Gebroken vliezen na 17 weken

afbeelding van redaktie
Naam: redaktie
|
Lid sinds 26 jun 2014
| Uitgerekend op: 05/24/2014

Ik ben 17 weken zwanger en heb vorige week mijn vliezen gebroken Ik ben doorgewezen naar de gynecoloog. Ze hebben via de echo gekeken. Mijn kindje zit met heeeeeel weinigggg vruchtwater. De dokter zij dat we moesten afwachten. Of ik krijg spontaan weeen en moet bevallen Of ik kan het overleven maar de kans is heel klein. Het hangt ervan af of de baby goed ontwikkelt en groeit. met weinig vruchtwater is de kans klein dat ik het red. Ik zit in een hele erge situatie heeft er iemand ervaring mee? Dit is mijn eerste zwangerschap ik wil graag meer over weten over dit. De gynecologen zeggen niet zoveel.
Groetjes van Joanneke


No Avatar
TheFirstTension on
Naam: TheFirstTension
|
Lid sinds: 21 jan 2010
Hoi,

Hoe is het nu met je? Leeft je baby nog?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi meid,
wat naar om te lezen, laat staan om te ervaren!
Wens je veel sterkte,
x

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi

ik ben benieuwd hoe t nu gaat met jou?
leeft de kleine nog
bij mij zijn bij mijn eeste zwangerschap ook mn vliezen gebroken bij 15 wkn
ik kreeg verplichte bedrust en mocht helemaal niets meer zelfs niet naar de wc.
na 2 wkn bleek de kleine t redelijk te doen en werd ik opgenomen in t zieknhuis omdat ze vermoede dat ik toch nog wel wat deed. ik ben uiteindelijk met 28 weken bevallen van een zoon
hij is inmiddels 5 jaar en doet t goed hij heeft wel een achterstand van 6 maanden maar daar valt mee te leven.

ik hoop dat bij jou ook alles goed gegaan is en nogsteeds gaat

Liefs

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi,

bij 15 weken gebroken? en met 28 weken bevallen van een gezond kind? Wauw! Had jij geen hart thorax afwijking dan? en had jij al die tijd nog wel wat vruchtwater dan?

bij mij zijn mijn vliezen met 18 weken gebroken en nu bij 26 weken zien ze de gevreesde longafwijking of beter gezegd de gevreesde onderontwikkeling van de longen. nu maar hopen dat het kindje het red in de couveuse.

liefs R

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi hoi, hier een berichtje vanuit t ziekenhuis.

ik ben nu 27,5 weken en heb met 18 weken mijn vliezen gebroken. daar ik vorige week bloedverlies had en beginende weeen ben ik doorgestuurd naar het amc. 2 longrijpingprikken en 2 dagen weeenremmers verder is alles rustig. Het kindje groeit goed. Zelfs iets te groot. En beweegt lekker veel.
Nu moet ik wachten op de weeen want dan komt t kindje. Dat kan nog wel maanden duren. Ze zeggen dat in deze situatie de kans groot is dat het overleefd.
Gek he? zo was de prognose in week 19 slecht, wonderen, strojalmen etc. En zo ben je 28 weken en ziet het er goed uit!
Ik hou jullie op de hoogte.
Liefs R

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Beste allen, dit helpt mij echt heel goed. Sinds vrijdagnacht heb ik ook gebroken vliezen na een operatie ivm TTS. Ik ben 19weken en 2 dagen zwanger van een tweeling, maar ben dus al mijn vruchtwater verloren. Sinds gistermiddag ben ik weer thuis, met antibiotica kuur en bedrust. As woensdag weer een echo en gesprek. Prognose is slecht, alles hangt er vanaf of ik koorts of weeen krijg, of er nog vruchtwater vastgehouden wordt etc. '
Omdat alles behoorlijk negatief is, houdt ik me vast aan de paar verhalen die positief eindigen, die ik gevonden heb op het internet. Tips, ervaringen etc. zijn van harte welkom.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo Allemaal,

Ik heb mijn vliezen gebroken met 26 weken meteen naar het VU gebracht en daar heb ik de prikken voor longrijping gehad en aan het infuus gelegen met weeen remmers (ik had gelukkig nog geen weeen) en antibiotica. Na 48 uur mocht het infuus eruit want dan mag je geen weeen remmers meer. Ik heb wel nog een volle week antibiotica gekregen via pillen een echte stootkeur. Ik ben nu 28 weken en 1 dag zwanger en mijn mannetje zit er nog steeds in. Ik ben sinds vandaag weer thuis en ben toch wel een beetje bang omdat ik nu zelf alles in de gaten moet houden vanwege een infectie. Maar we doen het goed samen. En we gaan voor een goede bevalling met minstens 32 weken en het liefst nog veel meer.

Groetjes Diana

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo daar,

ik ben nu 30 weken en 6 dagen zwanger en heb gebroken vliezen vanaf 18 weken.
Ik ben 4 weken geleden opgenomen in amc en lig nu in het vu ivm geen plek meer amc.
Ik had contracties die niet doorzette en daarom houden ze me in het ziekenhuis waar ze het kindje iniedergeval goed kunnen opvangen want ze verwachten grote problemen met de longen. op de echo's is te zien dat het borstkastje in verhouding veel kleiner is dan de rest wat betekent dat er veel minder en of te weinig longweefsel is.Of het meisje ooit zal kunnen ademhalen weten ze niet. meer kans van niet dan wel zeggen ze. Bij mij liep vanaf 18 weken het vruchrwater er gewoon uit waardoor er een chronisch tekort is geweest.
Ik vertel dit zodat anderen een beetje weten hoe het kan lopen. Ik hou jullie op de hoogte over het eindresultaat!
Ik moet zeggen dat de ziekenhuis opname me erg zwaar valt omdat er om me heen allemaal babies worden geboren en ik lig te wachten op misschien wel de stomste dag ever.
Groetjes R

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

Ik heb dezelfde situatie gehad. Het is heel zwaar dus weet wat jullie allemaal doormaken.
Mijn vliezen waren ook gebroken met 19 weken. Ik werd ook naar huis gestuurd en maar hopen dat de baby blijft zitten tot 24 weken, dan zou ik worden opgenomen in het ziekenhuis. Ik verloor dagelijks veel vruchtwater. Toen ik 24 weken gelukkig nog zwanger was ben ik opgenomen in het ziekenhuis en kreeg volledige bedrust. Wat was dat een ramp, ik dacht dat ik letterlijk gek werd, Ik had nog een zoontje thuis dus dat maakte de opname des te zwaarder. Met 35 weken ben ik ingeleidt. De reden hiervan was dat het infectiegevaar des te groter werd, de baby groeit in weinig vruchtwater. De tijd dat ik in het ziekenhuis lag heb ik meerdere prikken gehad voor het rijpen van de longen. Ik ben bevallen van een zoon die nu heel gezond is. WE hebben een en ander meegemaakt met hem. Hij is vaak opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege benauwdheidsklachten enzovoorts. Dit had toch echt te maken met het feit dat de longen niet goed hebben kunnen rijpen omdat er niet voldoende vruchtwater was. Ik hoorde in het ziekenhuis dat ik toen een uitzonderlijk geval was en dat heel maar dan ook heel weinig mensen het overkomt dat ze de baby nog zo lang bij zich dragen. Je hoort vaak dat wanneer vliezen breken de baby niet lang daarna komt, maar het kan ook anders zijn zoals bij mij. Mensen die dit nu meemaken, heel veel sterkte toegewenst!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

bij mij is het dus verkeerd afgelopen. bij 18 weken vliezen gebroken bij 27 opgenomen in het ziekenhuis. bij 32 weken bevallen van een prachtige zoon van 2100 gram maar zijn longen waren zo onrijp dat ie aan de zwaarste beademing moest en na 2,5 week werd geconstateerd dat zijn longen te erg waren beschadigd door de beademing en hebben wij hem moeten laten inslapen.

sterkte iedereen in dit zware proces en ik hoop het beste voor jullie.

groetjes R

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279