Buikspieren

Naam: Scampi
|
Lid sinds 02 aug 2009

Hallo,

Weet iemand of je je buikspieren nog mag trainen?

Scampi


No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

 

Je mag niet alle buikspieren meer trainen, je moet aangepaste oefeningen doen. Je kunt de "rechte buikspieren" niet meer doen, maar je kunt bijvoorbeeld wel de schuine buikspieren doen. Ook kun je op de grond liggen met gebogen benen en dan je been richting de grond doen (gebogen, dus niet recht) en dat kun je om en om doen. Als dit goed is voel je dit laag in de buik en het is geen heftige oefening.

Succes met de buikspieroefeningen

No Avatar
Alana on
Naam: Alana
|
Lid sinds: 22 jun 2011
Vraagje.. Ik ga 1x pw aquajoggen. Nu lees ik hier dat je niet alle buikspieren mag doen. Kan iemand ook vertellen waarom dat niet mag? En is het slecht dat ik dit gedaan heb?

No Avatar
Clarinda on
Naam: Clarinda
|
Lid sinds: 04 sep 2011
Hoi Alana,

dat kan ik wel uitleggen (ben sportinstructeur). Je rechte buikspieren zijn eigenlijk 2 spieren, in het midden gescheiden door een pees. Door je zwangerschap worden die spieren meer naar de zijkant geduwd en komt er spanning op die pees te staan. Als je van te voren sterke buikspieren had, dan kan het zijn dat je tijdens je zwangerschap daar ook iets meer last van hebt dan iemand die minder sterke buikspieren had. 
Als je tijdens je zwangerschap deze spieren gaat trainen, dan kan die pees scheuren. Ten eerste is dat heel pijnlijk, ten 2e geneest dat niet meer (dat wordt een diastase genoemd) waardoor je problemen met je buikspieren houdt. 

Wil je toch je buikspieren in vorm houden, train dan vooral de schuine buikspieren. Dat kan je doen door  je knieen op te trekken, voeten op de vloer (liggend op je rug), handen achter je oren en ellebogen kruislings naar je knieen te brengen. (dit is slechts 1 oefening, niet perse de beste, maar wel de bekendste).
De schuine buikspieren die je rug enorm ondersteunen kan je voelen (zodat je weet welke spier je moet aanspannen om 'm te trainen) net aan de binnenkant naast het uitstekende knobbeltje van je bekken, onderaan je zij, bij je lies. Als je je voorsteld dat je een strakke spijkerbroek moet aantrekken en daarvoor je buik een beetje in moet houden, dan gebruik je die spier. Je kan het voelen als je je vingers daar een beetje indrukt en dan je buik licht intrekt. 

Goede  (correcte) training van die spier kan veel rugklachten tijdens de zwangerschap voorkomen. 

No Avatar
Alana on
Naam: Alana
|
Lid sinds: 22 jun 2011

Clarinda

Bedankt!

Ik had inmiddels al niet meer meegedaan aan aquagym. Trek dan baantjes als ze daarmee bezig zijn =)

groetjes

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig