Borstvoeding

Naam: Jessy84
|
Lid sinds 22 feb 2011
Hallo iedereen,

Ik had een vraagje.

Bij mijn zoontje hebben we gekozen voor flesvoeding en dat was prima, maar wil nu graag bij de tweede borstvoeding gaan geven.

Maar nu had de vk het over een borstvoedingscursus, heel handig natuurlijk maar heb er eigenlijk echt geen tijd voor de avonden zijn hier al net als het spitsuur en wil graag nu mijn zoontje nog alleen is ook echt alle tijd die we hebben aan hem besteden.

Hoe is het bij jullie gegaan ?
helpt de kraamhulp daarbij mee, of is het toch echt aan te raden wel een cursus te doen?
En hoe werkt dat als de borstvoeding niet genoeg is?


Groetjes Jessy


No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi Jessy,

Ik heb ook helemaal  geen borstvoedingscursus gevolgt, de kraamzorg heeft daarbij geholpen en klinkt raar maar het ging bij mij eigenlijk vanzelf alsof ik het al jaren had gedaan.


No Avatar
Mama G on
Naam: Mama G
|
Lid sinds: 04 jul 2011
Hoi hoi,

Kan iemand mij vertellen wat de voordelen en de nadelen zijn van borstvoeding t.o.v. flesvoeding?

Groetjes

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi,

De kraamverzorgster weet inderdaad veel over de borstvoeding en het aanleggen. Je hebt wel echt een voorsprong als je een cursus hebt gevolgt. Vroeger zagen vrouwen bij elkaar hoe het moest, maar voeden in het openbaar is niet meer zo gebruikelijk. Het is belangrijk dat de kleine vanaf het begin goed aanlegt wordt, hiermee kan je tepelkloven voorkomen. Praktisch alle vrouwen hebben genoeg voeding alleen komt het niet altijd even snel op gang. Dan moet je extra gaan kolven, want stimulatie zorgt voor extra voeding. Eventueel wordt er tot er genoeg is bijvoeding gegeven, maar een kleine is er op gebouwt om in de eerste tijd wat minder te krijgen en het maagje moet nog wennen aan de hoeveelheden.

Voordelen van borstvoeding zijn, dat je het altijd bij de hand hebt op de juiste temperatuur. De samenstelling past zich aan, aan de leeftijd van je kind. Het zit vol met afweerstoffen waardoor het weerbaarder is tegen bepaalde ziekten. De kans op allergie is in de eerste 6 maanden minder groot. Uit onderzoek blijkt dat borstgevoede kinderen op lange termijn minder kans hebben op obesitas en suikerziekte. Bepaalde hormoonafhankelijke soorten kanker hebben vrouwen die borstvoeding hebben gegeven minder kans op. Waarbij hoe meer maanden borstvoeding hoe kleiner de kans wordt.

Nadelen van borstvoeding zijn, dat je partner minder makkelijk het flesje kan geven, behalve als je af en toe gekolfde melk geeft. Het kan de eerste 2 weken veel energie kosten om de borstvoeding goed op gang te krijgen in een periode die op zich al vermoeiend en hectisch kan zijn. Veel mensen vinden het niet fijn om te kolven op hun werk en stoppen daarom ook vaak met 3 maanden.

Er zijn nog wel meer punten, maar dit zijn ongeveer de belangrijkste

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig