zich vanzelf ontwikkelen. Wanneer baby’s ongeveer 3 maanden oud zijn, slapen ze zo’n vijf uur achter elkaar aan. Rond de leeftijd van 1 jaar zal je baby zo’n 10 uur achter elkaar aan slapen.

2. Zorg voor activiteit overdag

Wanneer je baby overdag voldoende vermaakt is, dit kun je als ouder doen door te praten, zingen en spelen, dan kan dit bijdragen aan een betere nachtrust.  Vrij logisch, wanneer je baby bijvoorbeeld overdag al veel geslapen heeft, kan het zijn dat je baby ’s nachts erg actief is.

3. Een vast ritueel voor het slapen

Wat ook wel wil werken is een vast ritueel volgen met je baby voor het slapen gaan. Probeer dingen te doen die ontspannend werken zoals je baby in bad doen, knuffelen, een liedje zingen, spelen, rustige muziek afspelen of iets voorlezen.

4. Leg je baby moe in bed

Door je baby al moe of slaperig in bed te leggen, gaat je baby vanzelf het bedje met slapen associëren. Zo zal je baby na een aantal keer sneller in slaap vallen. Leg je baby altijd op de rug en haal knuffels of andere spullen uit het bedje.

5. Zorg voor een donkere kamer

Misschien wel de belangrijkste is het zorgen voor een donkere babykamer. Bewezen is namelijk dat je beter slaapt en uitrust wanneer de kamer pikdonker is. Hier kun je voor zorgen door goede raamdecoratie aan te schaffen. Kies voor goedkope rolgordijnen met een verduisterende stof gecombineerd met velours gordijnen met een verduisterende voering! Zo heb je twee raamdecoraties dus is de  kamer extra goed verduisterd.

6. Wees ’s nachts rustig

Het gaat voorkomen dat je ’s nachts alsnog even naar je baby toe moet, bijvoorbeeld om te voeden. Zorg er dan voor dat de lichten gedimd zijn, je zachtjes praat en rustig beweegt. Door zelf rustig te zijn wordt je baby ook sneller rustig.

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

woman5

mamamae 1 jaar geleden

Ik heb toen van alles geprobeerd, maar ik heb ergens tips gevonden, in de avond voor naar bed en voor zijn laatste melk, geef ik mijn zoon paar hapjes banaan. Klinkt raar maar dat helpt heel veel. Mijn kind slaapt rustiger en minder flesje melk nodig. 

woman7

Preggie 2 jaar geleden

Allemaal heel goede tips en ook heel herkenbaar. In theorie klinkt dit echter veel eenvoudiger dan in de praktijk. Als je baby 's nachts maar blijft huilen, dan vind ik het toch behoorlijk moeilijk om zelf rustig te blijven als je meerdere keren je bed uit moet. Wij hebben voorlopig een extra bedje in de kamer gezet waar ik of mijn man in slapen.  Als mijn jongste begint te huilen dan troost ik hem soms vanuit het bed en ik moet wel toegeven dat hij zich veel rustiger voelt en beter slaapt als er een van ons ook in de kamer ligt.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden