Griepprik voor zwangere vrouwen

Alle vrouwen die 13 weken of langer zwanger zijn, mogen zich laten vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel bekend als Mexicaanse griep. Vaccinatie is niet verplicht.

Na 13 weken (3 maanden) kan het vaccin veilig toegediend worden. Het middel levert geen risico’s op voor het ongeboren kind.

Geen prik
Over de eerste 13 weken van de zwangerschap (eerste trimester) is nog niet voldoende bekend of het vaccin veilig is voor het ongeboren kind. Daarom mogen de volgende vrouwen de vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A niet hebben:

  • Vrouwen die op het moment van de vaccinatie korter dan 13 weken (3 maanden) zwanger zijn;
  • Vrouwen die niet weten of zij zwanger zijn;

Twee prikken
Vrouwen die de vaccinatie wel mogen hebben, krijgen 2 prikken. Tussen de eerste en de tweede prik zit minimaal 3 weken tijd. Beide prikken zijn nodig om voldoende bescherming op te bouwen tegen het virus.

Bescherming
Het vaccin zet het lichaam aan om antistoffen te maken die het virus onschadelijk kunnen maken. Hierdoor wordt de kans veel kleiner dat u Influenza A krijgt. Het is mogelijk dat u ondanks de vaccinatie, toch Nieuwe Influenza krijgt. De gevolgen zijn dan wel minder ernstig. En de kans op complicaties is kleiner.

Bron en het laatste nieuws op : www.grieppandemie.nl
 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben 20 weken en heb de prik geweiderd.Waarom mag een baby van 0 tot 6 maanden niet de prik en mijn feutus van 20 weken wel?Met als gevolg voor de baby autisme...eczeem...astma en andere neurologiesche afwijkingen.Ik heb een homeopatische vaccinatie gahad.Geeft ook de zelfde bescherming en veilig voor je kindje. 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,
Ben nu 10 weken zwanger en heb nog nooit een griepje gehad. Ben dus gezegend met een goed imuunsysteem. Tuurlijk ben ik wel eens verkouden, maar dat heeft iedereen wel eens denk ik. Dat hele gedoe om die mex.griep vind ik echt belachelijk. Het wordt zo ontzettend opgeblazen allemaal. Er zijn zoveel meer ziektes in de wereld die nog veel erger zijn dan dit griepje. Mijn mening: laat je niet inenten als je net zoals ik nog nooit de griep hebt gehad. Dan zorg je er juist voor dat je, niet alleen tijdens je zwangerschap maar ook voor de rest van je leven, kans op griep zult hebben (en ook je kindje).

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

Ik ben nou 16 weken zwanger en heb een oproep gehad toen ik 11 weken zwanger was.
Best raar, omdat je in de eerste 13 weken geen prik mag.
Ik kreeg een aantal weken geleden een blaasontsteking en heb duidelijk vermeld dat ik zwanger ben, ik heb toen 2 dagen langer moeten wachten op anti-biotica (hoe langer je wacht, des te meer je de blaasontsteking verwaarloost, des te meer kans op weeën). Toen na een bespreking van de arts en assistent, kon ik mijn medicijnen ophalen bij de apotheek. Deze zeiden dat ik die medicijnen helemaal niet mocht en dat deze zeer gevaarlijk konden zijn voor zwangere vrouwen, hun hebben mij uiteindelijk de goede gegeven.
Deze 2 verhalen zijn even om aan te tonen dat de medici NIET klakkeloos te vertrouwen is en dat je zelf altijd goed op research moet gaan! De enige die zou moeten besluiten wat in je lichaam komt, ben JIJZELF! Als jij heel veel angst heb voor de griep, is het misschien maar beter dat je de prik neemt. Want stress tijdens de zwangerschap is gelijk aan 7 sigaretten per dag!
Dus je moet zelf bepaalde factoren afwegen.

Maar mijn advies aan iedereen, laat je je niet zomaar wat inspuiten of slikken. Zoek het eerst goed op overal wat de gevolgen of bijwerkingen zijn voor het wel of juist niet nemen!

Liefs Chantal

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Wat voor mij het vervelende feit was dat de verloskundige wel info. gaf over de griepprik maar er niet bij vertelde dat er geen oproep zou komen. Omdat ik keurig netjes zat te wachten op deze oproep heb ik de eerste inenting gemist. Ik ben juf en sta dus voor een groep van 32 kinderen en ben dus naar mijn gevoel zeker een risicogroep! Nu mag ik 7 dec. a.s. nog een prik halen en dus meedoen met de tweede ronde. Of er dan nog een tweede prik komt is maar de vraag voor mij. Nu was er op het nieuws dat je op 11 januari evt. nog een tweede prik kon halen. Dat wil ik wel maar ben bang dat dit hele feestje ook weer aan mijn neus voorbij gaat. Ik ben kort daarna al aangekomen op de uitgerekende datum. Vind het zo knullig allemaal. Iemand enig idee of 1 prik voldoende gaat zijn voor mij en mijn kindje op komst????

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo daar,

Ik woon in de UK en heb onlangs de griepprik gehaald, ook omdat ik zwanger ben. Ze prikken hier vanaf 14 weken en je krijgt automatisch een oproep van de huisarts zodra je daar als zwanger geregistreerd bent.  
WIj krijgen hier hetzelfde middel (Pandemtrix) als in NL maar hoeven niet terug te komen voor een tweede prik. Iedereen krijgt hier maar een inenting tegen H1N1.

Ik heb van tevoren mijn zwager en schoonzus (die beiden huisarts zijn) gevraagd om hun opinie.
Het grootste risico tijdens de zwangerschap is dat, als je griep krijgt, je kans op complicaties vele malen groter is dan bij niet-zwangeren. Dit is omdat je weerstand per trimester al minder wordt. (dat geeft ook weer een verhoogde kans op griep). Daarnaast worden je longen omhoog gedrukt door je zwangerschap en heb je daardoor - zou je de Mex griep krijgen - meer kans op een longontsteking.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi, ik heb net besloten dat ik, nu 34 weken zwanger, toch de griepprik wil. dit heb ik overlegd met de huisarts. ik ben aankomende dinsdag aan de beurt en hoor dan nog wanneer ik weer moet.
de huisartsen moeten je het vaccin geven, er zijn er genoeg. ik ben zelf 17 januari uitgerekend en de 2e inenting krijg je na 3 weken. volgens mij gaat het helemaal goed komen voor jou.
manlief moet ook ingeend worden als de baby geboren is. dit kan pas als de baby er echt is. en dan heb je ook geen prikdagen meer.....
succes, groetjes jolanda

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Wat een onzin allemaal, zie hier bericchtjes van mensen die youtube filmpjes laten zien. Nou als de mensen dat voor waar aannemen is het eind ver zoek hoor. Wat denk je van alle prikken die het kindje in zijn eerste levensjaren krijgt, doen ze daar ook zo moeilijk over. Mensen laten hunzelf helemaal gek maken. En af en toe met medische termen strooien dan lijkt het nog wat. En als de mensen op vakantie gaan en prik moeten halen hoor je er niemand over, terwijl je dan toch ook een lekker spulletje krijgt ingespoten. Zullen al die mensen die geen prik willen ook de autogordel aandoen, maar dan is veiligheid niet zo belangrijk ineens.

Remco
Hillegom

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Denken jullie nou werkelijk dat de halve wereldpopulatie met dit vaccin ingeeint wordt met het risico dat over tien jaar, diezelfde halve wereldpopulatie dood of invalide of wat dan ook is?
Denk na... natuurlijk niet!!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

wat veel artsen hier op deze site, iedereen denkt te weten waar mensen normaal 12 jaar voor studeren

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

Het hangt wel van je genetische opmaak af hoe kwetsbaar je bent voor dit kwikbestanddeel thimerosal dat in de vaccins zit. Bij de een merk je geen verschil maar de ander kan pech hebben en er beschadigde zenuwen aan over houden met autisme,leerproblemen of soms zelfs de dood tot gevolg. Het is rusisch roulette als je het mij vraagd!

Pagina's

Volg ons op social media