JC0202 2 jaar geleden 14 reacties

 

Halloo allemaal,


ik ben nu 34 weken zwanger van mijn eerste kindje en vind het zo spannend en eng omdat de bevalling al zo dichtbij is ... hoe vele mij vertellen hoe extreem de pijn wel niet is maakt me enorm bang! 

Ik heb gekozen voor een badbevalling heeft iemand ervaring daarmee?

ik koos ervoor omdat de overgang van baarmoeder naar warm water beter is voor de kleine.. wat hebben jullie in gedachten?

en owjeej wat slaap ik nu zo slecht ik lig gewoon nachten wakker omdat ik alleen maar lig te piekeren over  ‘t verloop van de bevalling.. of het allemaal wel goed zal verlopen, hoe het zal zijn als de kleine er is 

mijn vriend en ik kijken er wel echt naar uit!! 


Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 14 reacties.

JC0202 2 jaar geleden

Hallo allemaaal!

ik ben 2februari bevallen!!

ik was de 22ste uitgerekend dus 3 weken te vroeg joh

mijn bevalling was erg goed verlopen en ben blij dat het allemaal achter de rug is

ik zou bevallen in een bad in het ziekenhuis maar omdat ik al 3 dagen lang weeen had zonder ontsluiting en toch wel bloedverlies wilde ik 1 nacht slapen in het ziekenhuis om tot rust te komen

ze spoten petadine in mijn been waardoor ik eindelijk kon slapen.. na 2 uurtjes braken mijn vliezen in bed en toen werd ik overgeplaatst naar een bevallingskamer en toen ging alles super snel! 

De pijn ben ik nu dan allang al vergeten.. ??‍♀️?

Maar ik heb maar 5 minuten geperst en daar was mijn ventje! 

echt het was zo mooi toen mn kleintje bij me werd gezet pff dat moment is alles waard

ben een trotse mamaa van mijn zoontje die het super goed doet!! 

Hij mocht gelijk de ochtend naar huis ik ben bevallen in de nacht.

super mooi hoe wij vrouwen zoveel aankunnen ??

Annelies 2 jaar geleden

Wat fijn om te horen. Dat moment dat hij bij je ligt is inderdaad onbetaalbaar. Heel veel geluk en gezondheid gewenst. Geniet van alle momenten samen!

12Lizzy 2 jaar geleden

Gefeliciteerd! Geniet van alles wat er zal komen! 

Stefanie27 2 jaar geleden

Hoi hoi,


Toen ik voor het eerst zwanger raakte op mijn 17de heb ik me nooit zorgen gemaakt om de bevalling. Heb alles over me heen laten komen ook al wist ik niet wat ik kon verwachten en 17 toch aardig jong is en je meestal dan nog wel erg stresserig bent. Ik stond de gehele zwangerschap en de bevalling erg koel in om het maar zo te zeggen. Heb naast de weeën nergens last van gehad. Heb niet gevoeld dat hij eruit kwam of dat ik was uitgescheurd, zelfs de verdoving om te kunnen hechten (ik ben echt mega bang voor naalden) heb ik niet gevoeld. Hij is in het ziekenhuis geboren zonder pijnbestrijding.

De 2de zwangerschap was 7 jaar later en heb deze heel anders ervaren dan de 1ste. Meer kwaaltjes plus bekkeninstabiliteit wat echt niet fijn was. Ook de bevalling was een stuk zwaarder qua pijn.  Omdat ik dit keer thuis ging bevallen was het allemaal wel nieuw voor me maar ook dit keer liet ik alles weer over me heen komen en heb ik zelf 1,5 uur buiten gewandeld met mijn vriend terwijl ik tussendoor extreme weeën had en dan liep als een pinguin haha. Maar ik bleef door lopen en eenmaal thuis bleef ik ook rond lopen. Zo wist ik beter met de weeën om te gaan. Eenmaal op bed om bijna te gaan bevallen ging het binnen een half uur van 5 cm naar volledige ontsluiting en mocht ik persen. Verloskundige was te laat met de vruchtzak doorprikken want haar hoofdje was al voelbaar vandaar de zwaardere bevalling. Dat deed echt extreem pijn maar ik kon moeilijk stoppen. We hadden het voordat ik zover was om te bevallen wel over pijnbestrijding gehad waardoor ik dan naar het ziekenhuis moest. Verloskundige liet de kraamhulp ook komen maar die kwam aanzetten 5 minuten naar dat ik was bevallen dus ook deze erg pijnlijke bevalling zonder pijnbestrijding. Nooit meer wil ik dat ze te laat de vruchtzak door prikken maar ik zou bevallingen zo weer over doen. Natuurlijk staat niet iedereen er zo in en is iedere vrouw anders en hebben sommige vele angsten. Ik zeg dan altijd dat ze naar hun lichaam moeten luisteren en doen wat zij fijn vinden. Ook raad ik zulke vrouwen aan geen bevallingsverhalen of filmpjes te gaan kijken want die kunnen je alleen maar banger maken. 

Het is en blijft een wonder hoe wij vrouwen zulk werk kunnen verrichten en zulke mooie kindjes ter wereld kunnen brengen blush

Rbecca 2 jaar geleden

Hallo mamma in spé,

Ik heb wel ervaring met een badbevalling..... Of ja ik ben weliswaar niet in bad bevallen maar heb daar wel de weeën in mogen opvangen. Dat is inmiddels 4 jaar geleden en ondertussen 3 wondertjes verder... Maar goed dat ter zijde! 

De bevalling opzich ja dat doet pijn en hoe cliché het ook klinkt, die pijn ben je echt zo vergeten zodra je je kindje op je buik hebt mogen verwelkomen! Daar doe je het voor! 

Toen ik voor het eerst moest bevallen was ik net als jij als de dood voor de bevalling, maar toen ik groen licht had en in bad mocht stappen viel er een soort last van me af. Ik kon me beter ontspannen, beter bewegen, beter geconcentreerd adem halen waardoor ik weer rustig werd. Doordat ik zo geconcentreerd was op mijn ademhaling ontspande mijn lichaam waardoor ik heel snel door de ontsluiting heen was. Ik was van 1-2 cm ontsluiting naar 9 cm ontsluiting gegaan binnen 1 uur! En toen moest ik uit bad en heb onze eerste zoon van ruim 4 kilo zonder verdoving op bed gekregen. Dat was gewoon thuis samen met de verloskundige mijn man en de kraamzorg.

Heel belangrijk om niet te stressen luister na je ademhaling en je lichaam. Laat het over je heen komen. Ook jou lukt dat!! Heel veel succes met de laatste loodjescrossed_fingers

Suusje 2 jaar geleden

Weet je, kort gezegd, ja het doet pijn.

Maar om heel eerlijk te zijn heb ik het niet zo erg ervaren. Meestal wanneer wij pijn voelen, is het een signaal dat er iets niet goed is. We willen dan direct de situatie veranderen. De pijn is een waarschuwing van ons lichaam. Tijdens een bevalling is dit heel anders. De pijn heeft een functie. Het geeft je de mogelijkheid een baarmoedermond volledig te openen en het geeft je de kracht en motivatie om je kindje eruit te persen. 

Probeer het ook als zodanig te zien. Werk samen met de pijn ipv er tegen te vechten. Wanneer je rustig blijft ademhalen, goed met de buik en je concentreert op jouw lichaam en wat jouw lichaam je probeert te zeggen, zul je het totaal anders ervaren. 

En als jij meer ontspannen bent in een bad, zou ik dat zeker doen. Ik wou dit eigenlijk ook, maar mocht niet vanwege medische omstandigheden. 

Accepteer ook van jezelf als je toch iets anders wil. Accepteer dat je volledig naar jezelf en naar jouw gevoel luistert!!! Geloof mij, jouw lichaam weet het beste wat in jouw situatie moet gebeuren. Vertrouw dus op jezelf!

Succes alvast 


LAURAMILANO 2 jaar geleden

Hallo lieve mama in spe.. 


maak je vooral geen zorgen.. probeer niet te piekeren en alles op je af te laten komen.


iedere bevalling is anders .. en iedereen ervaart de pijn ook anders.


ikzelf heb wel immense pijn gehad tijdens mijn weeen,  (misschien niet echt een troost nu) maar zodra ik de epidurale toegediend had gekregen was het heeeel goed te doen.. 

tot ik ineens van 5cm naar volledige ontsluiting ging op nog geen half uur. 

Gevolg: epidurale had geen nut meer .. 

ik ben geknipt maar heb hier niets van gevoeld.. 

mede omdat je zo in een state of mind bent dat je gewoon wilt dat het afgelopen is.. 

mijn Gyneacoloog heeft me echt wel gerust gesteld omdat ik vooral in paniek sloeg door de hevige weeen. 

Dit heeft me wel geholpen.. ze is even streng geweest en heeft me gevraagd haar recht in de ogen te kijken en dat ik gewoon moest doorzetten.. dat ik het kon , na dat babbeltje heb ik alles op alles gezet en daar was hij... mijn kleine zoon... in mijn armen.. 

van zodra je hem/haar vasthoudt vergeet je alles wat er rond je aan het gebeuren is of gebeurd is... 

al bij al is mijn bevalling vlot verlopen.. 

om 00u begonnen mijn weeen, en om 4u zat ik in het ziekenhuis.. water werd gebroken om 8u. En om 10u ben ik beginnen persen, 50min later lag ons wonder in mijn armen. 

als ik nu nog een bevalling zou meemaken dan zou ik er ook veel geruster in zijn. Dus als het een troost mag zijn, het is echt iets magisch.. dat eerste moment ! De ontlading die van je afvalt .. de pijn die ineens weg valt en omgezet wordt in liefde en euforie .... en vooral kracht .. dat JIJ dit op de wereld hebt gezet... 

denk vooral niet aan de pijn die jij misschien zal meemaken, maar denk voornamelijk aan het medisch team dat je zal bijstaan.. je man die er is om je te steunen, en het voornaamst van al.. het wondertje dat je mag verwelkomen... 


wie weet loopt alles heel netjes en droom je later van wel 10kinderen :-)) 


Veel succes alvast! 

OOK JIJ KAN DIT WEL Kate 2 jaar geleden

Als iedereen het kan kun je het ook, dus zet m op 

Wen 2 jaar geleden

Hallo,

Hier in België word dat inderdaad op voorhand gevraagd, maar is zeker niet bindend. Maar als je zelf niet meer kan beslissen op het moment zelf, weten ze wel wat je wilt.

Ikzelf ben vorig jaar van een dochtertje bevallen. Ik heb toen gewoon alles op mij laten afkomen, want voor iedere bevalling is het anders. Ik had een zwangerschapsvergiftiging en ze hebben mijn dochter op 38+1 gehaald. Ik had 1cm opening, dus volledig op gang gebracht. En ik heb epidurale genomen. Was zelfs aan te raden owv de vergiftiging. 

Mijn zus wou ook epidurale nemen, maar was geen tijd voor, daar is alles zo snel gegaan, dat ze nog geen tijd hadden om te knippen. 

Nu ben ik in verwachting van de 2de 21+5. Geen idee wat deze bevalling gaat geven. Maar maakt allemaal niet uit, zodra je je wondertje vast hebt, is het genieten.

Lies 2 jaar geleden

Mama’s 

ik ben nu 24 weken zwanger van mijn 2e kindje. Beide meisjes. En echt ik weet het is beangstigend. Maar zo n prachtig moment als je uw kleintje voor het eerste vast hebt. Het is echt een gevoel dat je wil blijven vasthouden. Laat gewoon alles op je afkomen. Wat je ervoor terug krijgt is zoooo prachtig. Probeer zoveel mogelijk te relaxen en te genieten van alles. Mijn kleintje is nu al 9 maandjes oud... en ze is al zoooo groot ??. Gewoon genieten mama’s. 

Annelies 2 jaar geleden

Dames,

Ik kwam op Facebook net een post tegen met “Alles wat je wilt weten over de natuurlijke bevalling”: https://mamalove.nl/geboorte/de-bevalling/alles-wat-je-wil-weten-over-de-natuurlijke-bevalling

Wellicht vinden jullie dat ook leuk om te lezen.

De natuurlijke bevalling is tegenwoordig een hot item als het gaat over zwangerschap en bevalling. Waar aan de ene kant de bevalling steeds meer gemedicaliseerd wordt, kiezen er aan de andere kant ook meer moeders voor een natuurlijke bevalling: een bevalling zonder pijnbestrijding. Deze methode van bevallen wordt steeds populairder, vooral onder jonge moeders. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van natuurlijk bevallen, en welke opties heb je tot je beschikking?

Groetjes, Annelies

Nadinedw1989 2 jaar geleden

Hoi hoi

Ik ben ook zwanger van m'n eerste kindje en nu 39w en 4d zwanger maar heb mij bewust niet al heel veel bevallingsverhalen van anderen gelezen wel enkele omdat het hele bijzondere waren maar de meeste niet omdat ik mijzelf niet gek en bang wilde maken en mij druk wilde laten maken om iets wat gaat komen en omdat ik weet dat iedere zwangerschap en bevalling anders is ik weet niet wat ik moet verwachten als de weeën echt gaan beginnen maar ik weet dat het pijn gaat dien maar ik weet ook dat hoe lastig een bevalling kan zijn het niet meer uit maakt als je jou kindje voor het eerst hoort huilen en op je krijgt dan is dat alles weg ik hoop dat je er iets aan hebt zodat je nog wat rust krijgt 

JC0202 2 jaar geleden

Hallooo allemaal,

ik ben nu 35weken +1 dag

en weetje ik kijk er nu wel heel anders naar 

Bedoel alles is tt moeite waard! ???

hoeveel pijn we ook zullen lijden zodra je de kleine op je heb liggen is alles vergeten, kan niet wachtte op dat moment ! ?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden