Heel snel zwanger van de 2e!

Naam: Engeltje
|
Lid sinds 25 feb 2010
Sinds 2 dagen weet ik dat ik zwanger ben van ons 2e kindje. Onze zoon was 2 dagen geleden precies 4 maanden. Wij wilden allebei wel graag een 2e kindje maar dat het zo ontzettend snel zou gaan hadden we nooit verwacht. Ik ben eind oktober 2010 uitgerekend 4 dagen nadat mijn zoon 1 jaar wordt. Bij mij begint nu dan ook de twijfel toe te slaan,kan ik het wel aan ook om lichamelijk direct alweer zwanger te zijn en zal onze zoon niets te kort komen want die is ook nog zo klein. Zijn er dames die hier ervaring mee hebben?

No Avatar
TheFirstTension on
Naam: TheFirstTension
|
Lid sinds: 21 jan 2010
Hoi,

Ik weet dat de vruchtbaarheid na een bevalling toeneemt. Dit komt omdat de baarmoedermond door de bevalling een wat grotere opening heeft dan vroeger. Er kunnen nu meer zaadjes naar binnen. Echter is het zo dat het voor je eigen lichaam niet zo best is. Je lichaam heeft ongeveer 4 jaar tijd nodig na een bevalling om zich te herstellen en genoeg op te bouwen voor een volgende zwangerschap. Misschien heb je nu extra vitamines nodig. Maar dat kun je het beste bespreken met je verloskundige of huisarts. Ik wens je verder een fijne zwangerschap en bevalling toe en veel plezier met je kinderen.

Gr. Zehra

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Nee joh, dat is helemaal geen probleem!!!
De kunt niet voor niks zo snel alweer zwanger worden, de natuur maakt daar geen foutjes in!
Voor jezelf kan het zwaarder zijn, omdat je nog een kleintje hebt rondlopen (of waarschijnlijk dan nog rondkruipen ;) maar daar zitten ook voordelen aan; geen grote broer die midden in de peuterpuberteit zit!
Ik ben ook een paar maanden na de bevalling (bewust!) weer zwanger geworden van de tweede. Geweldig als ze zo dicht op elkaar zitten, hopelijk worden het later de beste vriendjes! De derde zwangerschap hoop ik overigens ook binnen een paar maanden in te gaan!
Ik kan me voorstellen dat je niet wilt dat je oudste zoon iets tekort komt, maar hoe doen mensen dat dan met een meerling? En als je zoon een jaar ouder zou zijn, zou hij dan minder 'tekort' komen? Hij zal toch moeten wennen aan het delen van de aandacht, des te jonger, des te makkelijker lijkt me!
Extra vitamines heb je vast nodig, maar dat heb je toch wel als zwangere vrouw. Geniet ervan en maak je niet druk, nergens voor nodig!

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig