redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

veilig-slapen-0-4-jaar
 

Veilig slapen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is een belangrijk onderwerp, waar je als ouders echt even bij stil moet staan. Een baby slaapt vaak niet alleen in het eigen bedje, maar ook op andere plaatsen, zoals in de kinderwagen en in het autostoeltje. Ten aanzien van het veilig slapen voor kinderen in de leeftijdscategorie 0-4 jaar zijn er een aantal aspecten, waarmee rekening gehouden kan worden.

Veilig bedje

Het bedje, waarin je kindje slaapt moet natuurlijk veilig zijn. Er zijn dan ook een aantal veiligheidseisen waar een bedje aan moet voldoen. Bij kinderbedjes dient de afstand tussen de spijlen 4,5 cm tot 6,5 cm te zijn. Uiteraard moet in het wiegje of in het bedje een passend stevig matrasje liggen.

Kinderen in de leeftijd tot twee jaar kunnen veilig slapen onder een lakentje met een dekentje of in een slaapzak. Een dekbed wordt afgeraden omdat het in het wiegje of bedje dan te warm kan worden. Voor het veilig laten slapen van pasgeboren baby's wordt aangeraden het bedje kort op te maken, zodat het kindje met de voetjes tot het voeteneinde komt.

Voor peuters geldt dat het kindje niet uit bed moet kunnen vallen en ook niet bij gordijnen kan komen of andere losse zaken kan pakken. Verder wordt afgeraden om het kinderbedje te dicht bij een raam te zetten, zodat ondernemende peuters niet naar buiten kunnen klimmen.

Slaaphouding en veilig slapen

Er wordt geadviseerd om je baby altijd op het rugje te laten slapen en niet op het buikje in bed te leggen. Het gezichtje van je baby ligt bij het slapen op de rug namelijk altijd vrij. Heb jij nog meer tips op de baby veilig te laten slapen? Laat het alle andere ouders weten in een reactie hieronder!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden