woman6

Stefanie27 2 jaar geleden 2 reacties

 

Hallo lieve mama's

Ik heb nu 2 bevallingen meegemaakt waarvan bij de eerste ze aardig snel waren met het doorprikken van de placenta. Ik dacht met 7 cm ontsluiting. Dit was voor het bevallen zelf erg prettig. Deze bevalling is ook in het ziekenhuis gebeurd.

Bij de tweede ben ik thuis bevallen ook erg prettig. Het was alleen een erg pijnlijke bevalling. De placenta werd te laat doorgeprikt. Als ik nog een paar keer goed had geperst was mijn dochter met zak en al geboren, voelde haar hoofdje al iets. Pffff echt wat doet dat pijn als ze die placenta niet op tijd door prikken. Ik heb 1,5 jaar niet normaal sex kunnen hebben alles deed pijn van binnen. Is dit normaal dat ze zo laat door prikken tijdens een thuis bevalling ? Ik ga zeker bij de volgende aangeven dat ze sneller moeten door prikken want ik heb geen zin om weer zolang pijn te hebben van binnen. Pijn is niet te beschrijven. 

Deze pijn die ik ervaren heb weerhoud mr er zeker niet van om weer zwanger te worden :-)

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

woman7

Suusje 2 jaar geleden

Oh wat spannend.

Een hele snelle bevalling schijnt sowieso erg pijnlijk te zijn. Misschien wel iets om gelijk te bespreken bij een eerste afspraak  kijken of kan worden afgesproken dat de vruchtzak bij 6 cm gelijk wordt doorgeprikt. (Of eerder) het is natuurlijk ook een optie om voor een bevalling in het ziekenhuis te gaan. Als het voor jou maar goed voelt. 

woman7

Suusje 2 jaar geleden

Hoi Stefanie,

Ik neem aan dat je bedoeld dat ze het vruchtzak hebben doorgeprikt, niet de placenta. 

Ik zou je vraag voorleggen aan het ziekenhuis of verloskundige waar je door begeleid wil worden. Wachten tot de persweeen lijkt mij erg laat, maar volgens mij kun je dit sowieso in een geboorteplan laten vastleggen.

Het is trouwens helemaal niet raar om voor een zwangerschap een consult te vragen. Doen veel vrouwen. 

Succes vast.

 

woman6

Stefanie27 2 jaar geleden

Hoi suusje,


Haha ja ik bedoelde de vruchtzak. Was met meerdere dingen tegelijk bezig, niet handig. 

Dat de verloskundige zo laat was met door prikken kan misschien ook komen omdat ik van 5 a 6 cm binnen een half uur naar volledige ontsluiting ging. Maar als nog hadden ze het beter in de gaten moeten houden. In het ziekenhuis was het toch wel beter geregeld dan toen ik bij de tweede thuis ging bevallen. Een bevalling kan erg pijnlijk zijn maar zulke pijn pfoe denk dat niemand dat prettig had gevonden. Ik ga zeker bij de volgende aangeven dat ze op tijd moeten zijn met door prikken. Wil dit niet nog een keer mee maken. Ik vroeg me gewoon af of meerdere vrouwen dit was overkomen. Wij vermoeden dat ik misschien al wel zwanger ben maar moet even wachten tot ik de test kan uitvoeren voor het beste resultaat :-D Dus heb nu al een beetje gezonde zenuwen haha. In ieder geval super bedankt voor je reactie :-)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden