geboorte bedankjes

Naam: wennie81
|
Lid sinds 23 okt 2010
Ik vroeg me af wie er geboorte bedankjes heeft (kant en klaar of zelf gemaakt).
Ik twijfel nog. Ben dol op freubelen, dus lijkt me erg leuk om zelf iets te gaan maken. Maar heb een beetje zitten googlen en er is genoeg, maar alles bij elkaar is het toch wel prijzig.

Nu denk ik wel dat ik iets ga maken, maar hoeveel maak je er dan.
Als er bijvoorbeeld een gezin met twee kids op bezoek komt, geef je dan ieder gezinslid apart, of gewoon 1 bedankje?
Ik twijfel ook nog of ik voor kids iets anders wil maken.

Heerlijk die hormonen, ik ga er lekker van twijfelen haha

Dus wie heeft er ervaring of tips?

No Avatar
ien on
ien
Naam: ien
|
Lid sinds: 08 okt 2010
Hoi,

Nee wij doen niet aan bedankjes hebben we bij de eerste 2 ook niet gedaan en moet zeggen dat ik dat maar hoog 1 a2 heb meegemaakt dat we bij kraamvisite dat kregen. Succes met verzinnen en freubelen.

Liefs Ien

No Avatar
Össsiii on
Naam: Össsiii
|
Lid sinds: 29 mrt 2011
Ik heb ze gekocht in januari toen ik in Istanbul was voor een weekje.
Ik geef ieder gezin 1 bedankje en niet ieder gezinslid...
Ik heb er 60 st ingekocht, ik denk wel dat dat genoeg is. Familie uit Turkije krijgt ze ook. Eigenlijk kan jezelf al wel een beetje tellen. Tel gewoon je vrienden, familie etc. en doe er dan voor de zekerheid 10 meer ofzo.
Ik heb voor de kinderen niets aparts, ze krijgen wel iets van snoep ofzo..

Foto's van de bedankjes???
Ik krijg de foto's hier niet bij, dus dit is de link waar je ze kunt bekijken.. http://www.babybytes.nl/babykamers/Osssiii/Onze-kamer

No Avatar
revitally on
Naam: revitally
|
Lid sinds: 17 jan 2011

grappig... hoe elke cultuur zijn eigen beruiken heeft

ik heb nog nooit gehoord van geboorte bedankjes.
wij lopen hier wel met 3 culturen door elkaar heen en dat makt het voor onze ook niet echt makelijk

wij wonnen in nederland dus zullen deels de nederlans gebruiken gaan volgen...
maar:
canada, doet niet aan geboorte kaartjes of kraambezoek... klinkt lekker makelijk!!!! :D
belgie geeft geen beschuit met muisje maar doopsnoepjes of zo iets...

zelf vind ik beschuit met muisje al helemaal niks, vind het zelf eigenlijk verschrikkelijk vies en echt een tradietsie die niet bij me past... maar niks hebben in huis is ook zo wat.. dus wij zijn daar nog druk aan het verzinnen...
mijn zusje heeft toen koekjes met muisjes gedaan...  en wij verzinnen gewoon rustig verder!!!

mijn vriend denkt aan iets met doopsnoepjes.. om dan mee te geven als een soort geboortje bedanje denk ik... maar dan is inderdaat de vraag geeft je iederen of een per gezin en hoe veel moet je er dan in huis hebben en.........

en tja prijs technies... reken maar is uit hoe veel je al kwijt ben per geboortje kaartje en dan ook nog is een drankje en wat lekkers als er bezoek is en dan nog een bedankt of zo iets... telt wel lekker door!!!
wij zitten nu al aan zo een 120 geboortje kaartje... en tja niet iederen zal komen maar wie er wel komt zal veel al met 2 a 3 man komen (als niet meer)... moet je denk ik voor al niet willen uit reken hoe veel je kwijt ben!!!

acht ja nog ongeveer 2 maanden de tijd om iets te bedenken!!! of niet!!!!
jullie succes met bedenken!!!

No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010

Ik ben er nog steeds niet uit. Ik denk dat ik het toch te prijzig vind worden. Wat je al zegt. Het kaartje, kopje koffie en beschuit met muisjes (ik ben er dol op).

En daarnaast de baby zelf kost ook al veel, ik denk dat ik dus nog even blijf twijfelen.
Ik vind overigens al die geboorte snoepjes die je hebt wel erg leuk. Dus ter vervanging van beschuit met muisjes kan je dat toch doen.
Als je zoekt op chocoladedragees, dan zal je die ook vinden in babykleuren (blauw, wit of roze). Ook heb je kleine pepermunt hartjes en manna snoepjes.
Dus je kan altijd daar iets van kiezen en gewoon in een schaaltje op tafel zetten.

Ook heb je bij de hema een soort mini tompouches waar je een eigen foto op kan laten drukken. Misschien ook een idee ter vervanging van de beschuit met muisjes?

Wel grappig dat idd iedere cultuur weer iets anders doet. Beschuit met muisjes is echt iets hollands volgens mij. Ik weet dat mijn nicht een jaar als au pair in amerika gewerkt heeft en ik ben toen daar op bezoek geweest. Ze hadden toen met alle au pairs een kerstmeeting en iedereen moest iets uit eigen land klaar maken. Dus ik had beschuit met muisjes meegenomen uit nederland. Die mensen (uit alle landen, maar ook de amerikanen) hadden er nog nooit van gehoord en de meeste vonden het veel te zoet (wel beetje vreemd als je bedenkt dat alles in amerika nog 10x zoeter is).
Zoals ik al zei, ik ben wel echt een liefhebber, dus wij doen gewoon beschuit met muisjes. Maar er zijn genoeg alternatieven en het is nog origineel ook.

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Nou op st maarten zijn ze saai wat dat betrefd. Geen kraambezoek, geen geboortekaartjes, geen bedankjes of beschuit met muisjes...niets eigenlijk. Ja je hebt een baby gekregen, als ze je ergens op straat tegenkomen is het "gefeliciteerd" en daar blijft het bij. Babyshowers doen ze hier wel aan, maar dat vind ik weer zo'n vervelende traditie...iedereen mag komen maar MOET iets brengen voor de baby, en dan liefst waar je voor geregistreerd hebt bij de babywinkel. Nou ik krijg liever kadootjes uit vrije wil, niet omdat het "moet" ;) Dus daar hebben wij niet aan meegedaan. Wel lekker goedkoop he? ;) geen kaartjes enz te kopen haha

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
Persoonlijk houd ik ook niet zo van beschuit met muisjes... ik dacht erover een cake te bakken met een gekleurd glazuur ofzo. Misschien mijn buurman eens vragen, die is bakker.

Ik geef geen kraamcadeautjes, ik vind het allemaal al duur genoeg ;-) maar ook omdat ik niet iets gevonden heb waarvan ik dacht "ow dat is leuk dat past bij ons!"....

No Avatar
Barbamama on
Naam: Steffi88
|
Lid sinds: 26 sep 2010

Ook hier in spanje gaat het weer anders,

ze doen niet aan kraamzorg, niet aan kraambezoek. (ja familie komt wel kijken, maar niet zoals in nederland,
naast het bed met beschuit met muisjes en een kopje koffie, en er hangt al zeker geen ooievaar voor het raam haha)... niet aan geboortekaartjes en ook niet aan bedankkadootjes.. ook lekker goedkoop!

Wat we wel doen is de geboortekaartjes.Ik hou er wel de NLse traditie in :)...  Ook al is het hier iets heel onbekends, mijn man vind het helemaal tegek. hij heeft zelf een kaartje ontworpen (en hij heeft er echt geen verstand van haha, maar het is heel mooi geworden) ook hier hebben we drukkerijen van posters en reclame dingen, dus daar gaan we ze laten drukken alles is geregeld, en kost ons de helft van wat het kost in NL! 

ik denk dat mijn ouders die gelijk komen kijken na de bevalling voor de grap beschuit met muisje meezullen nemen.. maar we zullen dit echt niet in huis hebben voor de hele families.

succes allemaaal met alle organisatie.. pffff wat er allemaal bij komt kijken he!

 

No Avatar
Barbamama on
Naam: Steffi88
|
Lid sinds: 26 sep 2010
wat wel zo zal zijn, spanjaarden zijn nou emaal altijd in de weer met eten hahaa, mijn schoonmoeder zal
genoeg lekkers bakken voor wie er maar in en uit komt lopen..

ohja en "mama en de kleine druif rusten tussen... uur en... uur "  en even van te voren bellen,  bestaat hier ook écht niet!!! die kaartjes bestaan al niet.. dus wij kunnen ook dat neit van te voren al aangeven..

dus mamas met ervaring hebben me hier aangeraden, op een gegeven moment gewoon NIET meer opendoen, gordijnen dicht of je verstoppen achter de bank, en de telefoon niet opnemen. anders heb je de hele dag bezoek. hihi...No Avatar
Össsiii on
Naam: Össsiii
|
Lid sinds: 29 mrt 2011
Ooowwww beschuit met muisjes heerlijkk!!!!! Ik ga ze zeker in huis halen.

Een mengel cultuur is inderdaad soms wel vreemd, maar ik zie het gelukkig positief. Ik vind het namelijk wel erg fijn,,, alle gebruiken een beetje door elkaar.
Bijvoorbeeld in Turkije kennen ze geen geboortekaartjes. Ik wil het wel graag hebben, maar dan doe ik het niet echt echt voor iedereen. Ik heb wat geteld en kom uit op 30 kaartjes, naaste vrienden, familie en werkgevers.
Beschuit met muisjes kennen ze in Turkije ook niet, maar de Nederlandse Turken (haha) wel.. Ook mijn moeder had het vroeger in huis. Tjah de geboortebedankjes, ik vind het gewoon leuk, dus vandaar dat ik het ook gewoon doe en niet vanuit gewoonte.
Wat wel anders is; is dat je niet alleen beschuit met muisjes of alleen een stukje taart geeft aan het bezoek.
Het bezoek die de Turkse cultuur kent, heeft dan ook liever een tafel vol hapjes...Turkse zelf gemaakte cakes, koekjes, deeghapjes, salades, hapjes, baklava etc. Inclusief beschuit met muisjes moet ik wel minstens 4 soorten hapjes op tafel hebben. Maar goed ga van de week al beginnen met het maken van bepaalde dingen, die ik bijv. kan invriezen. En anders heb ik ook mams die mij helpt.
Dus dit gaat geld kosten (hahahahaha)...geeft niets, als alles maar uiteindelijk goed komt....daar gaat het om...

No Avatar
revitally on
Naam: revitally
|
Lid sinds: 17 jan 2011
@

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig