Ik heb zo'n jeuk

Naam: Emma501
|
Lid sinds 18 jan 2010
Hoihoi

Ik ben alweer 29 weken en hoop over 11 weken mijn eerste kindje op de wereld te zetten. Ik word met de dag vrolijker en blijer nadat ik de eerste maanden erg moe en misselijk was.

Ik heb alleen nu wel een ander probleempje en vroeg mij af of jullie er meer van weten. Ik krijg namelijk steeds meer jeuk op mijn lichaam. Ik dacht eerst dat ik vlooien had  :oops: Maar ik heb ook jeuk op mijn rug, buik, armen en zelfs onder mijn voeten. Ik word er steeds gekker van. Herkend iemand dit?

Zal ik hiervoor een zalfje halen bij mijn huisarts? Of hebben jullie nog tips?

Groetjes,
Emma

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi Emma,

Ik ben 11 weken zwanger voor mijn eerste kindje. Vanaf de 4e week heb ik ook veel last van jeuk. Vooral veel op mijn benen. Ik heb dit nagevraagd. Het zou kunnen liggen aan de bloedverhoging in je lichaam. Nu is het een beetje over gelukkig. Maar ik herken het inderdaad je wordt er gek van. Maar ik zou het zowieso met je verloskundige overleggen als het zo langer aanhoudt.

Groetjes,
Zehra

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi Emma,

ik weet niet of je bij de verloskundige onder controle loopt of in het ziekenhuis...maar ik zou het zeker even overleggen met hun.het zou kunnen zijn dat je zwangerschapscholestase hebt. wat betekend dat je galzuren-zouten verhoogd zijn in je bloed.hierdoor krijg je jeukklachten. als dit veel te hoog wordt kan het ook gevaarlijk worden voor de baby.

succes!
nathalie

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi,
Reactie van nathalie klopt inderdaad, kenmerk daarvan is onder andere jeuk op handen en voeten. Alleen meestal wel later in de zwangerschap.
Normale tips:niet heet douchen, proberen niet te jeuken (tja), metholzalf of poeder, huid vet houden.
Verder bloedonderzoek op inderdaad galzurenzouten, alleen kan dat onderzoek lang duren.
Ik kreeg in mijn vorige zwangerschap jeuk rond 34 weken en er is toen uiteindelijk in week 35 bloed afgenomen en toen mijn zoontje geboren was (38 weken) hadden ze de uitslag nog niet binnen, maar later kwam die wel, had ik natuurlijk niks meer aan, maar goed, het was inderdaad mijn lever die verdrukt was waardoor de bloedsamenstelling veranderde. Meteen na de bevalling was de jeuk weg! Verloskundigen en gynaecologen hebben over het algemeen hier weinig mee te maken, dus zit er boven op! Succes maaike

No Avatar
TheFirstTension on
Naam: TheFirstTension
|
Lid sinds: 21 jan 2010
Hoi,

Ik ben 13 weken zwanger en heb vanaf de 10e week heel veel jeuk op mijn benen. Nu voel ik ook jeuk op mijn dijen en buik. Soms ook in mijn gezicht. Ik weet niet waar het aan ligt. Moet ook nog navragen bij mijn verloskundige. gr. Zehra

No Avatar
lin81 on
Naam: lin81
|
Lid sinds: 23 okt 2009

Om niet meteen van het ergste uit te gaan weet ik uit informatie via internet dat dit ook een typisch zwangerschapskwaaltje kan zijn hoor. Dit kan komen door hormonen. Wel zou ik het even aangeven bij de verloskundige voor het andere geval natuurlijk.

 

Jeuk over je hele lichaam, om gek van te worden! Tijdens je zwangerschap kun je hier opeens last van krijgen. Wat kun je er tegen doen?
Jeuk is niet leuk! Zwangerschapsjeuk is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen. In bijna alle gevallen is de jeuk onschuldig en verdwijnt hij na de bevalling als sneeuw voor de zon.

Deze jeuk kan worden veroorzaakt door een lichte stuwing van de lever onder invloed van hormonen. Hierdoor komen bepaalde galstoffen in het bloed terecht die de jeuk veroorzaken.

Bespreek de klachten altijd met je verloskundige, omdat jeuk kan duiden op een verstoorde leverfunctie, die schadelijk is voor het kind. Dit komt gelukkig heel zelden voor, maar je verloskundige kan hier uitsluitsel over geven.

Bron:

http://zwanger.jongegezinnen.nl/web/Gezondheid-Psyche/Gezondheid/Zwangerschapskwaal-jeuk.htm
 

No Avatar
TheFirstTension on
Naam: TheFirstTension
|
Lid sinds: 21 jan 2010
Hoi Emma,

Weet jij toevallig het geslacht van je baby al? Ik heb gehoord dat het een meisje is als je veel last van jeuk hebt. Kan dit waar zijn?

Groetjes Zehra

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

mijn dochter is zwanger van een jongetje en heeft vreselijke jeuk over haar hele lichaam.
dus het komt zowel bij jongens als meisjes voor.

No Avatar
revitally on
Naam: revitally
|
Lid sinds: 17 jan 2011

ik weet niet of dit met elkaar te maken heeft de geslacht van je kind en jeuk... maar denk zelf dat het niet veel met elkaar te maken heeft

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi,ik ben nu 37 weken zwanger en heb nu enkele weken last van die verschrikkelijke jeuk aan mijn lichaam,vooral aan mijn voeten,heb hierbij nog geen reactie van de dokter gekregen...ik weet wel dat het een jongen is,dus denk ik dat het weer één van de zovele verhaaltjes zijn over "een jongen of meisje"zijn.groetjes natasha

No Avatar
lin81 on
Naam: lin81
|
Lid sinds: 23 okt 2009

Ik heb er ook last van gekregen nu ik wat verder ben.

Het komt bij mij oa door een te droge huid. Je merkt het misschien niet ,maar toch kan het zo zijn.

De huid rekt namelijk op door de groei,en wanneer de huid dan niet vet genoeg is gaat het jeuken.

Vooral na een hete douche of bad!

Goed smeren dus.

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig