fitness

afbeelding van redaktie
Naam: redaktie
|
Lid sinds 26 jun 2014
| Uitgerekend op: 05/24/2014
Doen er vrouwen hier aan fitness? Zo ja, wat doe je nu dat je zwanger bent? Persoonlijk ben ik nogal bang te veel te bewegen nu het nog zo pril is allemaal... Bovendien heb ik een oncomfortabel gevoel in mijn buik als ik te veel doe, en de rugpijn wordt dan ook erger! De vk zegt dat het te maken kan hebben met de stress die mijn lichaam gehad heeft gedurende de semi-millitaire opleiding die ik 2 jaar terug gevolgd heb, maar dat lijkt me sterk... Wie doet wat en vanaf wanneer begon je ermee?

No Avatar
girlygirl on
Naam: girlygirl
|
Lid sinds: 24 okt 2010
hoi hoi!

Nou ik fitness ook nog gewoon 1 x in de week een uurtje. Ook doe ik 1 x in de week 1,5 uur baantjes trekken in het zwembad, lekker degelijk, maar wel superrelaxed!

Je mag gewoon nog fitnessen hoor, kan geen kwaad! Maar ze hebben me wel geadviseerd om de buikspieren over te slaan. Maar als je veel last krijgt van je rug, dan zou ik gewoon proberen te zwemmen!
Zwemmen is heel rustgevend en niet te inspannend. En je maakt toch gebruik van bijna al je spieren!

Succes ermee!

Liefs...

No Avatar
Barbamama on
Naam: Steffi88
|
Lid sinds: 26 sep 2010
Hooi allemaal!

Mij is verteld dat je alle sporten inprincipe mag blijven doen wel met mate en voorzichtigheid. Sporten die je beter kan laten, zijn de sporten waarbij er hoog risico is dat je kan vallen. Zwemmen is heel erg goed, schijnt.
Ik had de wildste plannen om 3 keer in de week naar het zwembad te gaan tot ik er achter kwam dat je hier een sportbadpak moet dragen en een strakke badmuts (hygiëne regels).. Toen was ik opeens wat minder enthousiast en heb ik tot nu toe elke keer gezegd "jaaa nee volgende week ga ik beginnen met zwemmen".. met al een beginnend buikje lijk ik in zo'n uber strakke supersonisch badbak + muts meer op een verpakte aardappel. en dit is echt alles behalve aanmoedigend en motiverend. geloof me.

Nu maak ik elke dag een wandel van gemiddeld 30 min tot een uur.

Verder doe ik rek en strek oefeningen in bed, voor me buik me rug en me benen. Die zijn nog al stijfjes. 


 

No Avatar
Barbamama on
Naam: Steffi88
|
Lid sinds: 26 sep 2010
En inderdaad buikspieroefeningen moet je echt niet doen...
want je buikspieren zijn juist heeeeel langzamerhand aan het uitrekken als je buik groeit.. dit voel je soms ook, als een soort van spierpijn... En dit gaat heel geleidelijk en heel langzaam, want je babytje groeit ook heel langzaam...Maar als je buikspieroefeningen doet, worden ze overbelast en worden ze juist korter en kunnen ze scheuren uiteindelijk omdat ze onder een te hoge druk komen te staan.

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Ja zwemmen doe ik al, lekker makkelijk op een caribish eiland he? Verder loop ik veel, stilzitten is niets voor mij... Iemand een idee over yoga? Heb het nog nooit gedaan, vraag me af of het goed helpt....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

Weet iemand of  het beoefenen van "gewone " yoga in het eerste trimester kwaad kan ? Ik ben nu ongeveer 5 weken en ik  zou het jammer vinden om te moeten stoppen , tot ik vanaf de 14e week zwangerschapsyoga kan gaan doen, bovendien zou ik graag in mijn eigen yogaklas willen blijven ..

Gr.Dix 

No Avatar
dikkebuik on
Naam: dikkebuik
|
Lid sinds: 16 jun 2011
Yoga kan volgens mij niet kwaat tijdens de zwangerschap. Alleen ik zou wel je docente dan op de hoogte stellen, als een oefening niet lekker voelt zou ik die gewoon overslaan en dan weet ze waarom.
Vooral contactsporten en sporten met een grote kans op vallen zijn beter van niet. Probeer ook echt je buikspieren te ontzien.  Wel is het zo dat je een grotere kans op blessures hebt tijdens je zwangerschap. Alles wordt wat soepeler en je verstuit wat sneller je enkel bv.en je valt ook echt sneller dan normaal.  Zolang je daar rekening mee houdt, mag je vrijwel alle sporten blijven doen.
Probeer straks naast je gewone yoga wel een zwangerschapscursus te doen, want bij zwangerschapsyoga of gym krijg je ook belangrijke tips voor tijdens de bevalling.

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig