Griepprik voor vrouwen die in de laatste drie maanden van de zwangerschap zitten

afbeelding van redaktie
Naam: redaktie
|
Lid sinds 26 jun 2014
| Uitgerekend op: 05/24/2014

Lees dit artikel over de griepprik voor zwangere vrouwen even door, het kan namelijk erg belangrijk voor je zijn.

Groeten van de redaktie


No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

Ik ben nu 27 weken zwanger.

Ik zat ook met deze vragen en heb het gratis telefoonnummer gebeld die staat op
www.grieppandemie.nl. Mij is verteld dat het helemaal niet schadelijk is voor de baby. Er wordt een dood virus in je lichaam gespoten die dus niks kan doen. Wat er gebeurt is dat je lichaam antistoffen gaat maken tegen het virus. De antistoffen komen via de placenta ook bij de baby terecht en beschermen de baby ook tegen het virus. Dit is mij verteld en heb vervolgens mijn huisartsenpraktijk gebeld om te horen wat ze daar te zeggen hadden. Er werd hetzelde gezgd.

Ik behoor tot 1 van de risicogroepen( Ik heb bronchitis) maar omdat ik zwanger ben wilde ik eerst de prikken niet nemen omdat er ook zoveel ophef over is.
Ik denk dat ik ze toch maar wel ga nemen omdat ik anders veeeel zieker kan worden ( net als bij de gewone griep) dan als ik geen antistoffen heb in mijn lichaam en dit zou dus ook schadelijker kunnen zijn voor de baby.
Maar dit geldt ook voor de gewone griepprik hoor, die inenting ben ik gewoon gaan halen.

Doe gewoon waar jij een goed gevoel bij hebt.
Groetjes N.

No Avatar
Scampi on
Naam: Scampi
|
Lid sinds: 02 aug 2009

De hamvragen zijn: Waarom krijgen pasgeborenen tot 5 mnd géén vaccinatie?  Wat voor effect heeft het, indien vaccinatie alsnog wordt toegediend?

Als de moeder wèl een vaccinatie heeft gekregen tijdens de zwangerschap, dus de foetus ook "ingeënt" is, wat voor effect heeft dat op de pasgeborene wanneer deze wederom een "eigen" vaccinatie krijgt? In principe is de baby al ingeënt.
 
Dusss, als de moeder géén vaccinatie heeft gekregen, dan is de pasgeborene vatbaarder voor de grieppandemie. Men weet echter niet wat voor effect het heeft op nog nooit gevaccineerde pasgeborenen wanneer deze worden  ingeënt.....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ik zou het jullie absoluut afraden je te laten inenten met dit vaccin. Een van de bestanddelen is thimerosal. Dit is een kwik bestanddeel en zeer schadelijk. Ze stoppen het er in omdat het dan beter houbaar is, goedkoper is. Kijk hier maar eens naar, gewoonweg schokkend.

Deel 1 :

http://www.youtube.com/watch?v=tyaVxYYVfQE

Deel 2 :

http://www.youtube.com/watch?v=mdQVq4aKRr0

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

En wees niet zo bang voor een griepje dat minder ernstig is als gewone griep. Laat je niet gek maken en vertrouw een beetje op de veerkracht van je lichaam, en leef gezond. Was regelmatig je handen en blijf uit de buurt van openbare gelegenheden, neem de fiets in plaats van de tram voor een poosje.

Het is bovendien niet eens bewezen dat het vaccin tegen griep werkt notabene! Ik ken een aantal mensen die nadat ze ingeent waren tegen de gewone griep de halve winter ziek zwakjes en grieperig waren.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Een griepprik ingeent krijgen betekend ook niet dat je helemaal geen griep krijgt. Het KAN erger uitpakken voor mensen die tot een risicogroep horen als ze geen inenting krijgen. Als deze mensen op de veerkracht van hun eigen lichaam konden rekenen dan zouden ze ook niet tot een risicogroep behoren.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi hoi,

Men leest een keer een reactie van iemand en we zijn in een keer allemaal DR! Een beetje vertrouwen aub. We laten onze kinderen toch ook gewoon vaccineren tegen kinderziektes etc?? Waarom zou de hele wereld zulke grote risico's nemen? Btje logisch en nuchter nadenken kan geen kwaad. Ik ben 29 weken zwanger van m'n derde kind en ik weet uit ervaring dat een "gewone" griep in het laatste trimester al voor complicaties kan zorgen, laat staan de mex griep die voornamelijk op je longen kan slaan ( vandaar de oproep voor kindjes en zwangere! ). Door dat je baarmoeder hoog komt te staan, kan dit erg ongemakkelijk worden. Verder denk ik zelf ook aan het kleine hummeltje dat dadelijk geboren wordt en niet een vaccinatie en/of virusremmer kan krijgen. Als ze nou echt onvoorzichtig waren, zouden ze dat risico dan toch ook gewoon nemen? Ik heb m'n eerste prik gehad en op een btje pijnlijke plek na heb ik nergens last van. Bij de gewone seizoensgriepprik houden veel mensen een paar dagen een blauwe plek er aan over. Ja het klopt idd dat sommige mensen ondanks de seizoensprik alsnog de griep krijgen, want elk jaar kan er weer een andere variant opduiken, maar degenen met prik doorstaan ze vaak wel milder. Op 4 dec haal ik de 2de prik met alle vertrouwen in de gezondheidszorg die ook altijd voor mij en mijn gezin hebben gezorgd..Media heeft z'n voor en nadelen en je laat je beinvloeden of niet. Dat verhaal over kwik en alle andere zogenaamde enge bestandsdelen is echt onzin. Het zou inderdaad mooi zijn als iedereen kan vertrouwen op z'n eigen afweersysteem, maar als je het een handje kunt helpen, waarom niet. Verder heb je als zwangere en dadelijk ook dat kleintje een wat zwakker afweersysteem. DAT is al eeuwen bekend. We hebben toch ook vertrouwen in de verloskundige, kraamhulp, kinderarts en consultatiebureau?

Hoe dan ook, heel veel succes allemaal en hopelijk een griepvrije winter voor ons allen haha

Liefs,

Nuchtere mama

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig