redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

voeding-voor-de-baby
 

Het antwoord op de vraag hoeveel voeding voor de baby nodig is, zal afhankelijk zijn van het soort voeding. Geeft u bijvoorbeeld borstvoeding of wordt het kindje met de fles gevoed. De hoeveelheid voeding, die een baby nodigt heeft verandert natuurlijk periodiek. Een pasgeboren baby zal minder voeding tot zich nemen in vergelijking met een baby van zes maanden.

Hoeveel flesvoeding voor de baby

Als uw pasgeboren kindje vanaf de geboorte flesvoeding krijgt, dan wordt aangeraden om te starten met tien ml flesvoeding per keer. Uw kindje zal gedurende zes tot zeven keer in de vierentwintig uur gevoed moeten worden. Elke dag zal de hoeveelheid voeding in de fles met tien ml worden verhoogd. Als de kraamdagen er bijna opzitten, dan zal uw baby ongeveer op een hoeveelheid voeding zitten van tachtig ml per voeding. Ook deze hoeveelheid zal nog verder moeten worden opgevoerd en dat neemt gemiddeld nog twee weken in beslag. De hoeveelheid voeding voor uw baby zal vervolgens afhankelijk zijn van het gewicht van uw kindje, maar ook van de voedingsbehoefte. Over het algemeen wordt er na de opbouw van de hoeveelheid voeding uitgegaan van 150 ml voeding per kilo lichaamsgewicht. Tegen de tijd, dat uw baby drie kilo weegt, is er een behoefte aan 450 ml per dag. Deze hoeveelheid kunt u eenvoudig verdelen over de verschillende flesvoedingen per dag. Het aantal voedingen per dag neemt natuurlijk af naarmate uw kindje zwaarder en ouder wordt.

Hoeveel borstvoeding voor de baby

Bij het geven van borstvoeding hebt u waarschijnlijk geen idee hoeveel uw kindje binnenkrijgt. Vaak wordt geadviseerd om het kindje aan te leggen, zodra uw baby aangeeft honger te hebben. De hoeveelheid voeding via de borst kan per kind variëren van 450 ml per dag tot wel 1100 ml op een dag. Zolang uw kindje voldoende groeit en plasluiers heeft kunt u er vanuit gaan dat uw baby voldoende voeding krijgt en is bijvoeding overbodig. Op het moment dat u gaat kolven, is het wel belangrijk om erachter te komen hoeveel voeding uw kindje wenst. Voor een baby van drie maanden kan daarbij uit worden gegaan van het lichaamsgewicht in het aantal kilo's dat vermenigvuldigd kan worden met 150. De uitkomst is de totale hoeveelheid voeding per dag, die uw kindje nodig heeft.

Heb jij leuke en nuttige tips voor anderen? Laat je horen in een reactie hieronder!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden