Carola_de_j 2 jaar geleden 2 reacties

 

In februari verwachten we ons kindje en ik weet niet zo goed wat voor slaapzakje ik moet kopen. Het is best fris in de babykamer, we slapen zelf ook graag in een frisse ruimte.

Ivm bewegingsvrijheid hoorde ik een slaapzak zonder mouwen en dan gewoon een shirtje met lange mouwen aandoen. En moet ik daar dan ook nog een deken overheen doen? Of is het beter om een dikke slaapzak met mouwen te nemen? 

Wat zijn jullie ervaringen? Wat is een goede slaapzak? 

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

Jasna 2 jaar geleden

Ons zoontje is afgelopen augustus geboren en dat was in de laatste week dat t zo warm was (35grade buiten op zijn kamer was het 24 grade). Toch had hij t regelmatig koud de eerste week (je moet bij iedere verschoning temp meten). Hij had n rompertje langemouw aan met n broekje en n dekentje over zich. Hij sliep s avonds zelfs met n kruik terwijl wij in ondergoed sliepen en alleen n dekbedovertrek, met t raam open. 

Een lekker warme slaapzak is altijd n aanrader bij n pasgeborenen.  Je kunt altijd n slaapzak kopen waar je de mouwen van af kan ritsen en wat betreft bewegingenvrijheid, sommige baby’s zijn er bij gebaat om juist zo min mogelijk bewegingsvrijheid te hebben om de geborgenheid en zich zo veiliger voelen (inbakeren). Voor koude handjes kun je t beste lange sokjes gebruiken die niet afknellen (eerst sokjes aan dan pas t shirtje overheen). Scheelt ook n bekrast gezicht (nageltjes zijn erg scherp en de eerste 6weken mag je ze alleen vijlen.) NOOIT met je tanden afbijten zoals vele kraamverzorgsters aangeven. Je mond is n bron van bacteriën en je kunt hiermee ook n infectie veroorzaken. Meer dan n steriele nagelschaartje! 

Meer info dan waar je om vroeg, maar ik hoop dat je er iets aan hebt. 

De slaapzaken van lodger zijn erg fijn. Daar zit n soort van handschoentjes aan vast wat je over t handje kunt doen. 

Succes met alles. 

Mirthe75 2 jaar geleden

Hallo Carola,

Wij hebben 2 slaapzakken gekocht. 1 wat dikkere zonder mouwen en 1 wat dunnere met afritsbare mouwen. Het is sowieso fijn om er 1 extra te hebben voor als er een 'ongelukje' gebeurd en/of er 1 in de was zit. Ook kijk ik dan gewoon op gevoel wat het beste past die nacht.

Overigens gewoon bij de HEMA gekocht. Een leuke van Jip en Janneke.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden