ed67f42b7de94e0a15798666e3a80610

xssdpc 6 dagen geleden 4 reacties

 

Halloo allemaal,


ik ben nu 34 weken zwanger van mijn eerste kindje en vind het zo spannend en eng omdat de bevalling al zo dichtbij is ... hoe vele mij vertellen hoe extreem de pijn wel niet is maakt me enorm bang! 

Ik heb gekozen voor een badbevalling heeft iemand ervaring daarmee?

ik koos ervoor omdat de overgang van baarmoeder naar warm water beter is voor de kleine.. wat hebben jullie in gedachten?

en owjeej wat slaap ik nu zo slecht ik lig gewoon nachten wakker omdat ik alleen maar lig te piekeren over  ‘t verloop van de bevalling.. of het allemaal wel goed zal verlopen, hoe het zal zijn als de kleine er is 

mijn vriend en ik kijken er wel echt naar uit!! 


Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

woman6

Demix 1 dag geleden

Hoihoi, 


Ik ben zelf momenteel bijna 36 weken zwanger en kijk eigenlijk niet op tegen de bevalling. Heb er juist veel zin in.

Misschien heb je er iets aan; ik ben zelf al een aantal jaren kraamverzorgenden en heb enorm bevallingen van dichtbij mee mogen maken. Bij alle vrouwen waar ik er bij de bevallingen bij was, hoe heftig of mooi de bevalling ook was, konden na een uur alweer lachen en genieten van hun wonder. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Ik denk dat als je jezelf er zo in zet, je het het makkelijkst maakt voor je zelf. Je hebt eigenlijk geen keuze, en hoe meer je aan alle horror scenario's ( want die staan uiteraard allemaal op internet en alle goed aflopende bevallingen niet ) denkt, hoe moeilijker het voor jou wordt. Geniet van de laatste loodjes! 


c174246e5952622c0f2d7e2662b364b6

Laura 1 dag geleden

Tuurlijk :)  je leest/hoort ook meer over extreme dingen dan over standaard bevallingsverhalen denk ik. Het gaat ook heel vaak “goed” .

Over een paar weken is het hoe dan ook achter de rug en tegen het einde zijn we denk ik ook blij als het eindelijk begint na +\_ 9 maanden wachten.

maar respect voor alle vrouwen hoor, het gaat allemaal niet zomaar.  Ik heb na deze maanden al meer bewondering voor vrouwen die kinderen baren dan ik ooit had en dan moet ik nog bevallen ;)

c174246e5952622c0f2d7e2662b364b6

Laura 4 dagen geleden

Hoi!! Ik ben ook 34 weken, ook van de eerste en ik kijk er ook niet echt naar uit. Alles wat je leest en hoort is vaak zo heftig. Knippen, scheuren, tangen, hechten etc brrrrrr

Je hoopt natuurlijk dat het allemaal meevalt en vooral dat het niet te lang duurt, maar je weet het gewoon niet. Een badbevalling bevalt volgens mij veel vrouwen heel goed, maar zodra je pijnbestrijding krijgt moet je volgens mij aan de monitor en dus weer uit het bad. Ik kies zelf voor een bevalling in het ziekenhuis met pijnbestrijding en dan valt het bad sowieso al af. Helaas want het leek mij ook wel wat.. veel sterkte en succes in ieder geval. Uiteindelijk komt het allemaal vast goed. 

woman8

Boysmom 3 dagen geleden

Hier 34+1 vandaag :) 

Ik ben zwanger van de 2de. Mijn oudste is 13 maand. 

Probeer je zo min mogelijk druk te maken. Klink makkelijker gezegd dan gedaan maar het is wel zo. Een bevalling gaat nooit zoals je plant dus sta er open en flexibel in.

Mijn vorige bevalling begon met dat mijn vliezen braken om 03:30. Ik verschoonde het bed en ging weer slapen. Ik had geen weeën?.

Om 22:00 begonnen de weeen pas. Om 01:00 had ik 1 cm 

Om 03;00 werden ze ondragelijk en belde ik de verloskundige weer. Ik moest sws al naar het ziekenhuis omdat ik lang gebroken Vliezen had. 

Ik had om 05:00 8 cm en 05;10 10 cm

Noah is om 0547 geboren.

Zo zie je maar dat de eerste best snel kan gaan. 

Ik had me voorbereid op een thuis bevalling maar dat zat er niet in. Gelukkig werd ik goed begeleid in het ziekenhuis en als je goed luistert en doen wat ze zeggen dan komt het wel goed. Ik ben niet ingeknipt of uitgescheurd. De vacuümpomp hebben ze bijna gebruikt maar was gelukkig niet nodig.

Nu ga ik voor een badbevalling thuis. Ik ging bij Noah douchen en meteen ging ik van 8-10 cm. Water werkt bij mij blijkbaar ontspannend. Hopen dat het bad veel helpt. We zullen zien.

Succes alvast

ed67f42b7de94e0a15798666e3a80610

xssdpc 3 dagen geleden

Hooiii Lauraa,


ahaha precies dat dus, en jah ik wil het liefst ook pijnbestrijding maar weetje ik heb zo iets van oke als het echt niet gaat dan over stappen naar bed ??‍♀️☺️

Jij ook heeel veel sterkte en succes wij vrouwen kunnen het zeker wel aan daarvoor is ons lichaam voor gemaakt! ??woman5

Mirthe75 6 dagen geleden

Hallo

Hier nog iemand die het echt superspannend vindt.  Ik ben een weekje verder dan jij. 

Ik woon in Belgie net over de grens, daar is het standaard dat je in het ziekenhuis bevalt. Ze hebben me nu al gevraagd of ik dan een epidurale wil. Die vraag maakt me eigenlijk extra bang als ze dat op voorhand al aanbieden zal het wel nodig zijn toch? of niet doen? Wat vinden jullie?

Ik vind het zo spannend !

ed67f42b7de94e0a15798666e3a80610

xssdpc 6 dagen geleden

Hoi Mirthe75


zo zo ook nog maar even he! 

De dagen lijken nu wel heel langzaam te gaan..

wat gek dat ze dat al meteen aanbieden bij mij vroegen ze of ik pijnstiller wil ik ga in de ziekenhuis voor de bad bevalling en als dat moeilijk gaat ga ik lachgas gebruiken als pijnstiller.. 

epidurale medicatie wijs ik af omdat er veel nadelen erna zijn en of het nodig is ligt bij elk vrouw anders 

ik vind het zelf maar niets ?


Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden