Hoe en waar bevallen???

Naam: Össsiii
|
Lid sinds 29 mrt 2011
Hallo dames,

Ben benieuwd of dat jullie al wel nadenken over de bevalling??? (Denk het wel, toch?)

Hoe willen jullie bevallen??? Ziekenhuis of thuis???

Wel of geen pijnstilling???

Weet je ook al wel elke positie??? badbevalling, baarkruk, liggend etc????

No Avatar
Össsiii on
Naam: Össsiii
|
Lid sinds: 29 mrt 2011
Of ik nou een medische indicatie heb of niet, ik wil graag in het ziekenhuis bevallen. (Wordt in beide gevallen geheel vergoed).
Ik zou het vreselijk vinden om tijdens de bevalling met spoed nog naar het ziekenhuis te moeten (misschien hoeft het niet eens, maar goed).

Ivm de bekkeninstabiliteit adviseerde mijn cesartherapeute mij om op de baarkruk te gaan..(zelfs dat slapen gaat zeer moeilijk) Of de geknielde houding aan te houden. Ieder kraamsuite beschikt in het zkh waar ik ga bevallen van een bad, dus misschien kan dat ook nog. Of ga ik toch op de rug liggend bevallen?? Het is maar net hoe de conditie er op dat moment voor staat.

Ik wil geen pijnstilling tijdens de bevalling, maar dat zeg ik nu...
Ik heb namelijk al de voor- en na-delen gelezen...nou daar werd ik ook niet echt vrolijk van...

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi,

Bij mijn vorige twee zwangerschappen wilde ik graag thuis bevallen om de volgende redenen;
1, min eigen vertrouwede omgeving
2, ziekenhuis is 5 min an huis

Helaas duurde de bevalling te lang ( 36 uur) en moest ik naar het ziekenhuis. Daar ben ik heerlik in bad gaan zitten en ben liggend op bed bevallen.

Bij de tweede moest ik ook naar het ziekenhuis omdat deze ook weer te lang duurde en door de weeenopwekkers weer liggend op bed bevallen. Maar daarna moest ik naar de oke voor mijn placenta die niet kwam en daardoor te veel bloed verloren had.

Nu bij de derde heb ik mediche indicatie in beval ik in het ziekenhuis, vind ik ook helemaal niet erg. Denk dat ik ff in bad ga en dan zie hoe het gaat lopen. Hopelijk gaat deze is sneller hahahaha. Ik en min partner laten het allemaal op ons afkomen en zien wel hoe het loopt.

Qua medicijnen heb ik een prik in mijn been gekregen en bij de beide bevallingen gewoon aanwezig geweest. Ik kreeg deze medicijnen omdat ik uitgeput was en zo de weeeen beter kon opvangen. 
Dit keer hoop ik dat het niet nodig is maar word het weer zon bevalling dan kies ik daar weer voor.

Gr

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Volgens mij hapert de J wel eens hahaha

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
Zonder medische indicatie wil ik in het ziekenhuisbevallen, dit wordt bij mij ook vergoed. In de basisverzekering wordt dit overigens niet vergoed en betaal je zelf de kosten...
Je mag pas naar het ziekenhuis zonder medische indicatie wanneer je minimaal 6 cm ontsluiting hebt... Dat vind ik enigsinds een nadeel.

Ik wilde graag in bad bevallen maar dat wil de VK niet, dus ik denk dat het gewoon bed wordt. Wel wil ik zo lang mogelijk blijven lopen en bewegen...
Verder lekker onder de douche enzo, en dan zien we wel hoe het allemaal gaat!
Wat pijnbestrijding: daar doe ik geen uitspraken over, dat zie ik tegen die tijd wel, want ik kan mij voorstellen als je al 24 uur bezig bent, die pijnbestrijding een verlossing kan zijn.

No Avatar
Össsiii on
Naam: Össsiii
|
Lid sinds: 29 mrt 2011
Je mag pas naar het ziekenhuis zonder medische indicatie wanneer je minimaal 6 cm ontsluiting hebt... Dat vind ik enigsinds een nadeel.


Wat je nu schrijft hoor ik voor het eerst mommyD. Dat vind ik ook niet leuk, maar jah..
Maar dan is het de verloskundige die jou verteld dat je naar het ziekenhuis mag toch?
Ik zit nu bij de gynac. Dinsdag hoor ik weer of ik bij hem blijf of weer terug kan naar de vk.

Inderdaad, als je geen medische indicatie heb betaal je een eigen bijdrage. Maar afhankelijk van je aanvullende verzekering krijg je een deel of alles van de eigen bijdrage vergoedt.

Ja betreft de pijnstilling, "ik wil het niet, maar jah je weet maar nooit".

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Ik heb maar 1 keus: ziekenhuis. Hier doet men niet aan thuisbevallingen of waterbevallingen enz. Gewoon standaard ziekenhuis. Je kan er wel terecht vanaf je voelt dat je klaar bent voor het ziekenhuis, dus wachten tot 6cm hoeft hier niet. Alhoewel ik wel zo lang mogelijk thuis wil blijven..word niet bepaaldvrolijk van dit ziekenhuis... De wee-opvangkamer wordt gedeeld met 3 andere vrouwen (en dus hun partners), dan van 5 cm word je door de gangen gereden (en maar hopen dat het geen bezoekuur is dan want dan sta je lekker te kijk... Het is op de kinderafdeling, iedereen kan daar komen), op weg naar de bevalkamer. Dit zijn 2 kamers naast elkaar met een dubbele deur. Je word dan doodleuk op de corridor (dus voor beide kamers) geparkeerd tot je helemaal klaar bent om te persen. Ja want ze moeten de bedden vrij houden voor geval iemand anders wel klaar is en jij niet... Pijnbestrijding probeer ik ook zonder, alsnog maar 2 keuzes: prik in de been of de ruggeprik voor 500dollar! Net als Ossiii alles erover gelezen en niet vrolijk van geworden! Maar ik hou een open mind, je weet nooit hoe het lopen kan!

No Avatar
MamaLin on
Naam: Lincy
|
Lid sinds: 30 dec 2010
Mag ik vragen wat die prik in je been inhoudt?
Ik wil geen ruggeprik namelijk.. maar weet niet hoe ik het ga redden met de pijn dus wil me wel een beetje voorbereiden..

No Avatar
Angel80 on
Naam: Angel80
|
Lid sinds: 03 dec 2010
Hallo allemaal,

Ik ben op 1 april bevallen in het ziekenhuis. Ik had een medische indicatie, maar ook zonder die medische indicatie wilde wij al in het ziekenhuis bevallen. Het gaf ons een heel fijn en veilig gevoel in het ziekenhuis.
Dat verhaal over die 6cm heb ik ook nooit gehoord. Ik mocht naar het ziekenhuis als de weeen om de 5 minuten kwamen en dat een uur lang. Toen de weeen om de 8 min kwamen was het al niet te harde en hebben wij het ziekenhuis gebeld en we mochten komen, maar we konden wel naar huis gestuurd worden... Gelukkig dat ik mocht blijven want ineens ging het allemaal heel snel.
Ik heb gekozen voor een ruggenprik, nou het was heerlijk en ik kon weer tot rust komen. De weeen waren zo krachtigdat onze dochter daardoor een bult op het hoofd had gekregen (Is nu niets meer van te zien)
Ik had van te voren wel al bedacht dat ik neit onnodig pijn hoef te lijden. Ik zweer bijd e ruggenprik. Een volgende keer zou ik precies hetzelfde doen.

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi Hoi, 

De prik in je been is een soort ( heel licht ) roesje waardoor de piek van de wee minder is en je het meer aan kan. Het doet dan niet meer zo heel veel pijn.

Gr

No Avatar
ien on
ien
Naam: ien
|
Lid sinds: 08 okt 2010
Hoi,

Ik hoop dit keer thuis te kunnen bevallen maar ja dan moet die kleine het wel uitzingen tot week 37  bij de vorige 2 in het ziekenhuis bevallen, maar omdat de 2de bevalling zo makkelijk ging had ik dat liever thuis gedaan en daarom dat ik het dit thuis zou willen doen. Bij de eerste had ik graag een pijnstilling gehad want dat was best heftig maar ze wachten en wachten en wachten tot dat je te ver ben en het niet meer kan. Op het moment dat ze dachten dat het toch beter was dat ik pijnstilling kreeg had ik 9 cm ontsluiting en ja toen ging het niet meer. Bij de 2de was het niet nodig en was het ook echt niet erg pijnlijk.  Dat van die 6cm ontsluiting heb ik ook niet gehoord maar bij de tweede mocht ik komen als ik elke 3 min weeen had van 1 min.

Liefs Ien

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig