Dagboekje bijhouden

Naam: Aviator
|
Lid sinds 24 sep 2010
Zijn er meer mensen die een dagboekje bijhouden over de zwangerschap?
Ik ben heel enthousiast begonnen, merk wel dat ik nu de zwangerschap vordert er minder erg in heb.
Zo ja, wat schrijf je erin en op welke manier schrijf je?

Toch vind ik het soms nog moeilijk om al te schrijven alsof het er al is, ik vind het soms nog steeds onwerkelijk! Ook begin ik me drukker te maken over de bevalling en de pijn die daarbij om de hoek zal komen kijken...

No Avatar
Dinh on
Naam: Dinh
|
Lid sinds: 18 feb 2011

Ik was ook heel enthousiast begonnen aan een dagboek, Heb mezelf voorgesteld, wie de familieleden (tantes en nichtje), onze woonplaats, ons huis.... maar doordat mijn echtgenote eigenlijk vrij weinig loslaat, weer heel snel weggelegd, maar wil het toch wel gaan bijhouden.... Ik praat inderdaad tegen iemand die er niet is, maar goed, en ik begin nu dus met : Hallo Baby, omdat we nog geen naam hebben.

No Avatar
Dromertje on
Naam: Dromertje
|
Lid sinds: 12 jul 2010
ik heb een "mijn 9 maanden dagboek" en daar schrijf ik elke week in.. dan moet ik zeggen dat ik zo net voor 4weken heb geschreven omdat je op het eind er niet zo zin in hebt meer

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Heb eraan gedacht, maar meer een dagboek van mijn eigen ervaringen en emoties ten opzichte van de zwangerschap... Niet een praatje met de baby dus.... Helaas heb ik er nooit echt tijd voor gehad en nu...geen smack of energie voor! Ik slaap snachts van geen kant omdat ik zoveel pijn heb aan mijn heupen en banden, en dan het eeuwige wc geren...pffff Als ik thuis kom van werk duik ik het liefst mijn nest in, maar ja, dat gaat ook niet altijd he? ;)

No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010
Ik heb ook zo'n negen maanden dagboek en moet zeggen dat ik het wel keurig bij houd.
Het is ook meer iets voor mezelf dan dat je het echt aan de baby schrijft. Het zijn vragen over jou en je zwangerschap.
Van dezelfde serie heb je ook een kraambezoekboek en een baby's eerste jaar etc.
Ik had die baby's eerste jaar van mijn vriend gekregen, nog voor ik zwanger was. Dat vond ik zo lief, dat was voor mij een bevestiging dat hij het net zo graag wilde als ik.

Toen ik eenmaal zwanger was heb ik zelf het negen maanden dagboek gekocht. Er staat ook iedere week een verhaaltje in hoever de baby nu is en welke klachten je kan hebben etc.

Soms staan er wel vragen in waarmee ik niet zoveel kan. Een paar weken terug vroegen ze al naar brandend maagzuur, dat heb ik niet (nu heel af en toe), maar dan kan je dus de volgende vraag, wat je eraan doet, ook niet invullen.


Ben vandaag overigens precies 28 weken, heb zo'n ticker op hyves en daar stond, nu is je baby officieel levensvatbaar. Misschien klinkt het heel stom, maar toen ik dat zag had ik echt zoiets van phewwww dat hebben we maar mooi gered. Tuurlijk moet ze nog zo lang mogelijk binnenblijven, maar het voelt wel alsof ik een magische grens heb bereikt...

No Avatar
annemarie on
Naam: annemarie
|
Lid sinds: 28 okt 2010
Ik heb bij zowel mijn 1e en deze zwangerschap een notitieboek wat ik als dagboek gebruik. Ik schrijf wekelijks over wat er allemaal is gebeurd en hoe t met de zwangerschap gaat. duss eigenlijk vertel ik dagelijkse dingen. Ik vind t echt een kleine moeite, als ik t boekje terug lees van de 1e denk ik er leuk aan terug en heb veel ´oh ja!´ momenten. Ook plak ik af en toe een foto of echo erbij. Verder heb ik ook nog een boek wat straks overloopt in kraamboek waar ik in schrijf en evt foto´s van buik en echo in plak...Overigens schrijf ik soms nog steeds in t dagboekje van mn dochter die 19mrt 2 wordt, soms doet of zegt ze wat grappigs en dan noteer ik dat. Je hebt ook een boek van ´mama en papa vertellen´ haha...daar schrijf ik ook in maar dat is hoog uit 2 pagina´s per jaar met wat vragen. Ik denk en hoop dat mn kinderen t erg leuk vinden dat ik dat heb gedaan ik had graag ook wel zo´n boekje gehad!

No Avatar
annemarie on
Naam: annemarie
|
Lid sinds: 28 okt 2010
hey jennefer ben jij later uitgerekend dan je in 1e instantie dacht...ik dacht dat wij maar een weekje scheelden?
liefs

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Hoi annemarie, ja heb 3 verschillende vk's gehad en 3 verschillende uitgerekende datums... De laatste datum werd gezet op de 17de, dus ben benieuwd! :)

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Even een hart onder de riem voor alle ‘oudere’ aanstaande mama’s. Ik ben...
Zegt: preggie
33136
hey heb dat probleem ook , vorige maand heb ik een bloeding gehad dat wel maar...
Zegt: els van camp
33135
Hoi! ik koop mijn gordijnen altijd bij plissegordijnenexpert.nl omdat ik ze dan...
Zegt: celinevb
33134
Hallo, ook ik lees deze berichten graag. ik ben nu 42 jaar en de gynaecoloog...
Zegt: Elisa
33133