redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

borstvoeding-geven
 

Borstvoeding wordt gezien als de beste voeding, die er aan een baby gegeven kan worden. Dat komt omdat in de moedermelk bestanddelen aanwezig zijn, die voor de baby belangrijk zijn. Bovendien beschermt borstvoeding ook nog eens tegen infecties en ziektes. Naast alle voordelen, waar de baby van profiteert, heeft de moeder zelf ook baat bij het geven van borstvoeding.

Voordelen voor de moeder

Een van de voordelen voor de moeder, die borstvoeding geeft aan de baby, is dat het na de bevalling eenvoudiger zal zijn om weer op het gewicht van voor de zwangerschap te komen. Een ander voordeel is dat de band tussen de baby en de moeder natuurlijk enorm sterk wordt als er vanaf het begin borstvoeding wordt gegeven. Moeder en kind zijn direct met elkaar verbonden tijdens het geven van borstvoeding en het is dan ook altijd weer een bijzonder moment. Als de moeder borstvoeding heeft en weer aan het werk wil, dan hoeft dat geen reden te zijn om te stoppen met borstvoeding. Het is namelijk mogelijk de moedermelk te kolven, zodat de moedermelk in een flesje aan de baby kan worden gegeven. Er wordt aangeraden om zeker zes maanden borstvoeding te geven aan de baby, zodat er optimaal geprofiteerd kan worden van de voeding- en afweerstoffen, die zich in de borstvoeding bevinden. Bij zes maanden borstvoeding geven zal het positieve effect op de gezondheid van de baby het grootste zijn.

Voeding en borstvoeding

Bij het geven van borstvoeding is het aan te raden om zelf op de eigen voeding te letten. Van bepaalde voedselproducten is namelijk bekend, dat deze bij de baby darmkrampjes kunnen veroorzaken of zorgen voor overmatige gasvorming. Dergelijke voedselproducten zijn onder meer uien, kool, gekruid en pikant voedsel, maar ook chocolade. Dat betekent niet dat u deze voedselproducten helemaal niet meer mag eten, maar u kunt wel kijken of het kindje reactie vertoont na het eten van bepaalde voedselproducten, zodat daar in het vervolg wel rekening mee gehouden kan worden. Het drinken van teveel cola, koffie of alcohol wordt afgeraden, want de cafeïne en alcohol komen in de moedermelk terecht en dat uw kindje na het geven van borstvoeding onrustig maken.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden