Groeit mijn buik te hard?

Naam: Aviator
|
Lid sinds 24 sep 2010
Hoi allemaal,

Hier even een topic van mij, want ik begin mij echt een beetje zorgen te maken maar wil ook niet gelijk de verloskundige bellen... (bang om als zeur over te komen ;-))

Ik ben nu ruim 17 weken zwanger en heb een vrij duidelijke buik, daar kun je zeg maar niet meer omheen over het feit dat ik zwanger ben.
Elke keer als ik iemand ontmoet krijg ik te horen dat ze denken dat ik wel 7 a 8 weken verder ben met de zwangerschap. Mensen nemen daarbij geen blad voor de mond om duidelijk te maken dat ik echt wel al een hele dikke buik heb, zelf zie ik dat natuurlijk ook wel...

Is het overdreven om een beetje bang te worden dat mijn buik te snel groeit? Ik heb geen idee wat normaal is en begin spontaan te denken dat ik mijn buik moet inhouden ofzo...

Wie heeft hier wat handige ideeen over wat nu redelijk normaal is en wat niet?

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Hoi mommyd, Ik zit in hetzelfde schuitje. Al van 7 weken was mijn buik bol en rond en niet meer te verstoppen! Kreeg (en krijg) ook links en rechts te horen dat ik "verder ben dan ik denk" (ik denk dat de gynos en vks het toch beter weten zeg), en allemaal commentaren over hoe dik ik ben. Ook zo leuk zijn de "grapjes" dat je met 6 maanden dalijk niet meer door de deur kan, en de "goh, daar pas IK nog in!". De aantal keren dat ik te horen krijg of ik een twee or drieling krijg, enz.... Ik word er totaal geirriteerd van, want zoals je zelf zegt, je gaat je idd betwijfelen of je eigen buik wel "normaal" is! En inhouden, lukt niet haha! Heb zelfs mensen die hun walg uiten dat ik dan wel "heel veel water heb" en "hoe vies dat is"...vrouwen die zelf kinderen hebben! Ik heb het met mijn vroedvrouw besproken, en zij zei dat het heel normaal is, en elke zwangerschap anders is en elke buik bij elke zwangerschap anders groeit. Dus maak je geen zorgen, als het echt te veel is laat je vkje dat wel weten! Ik heb uit totale frustratie al mijn buikfotos en fotos gemaakt nu ik zwanger ben, van het internet (bv facebook) verwijderd, want ik werd krankjorem van al die ongelooflijke onbeleefde commentaren en "grapjes" onder de fotos. De enige die het begrijpt is mijn man, al begrijpt hij niet waarom ik zo boos en onzeker word door die commentaren...

No Avatar
ien on
ien
Naam: ien
|
Lid sinds: 08 okt 2010
nee joh dat geeft niks en je weet mensen zeggen graag dingen die je liever nie hoort. Toen ik zwanger was van mijn eerste vroegen ze met 20 weken of ik al bijna uitgerekend was! Bij mijn tweede groeide ik minder hard en nu ik zwanger ben van de derde nu 15 weken zie je nog bijna niks.Zo zie je iedere zwangerschap is anders en de omvang van je buik zegt niks over je kindje erin. Ik heb tot nu vrij lichte kindjes gehad.

Liefs Ien

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
:) Dit stelt mij wel een beetje gerust!
Ik vind sommige grapjes en opmerkingen ook echt niet kunnen, zelfs een beetje onbeschoft! Ook zitten mensen er op de een of andere manier graag aan en vinden ze het maar raar dat ik nog niets voek, want met zo'n buik moet je toch wel iets voelen al....

Volgende week moet ik voor controle, dan zal ik daar nog even navraag doen en mocht er nog iemand een rotte opmerking maken, dan denk ik dat ik ook gewoon voor mezelf moet opkomen.

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Weet je wat bij mij vaak helpt als men ineens aan mijn buik zitten? (Heb ik overigens ook een gruwelijke hekel aan!) Ik steek mijn handen dan uit en ga aan hun buik zitten, de meeste begrijpen dan dat ik er niet van gediend ben...de opmerkingen en commentaren, daar moet ik ook nog mee leren omgaan, normaal glimlach ik het sarcastish af, maar ik blijf met een rotgevoel zitten! Ik zeg gewoon niet meer hoe ver ik ben, of wanneer ik uitgerekend ben, dan vermijd je ook wat opmerkingen... Als men vraagt zeg ik gewoon "we zien wel" of zoiets... Ik wil zo graag genieten van mijn buik maar het is echt vervelend met mensen hun reacties! Wel leuk te weten dat we niet de enige zijn he mommyD? :)

No Avatar
paarsebril on
Naam: paarsebril
|
Lid sinds: 13 jul 2010
Niet iedereen is hetzelfde, de ene is lang de andere kort, de andere gezet de volgende weer dun. Zo ook met buiken, en in een hele grote buik kan een klein kindje zitten en andersom ook.
Ook bij mijn eerste vroegen ze met 20 weken hoelang ik nog moest, en nu weer. Het voordeel van een grote buik is dat je eerder mag/kan showen met je zwangerschap. En het schijnt niet uit te maken wat zwaarder is.

Dus wees gerust en je vk vertelt het je echt wel al ie echt te hard groeit hoor.

No Avatar
Dromertje on
Naam: Dromertje
|
Lid sinds: 12 jul 2010
bij mij werd in het begin gezegd dat ze dachten dat het er 2 waren .. met 24 weken werd ik door de vk in het benauwde gegooit dat de baarmoeder 4weken verder was.. 

gisteren ben ik weer naar de vk geweest nu een andere vk en die heeft verteld en uitgelegd dat ik het gewoon totaal niet in de breedte draag omdat ik gewoon sterke buikspieren heb en daardoor groeit het naar boven..

met de pret echo hebben we gezien dat het het maar een dagje voorloopt qua groei en dat het een prachtig kindje is met bolle wangetjes.. luisteren niet naar mensen om je heen niet iedereen draagt het zelfde dus er kan totaal niet gezegd word of je verder bent of niet..

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Amen Dromertje! :D maar lastig en vervelend is het wel haha

No Avatar
ien on
ien
Naam: ien
|
Lid sinds: 08 okt 2010
zo heb ik het mij nooit aangetrokken maar gewoon genoten van het feit dat mensen zagen dat ik zwanger was. Ik heb me daar gelukkig nooit zo aan gestoord.

Lies Ien

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal!!

Ik ben nu 18 weken zwanger en heb ook al een aardige buik...
Iedereen zegt er wat van en iedereen heeft er iets op of aan te merken!
Nou mij maakt het niet uit! Ik vind het heerlijk om lekekr dik te worden en dat iedereen het ziet!!

Dus maak je er niet druk om, het is een wonder dat je zwanger mag zijn en dat er een mensje in jou buik mag groeien! trek je nergens wat van aan en geniet ervan!!

Ik zou me geen zorgen maken...als je nou heel snel heel bol word kan het zijn dat je zwangerschapssuiker heb. daar kan je je op laten testen!
En als jij je ergens zorgen over maakt dan moet je gewoon je verloskundige bellen! ze zijn daarvoor en zullen jou nooit als zeur zien!
en anders moet je gewoon je huiarts bellen! heb ik ook gedaan toen ik me zorgen maakte over krampen en steken in me buik en toen werd mijn verloskundige boos...ze wil persé dat ik hun bel als er wat is met de baby! of als ik me zorgen maak! dus nu bel ik lekker om alles!hahah

geniet van je zwangerschap dames!! we zijn bevoorrecht!!

groetjes laura

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hey,

Vertel gewoon tegen deze mensen dat je het niet leuk vindt als ze dit soort opmerkingen maken! Daar staat op een of andere manier helaas niemand bij stil, maar het helpt wel.

Bij mij zeiden velen tot ongeveer 25 weken dat ik zo dik werd ed. Nu heb ik ineens (met 36 weken) een bescheiden buik volgens velen...

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279