gordijnen dilemma

Naam: wennie81
|
Lid sinds 23 okt 2010
Hallo allemaal

Door de topic over inrichten kamertje dacht ik, ik heb ook een dilemma. Niet zozeer met de inrichting, maar met de gordijnen.

Ik heb inmiddels het behang erop zitten en van dezelfde serie is er ook stof te koop. Ik dus helemaal verliefd, maar de stof is ook belachelijk duur. Nu ben ik een leek in naaien enzo, dus heb ook totaal geen verstand van gordijnen maken.

Nu heb ik geinformeerd en waar ik de stof kan bestellen kunnen ze ook gordijnen maken. Maar ik schok me dood van de prijs. Het is een enkel raam en ik zou dan een gordijn nodig hebben van 120x185 (dus 2 delen van 60 breed). Maar om dat te kunnen maken is dus meer als 4 meter stof nodig kreeg ik door. Dan nog voering en dan ben ik dus blut haha.

Nu ben ik uiteraard helemaal verliefd op de stof geworden en de hormonen zorgen ervoor dat ik eigenlijk alleen maar kan denken ik wil die, ik wil die, ik wil die

Nu zat ik denken aan een alternatief. Een rolgordijn en dan aan beide kanten een klein stukje gordijn voor de sier, zodat als het rolgordijn omhoog is, het er toch nog gezellig uit ziet. Dan zou er aan beide kanten een stukje gordijn van zo'n 20-25 cm komen schat ik. Die dus alleen maar voor de sier zijn en niet dicht kunnen.

Maar ik kan me er alleen maar een beeld van vormen in mijn hoofd. Ik vroeg me af of hier handige vrouwen zitten, die tips hebben. Of vrouwen die zoiets thuis hebben en het wel of niet aan kunnen raden.
Of misschien een heel ander idee hebben.

Alle ideeen zijn welkom

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Sorry, kan niet helpen hier...wij hebben een zelfgemaakt boxkleed ophangen als gordijn met rolgordijn erachter... Niet creatief maar wel lekker kleurrijk :)

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi Hoi,

Ik heb op de beide kamers zonafwerend rolgordijn( erg saai). Op de babykamer heb ik een leuk kleurig luxaflex voorgehangen voor overdag en aan weerskanten een leuksimpel kindergordijntje. Ziet er leuk uit en in de avond als ik alles dicht doe is het er lekker warm en donker.

We hebben ons huis op het zuiden staan vandaar dat het zomers heeel warm is en zwinters ( hoekhuis) heel koud.


gr

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
Tja, gordijnen laten naaien is inderdaad een dure grap. Ik ben momenteel vouwgordijnen voor onze huiskamer aan het naaien, dat scheelde mij zo'n 700 euro met het laten doen of het even zelf doen...
Heb je helemaal niemand in je omgeving die het voor je wil doen of kan doen?
Als ik zelf niet een wereld project had naast werken en studeren aan mijn eigen gordijnen, had ik die voor jou willen maken, voor mij is het niet heel moeilijk.

Wat ik mij afvraag, is welke soort vouw/ plooi je in je gordijn wilt hebben? Dat scheelt sowieso in het aantal meters stof dat je nodig zult hebben. Mocht je toch zelf gordijnen willen maken, dan zou ik voor vouw gordijnen kiezen, heb je minder stof nodig ;-)
Ik weet niet in welke omgeving je woont, hier in de buurt ken ik wel iemand die dat zo even zou doen voor een leuk prijsje, want in de winkels en fabrieken vragen ze echt een mega bedrag hiervoor!

No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010
Ik woon in Zoetermeer. De maakkosten zijn helaas niet het duurste. Dat was 35 euro. Maar de stof zelf kost al 26 euro per meter en ik wil gordijnen aan een roede van 120 (dus 2x60), die 185 lang moeten worden.
Die mevrouw van de winkel gaf aan dat ik dan 5 meter stof nodig heb. Ik wil ze graag verduisterd hebben (het is vrij dunne stof) dus dan kwam er nog 15 euro per meter bij voor verduisterstof.

Ik heb geen idee of dit duur is of niet, maar als ik alles ging uitrekenen kwam ik op 240 euro ongeveer uit en ik vind het persoonlijk erg veel voor een gordijntje.

Wat zijn vouwgordijnen precies?

No Avatar
girlygirl on
Naam: girlygirl
|
Lid sinds: 24 okt 2010

Hoi hoi,

Ik vind persoonlijk 240 euro voor een gordijntje ook wel veel geld hoor.
Ik heb ook een vouwgordijntje voor het raam. Heeft ook nog 60 euro gekost.
Misschien leuk om foto's te plaatsen van de a.s. kinderkamers van iedereen.
ben benieuwd hoe jullie hem hebben ingericht!

Hier een paar foto's van onze babykamer:

Onze grote kast
Radiator ombouw, heeft m'n mannetje zelf gemaakt!


Nou ben benieuwd naar jullie foto's!
 

No Avatar
Barbamama on
Naam: Steffi88
|
Lid sinds: 26 sep 2010
aaaaaaaaaah ik wil ook een babykamer!!!!

het begint echt te kriebelen nu..


eerst verhuizen, DAN babykamer..


@ Girlygirl, echt heel mooi!!!!!
No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010
Wat ben je snel met het kamertje zeg. Ik heb alleen nog maar behang en een laminaatje.
Als het goed is komen de meubeltjes begin maart.
Vind het wel leuk om iedereen zijn kamertje te zien.

Girlygirl erg leuk kamertje (weten jullie wat het wordt, ik weet het even niet meer, maar al dat blauw zegt een jongetje voor mij, maar kan tuurlijk ook voor een meisje), is het al helemaal af zo, of moeten er nog dingen komen?

No Avatar
girlygirl on
Naam: girlygirl
|
Lid sinds: 24 okt 2010
Hoi hoi,

Ik ben zo snel met het babykamertje aangezien wij ook nog met de badkamer bezig gaan.
Alles moet er uit en dus heb ik liever dat kamertje vast klaar, dan hoef ik daar niet meer achteraan.

Liefs...

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi a.s. moeder,

Je wilt 2 gordijnen van 60 cm breed en 1.85 lang.
Prijs per meter is 26 euro.
Wat je moet weten is hoe breed het gordijn is dat ze verkopen. Meestal is het 1.40 breed.
Wil je het vol met plooien, dan moet je 2 x de breedte (60cm) rekenen = dus 1.20. Daar reken je ook nog de zoom aan beide zijkanten bij. In dit geval heb je dus 1.40 br nodig en een lengte van ongeveer 2 meter, want van boven en onder moet ook een zoom. Dat komt op 52 euro, dit is voor 1 gordijn van 60 cm br. Totaal dus 104 euro.
Je kunt er ook voor kiezen om het gordijn van 1.40 breed doormidden te knippen, dan heb je (natuurlijk) 2 x 70 cm. Dit kun je aan de zijkanten omzoomen. Alleen als je ze dicht doet, heb je geen plooien. Ik zou er een verduisterend rolgordijn onder hangen. In dit geval ben je voor 52 euro klaar en komt wel het rolgordijn er nog bij.

Succes

No Avatar
Saskia3 on
Naam: Saskia3
|
Lid sinds: 07 feb 2012
Hoi,

Ik zat ook met dezelfde dilemma, maar heb een hele aardige meneer ontdekt aan de westerstraat 48 Amsterdam. Hij heeft me weten te verlossen :)) En ben nu erg blij met mijn gordijnen. Hij heeft een winkel en maakt prachtige gordijnen. Ik ga er ook altijd naartoe voor mijn kleine en grote reparaties. Een top tailor! Hij kan ook heel goed advies geven over de stof en dergelijke..

Misschien dat dit sommigen uit de brand helpt :)
Zijn nummer is 0206230080

Veel succes allen!!

Liefs ^_^
Saskia


Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279