December 2010 mama's (in spé)

Naam: LuckyUs
|
Lid sinds 16 apr 2010
Laat ik de spits afbijten.. Ben nu 4 weken en 2 dagen zwanger en vind t megaspannend! Hier mijn verhaal.. 9 februari ging het spiraal er uit. Ik ben er klaar voor! Na 3 jaar durf ik het toch weer aan (ondanks zeggen van NOOIT MEER ;) ) ik bloedt 3 daagjes en dan is het wachten op mn eerste menstruatie. En maar wachten op de menstruatie.. en wachten.. en ja, eindelijk daar is ie op 17 maart. Kan ik eindelijk een beetje mn cyclus berekenen. Dàcht ik tenminste. Ik was 3 daagjes ongesteld (heerlijk vergeleken de 10 dagen die ik vroeger had). Eind Maart ovulatietesten van Wondfo gebruikt (zijn TOP) en deze gaven een al dikkere 2e lijn aan. 3 April was volgens deze testen mijn eisprong. We hebben 2x voor die tijd en op de dag zelf geklust ;) en meteen na mn eisprong voelde ik me misselijk.. een dag later kwamen de zere borsten en dacht.. t zal misschien wel pms zijn? Ik kreeg er nog menstruatiepijn pijn en flinke last van mn darmen bij (dat laatste overigens nog steeds). Pff kon iedere x rennen naar de pot. En toen wist/voelde ik het gewoon. Met 3 weken en 3 dagen testte ik positief met de Wondfo zwangerschapstest. Dag zelf ook nog de 2v5 vd kruidvat gekocht en getest en ZWANGERRR! We houden het geheim zolang het kan, net als bij onze eerste. En hopelijk na onze 12 weken echo kunnen we het goede nieuws vertellen!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hi! Gefeliciteerd! Wij zijn zo ongeveer op de zelfde datum uitgerekend denk ik. Ik ben zelf op 17 december uitgerekend, en ik moet nog wachten op de eerste echo. Heb jij een idee wanneer er normaal de eerste echo plaats vindt?

Succes en veel geluk!

No Avatar
micky80 on
Naam: micky80
|
Lid sinds: 18 apr 2010
Hoi!

Ook ik word een december 2010 mama! We schelen zo'n dag of 3 denk ik. Op 11 december verwachten wij onze 2e spruit! Ben erg benieuwd en vind het net zo spannend als bij de eerste. Hoe verloopt je zwangerschap verder?

Groetjes Mick

No Avatar
LuckyUs on
Naam: LuckyUs
|
Lid sinds: 16 apr 2010
Leuk! Ik ben denk ik 22 december uitgerekend..

De eerste keer vk is rond 6 weken bellen en tussen de 8e en 10e week een intake (bij mij probeerde ze toen het hartje te vinden maar dit lukte niet, was niet iets om zorgen over te maken iig) je krijgt dus niet standaart een echo ofzo.

Micky, mn zwangerschap verloopt echt heel anders als de eerste. Ik zit onder de puistjes, Ik ben licht misselijk bij vlagen gehele dag door en ik moet zeker 10x per dag naar de toilet voor mn behoefte (bah wat een praat, maar het hoort er bij) ;)

En jullie kwalen?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi.

ik ben ook in december uitgerekend e wel op de 18de. Erg spannend. Bij de eerste is het niet volgens het boekje gegaan en ze is met 32 weken geboren. Hopelijk blijft deze wat langer zitten. Wel weer erg appart o zwanger te zijn. Onze oudste wordt bijna 7 dus erg lang geleden.

Gr Sas

No Avatar
LuckyUs on
Naam: LuckyUs
|
Lid sinds: 16 apr 2010
Hoi Sas, gezellig dat je er ook bij komt! misschien een brutale vraag maar hebben jullie bewust zoveel leeftijdsverschil er tussen of niet? Wij nl een beetje wel, we wilden ze eerst (voor ik zwanger was vd 1ste) kort op elkaar (als dit al lukte natuurlijk) maar een half jaartje na de geboorte van mn zoontje werd ik overspannen (en nog meer dingetjes) en werd de 2e kinderwens lang(er) uitgesteld. Nu zijn we er weer helemaal klaar voor iig! :)

No Avatar
micky80 on
Naam: micky80
|
Lid sinds: 18 apr 2010

Mijn kwalen... Enorme buikkrampen (had ik bij mijn zoontje niet) en vooralsnog niet moe. Daar had ik bij de eerste wel weer last van... En nu afwachten wat de rest van de zwangerschap brengt...
Ben zo benieuwd! Willen jullie weten wat voor geslacht jullie baby heeft? Ik wist het bij de 1e niet en zou het eigenlijk weer niet willen weten maaqr heb mijn partner dit keer moeten beloven dat hij het wel mag weten. De 40 weken duren hem te lang haha.

Groetjes Mick

No Avatar
LuckyUs on
Naam: LuckyUs
|
Lid sinds: 16 apr 2010
Micky, ik heb ook enorme buikkrampen, veel darmkrampen maar soms ook menstruatiekrampen. Ben vandaag al (ja echt) meer als 20x naar de wc geweest. Is toch niet normaal of wel??? Mn ontlasting is normaal, maar de aandrang is er vaak. Heel raar, voorheen kon ik het dan nog wel ophouden, maar nu moet ik meteen. Misschien bel ik anders vd week de vk gewoon op hoor. Vind t zelf niet echt normaal nl.. kan bijna de deur niet uit.

Wij wilden het bij de eerste niet weten. We hebben toen een pretecho laten doen en het wél vastgelegd op dvd (geslacht) maar deze hebben we dus ná de bevalling gekeken of ze gelijk had haha. Wij zijn best goed in dingen geheim houden of het onszelf geheim houden. Ik weet het nog niet of ik het bij de 2e wil weten.. denk het niet. En mn man wil het ook niet.

No Avatar
sas245 on
Naam: sas245
|
Lid sinds: 19 apr 2010
Hoi.

Er zit bewust een grot leeftijdsverschil tussen onze kinderen. We hebben jaren gezegd dat we het er bij een zouden laten  maar het bleef kriebelen. De gevoelens bleven. De zwangerschap van de eerste is niet goed verlopen en net optijd is ze gehaald. Ze had het bijna niet overleefd. Het was een erg spannende tijd die we niet nog en keer wilde mee maken. Met de oudste gaat het nu erg goed en we durven het toch nog een keer aan. He vooruitzicht dat het deze keer weer spannend gaat worden is er weer maar we kunnen ons er nu beter op voorbereiden.

Tot nu toe heb ik niet veel kwalen. Ik heb wel wat reumatische klachten maar dat heeft niets met de zwangerschap te maken. Ze versteren een beetje. Ben in de avond wel erg moe.

Ik weet nog niet of ik het wil weten bij de eerste wist ik het 3 dagen voordat ze is geboren en heb me in die 3 dagen 2 keer versproken. Ben dus niet goed in het bewaren van een geheim. Ik vind het voor de voorbereidingen, kleding en kleuren voor het kamertje wel andig om te weten. Omdat we altijd gezegd hebben het bij een te laten hebben we helemaal niets meer. we moeten helemaal opnieuw beginnen met de babyuitzet. Wel erg leuk.

Gr Sas 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal !!
Ik ben ook in december uitgerekend!!:)
ik ben zwanger van onze 2e, mijn dochter die is 3 jaar oud ,en we hadden afgelopen december besloten dat we graag nog een kindje willen ,en natuurlijk een broertje of zusje voor onze dochter,,zo leuk word ze straks grote zus!!! ze vind het zelf ook heel leuk,ze loopt steeds naar me toe en wil dan mijn buik aaien of een kusje geven:)
ik kan niet wachten tot mijn buik echt begint te groeien!! en tot de baby lekker in het bedje ligt!!
Ik wil wel graag weten wat het word ,dan kan ik daar rekening mee houden voor het babykamertje,en alvast roze of blauwe kleertjes kopen!!! hahaha
Ik moet wel zeggen dat ik wel een beetje bang ben voor een miskraam,ik heb soms van die krampen in mijn buik.bij mijn vorige zwangerschap is het ook heel anders allemaal gegaan,ik was 17 en er waren toen zoveel dingen anders dan nu ,,nu let ik ook overal op.omdat ik daar ook de tijd voor heb. dus ik kan nu niet echt gaan kijken hoe het toen ging ,,pas vanaf 5 maanden ongeveer was alles toen op orde(om het zo maar te zeggen).
Ben echt dolgelukkig!!!:)
heb volgende week woensdag 1e afspraak bij de verloskundige!!

Groetjes Cedella

No Avatar
micky80 on
Naam: micky80
|
Lid sinds: 18 apr 2010
Hoi!

Die angst voor een miskraam zit er altijd, denk ik. Heb het nl ook. Ook omdat ik bij de eerste de krampen niet had. Mijn zoontje is net een maand 3 als hij grote broer of zus wordt. Ben wel benieuwd hoe hij gaat reagren. Als je een wat groter leeftijdsverschil heb kan je het toch beter uitleggen aan je kind.Maar we gaan maar uit van het positieve. Zijn jullie ook al met namen bezig? De meisjesnaam was vrij snel duidelijk bij ons maar over een jongensnaam zijn we het nog lang niet eens... Mijn vriend komt uit Kroatie en wil het kind het liefste een kroatische voornaam geven. Bij de 1e is de eerst naam niet kroatisch en de tweede naam en de achternaam wel. Wil dat bij een tweede jongen weer maar mijn vriend kraakt tot nu toe alle namen af... Mannen!!! Haha! Ga mijn zin straks maar gewoon doordrijven.... Heb al tegen hem gezegd dat ik voor de 20 weken echo duidelijkheid wil over de naam en anders mag hij het geslacht niet weten. Gemeen he? Doe ik niet hoor maar het is hopelijk een goede stok achter de deur... Vind het erg leuk om jullie reacties te lezen. Moet over 1,5 week voor het eerst naar de verloskundige. Heb er zin in!

Liefs Mick.:P

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig