babykleertjes wassen

Naam: Barbamama
|
Lid sinds 26 sep 2010
Hoi allemaal!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie allemaal de babykleertjes van te voren wassen..

In de wasmachine? hoeveel graden? Wel of niet in de droger. en  even strijken daarna ?
Geen wasverzachter!? en gebruik je een speciaal wasmiddel?

Liefs Steffi


No Avatar
annemarie on
Naam: annemarie
|
Lid sinds: 28 okt 2010
Geen wasverzachter alleen, dat is niet zo goed voor t huidje en verder heb ik amper zeep gebruikt want ja t is toch nog niet vies. Mijn moeder voelde zich geroepen om t allemaal te wassen en strijken dus die kreeg een flinke baal kleertjes.....vind ze schattig denk ik, ik vind t wel fijn!
Om t fris in de kast te houden heb ik van zwitsal geurbuideltjes erin gehangen, dat ruikt echt heeerlijk maar weet niet of jij dat daar kan krijgen anders je fam lief aankijken!
liefs

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Wij gebruiken een speciale babywaspoeder van dreft, geen verzachter en we doen het erna wel in de droger (papa wil alle bacterien dood haha) Hebben nu echt alles gewassen, heerlijkkk :)

No Avatar
Össsiii on
Naam: Össsiii
|
Lid sinds: 29 mrt 2011
Ook ik heb ze gewassen zonder wasverzachter.
Geen speciale waspoeder gebruikt, ik heb altijd die van Omo dus die heb ik ook gebruikt.
Alles gewassen op 30 graden en daarna gestreken.

No Avatar
revitally on
Naam: revitally
|
Lid sinds: 17 jan 2011

ik moet ze nog gaan wassen maar wij gaan van af van daag overstapen met was middel naar neural... daar ik zelf al een wat gevoelig huid heb... niet heel erg.... was middel is nooit een probleem geweeste voor mij... maar mijn nicht van nu bij 2 had wel heel veel last van alles standaart wasmiddelen....

verder heb ik geleze dat sommig alergieren onstaan in de baby tijd! dus liever wat voor zichting!!! nu nog 2 maanden de tijd om alles wat we veel dragen en veel gebruiken dus een keertje of twee gewassen te hebben met neutral!!

ik heb inderdaad verder begrepen GEEN was verzachter gebruiken... stond bij onze ook in de info van de kraam zorg!

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
Haha leuk topic!
Ik heb alles gewassen volgende de etikette qua graden en een normaal wasmiddel gebruikt. Gestreken wat gestreken moet worden en alles lekker in de kast...
Strijken jullie rompertjes? Leek mij een beetje overbodig...

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Ik strijk eigenlijk niets...de droger haalt de meeste kreukels eruit... Tenzij het uiteraard niet uitziet haha :)

No Avatar
Barbamama on
Naam: Steffi88
|
Lid sinds: 26 sep 2010
nou ik heb vandaag alles gewassen.. alles kleertjs, handdoeken, slaapzak, lakens, beddek etc.
alles op 30 graden, met speciale babywasmiddel van Norit.
en daarna gedrogen buiten in de zon.. stond zo leuk al die kleine ienniemienie sokjes en rompertjes aan de lijn! hihi ik wa helemaal in me sas.
het is hier 24 graden, dus vond het onzin om de droger aan te zetten..
daarom ga ik wel alles strijken ( ook rompertjes!) dat dood dan alle bacteriën weer..

Alles zit nu in een plastic zak in een giga opbergkist met geurbijltje en antimotten. en zo blijft alles schoon en fris tijdens de verhuizing. Nog 3 weken te gaan, dan gaan we officieel over. Over 2 weken gaan we wel al tijdens de paasdagen een hele week alles in orde maken, niet veel want alles is gerenoveerd en opgeknapt..  en zullen we de helft al oververhuizen. en beginnen aan the extreem babyroom make-over..

alles op het laatste moment, ik raak echt gestresst.. ik blijf maar praten tegen me buik, please kom niet eerder! en ik voel me zo slecht dat nog niet alles op orde is.. bang als hij eerder komt..   hoe kan mijn man zo rustig blijven? ja hij is spaans dat zal het zijn, en ik echt typisch hollands. ik had de babykamer het liefst nog voor het einde van het eerste trimester in orde gehad.. hahahaaaa
 
nogeen vraagje, halen jullie alle etikettes uit de kleertjes. Ik heb gisteren met me man allleeeeeee etikettes  met wasinstructies eruit geknipt (ja natuurlijk eerst gekeken of er geen speciale dingen opstonden :P )..en de andere etikettes van merkjes in het nekje eruit gehaald helemaal, de stiksels losgepeuperd (WAT EEN WERK!) Hier is dat een gewoonte, en doen alle moeders dat met de babykleertjes zodat het niet kan prikken e.d..

doen jullie dit ook?

liefs uit spanje!

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
Hihi wat grappig dat ze in Spanje dan weer dingen op een andere manier doen... ik heb in mijn werk nooit gezien dat ouders dat deden en heb dat zelf ook niet gedaan. Het lijkt me inderdaad een heel werk...
Inmiddels twijfel ik of ik de rompertjes toch ga strijken 

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Hoi steffi, Die motballen, ik zou dat even navragen aan je vk! Volgens die van mij is het sterk afgeraden motballen bij babykleertjes te doen, het zou te sterk chemicalish zijn! En ja dat etiketten enz eruithalen ben ik eigenlijk ook van plan, de papa ziet het nut er niet van in, maar ik denk dat het misschien gaat prikken of zo hehe... En dat gedoe met de babykamer, dat begrijp ik maar al te goed! Wij hebben ook alles pas gekocht met 8 weken te gaan, terwijl ik ook liefs al alles klaar had met zeker 5 maanden. Maar goed, tis niet anders, en mocht ie eerder komen, het enige wat ie nodig heeft is een bed en kleren! De rest is zo gebeurd ;) Groetjes uit Sint Maarten haha

No Avatar
revitally on
Naam: revitally
|
Lid sinds: 17 jan 2011

wil ook dat ik de keertjes buiten kan hangen!!!! vind dat altijd lekkerder ruiken... :S maar het weer staat het hier nog niet echt toe... ben een beetje aan het wachten tot het wel kan!!!!

tja lebels... ik denk dat ik ze er in laat... maar weet dat mijn zusje ze uit eindelijk uit sommig dingen hebben gehaalde tegen de jeuk... maar is later niet handig... welke MAAT is dit??????? heb wat kleertjes van der overgenomen....

groetjes uit deze grijze kikkerlandje!!

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279