redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

mobiele-telefoon-en-kinderen
 

U als ouder zult ongetwijfeld te maken krijgen met het moment, waarop uw kind u vraagt om een mobiele telefoon. U hoeft niet vreemd op te kijken, dat deze vraag zal komen als uw kind nog maar tien jaar is. Vele kinderen en leeftijdsgenootjes beschikken dan al over een mobiele telefoon. Het is aan u als ouder om vast te stellen, wanneer het wenselijk is dat uw kind over een mobiele telefoon beschikt.

Een mobiele telefoon voor uw kind

Kinderen van nu, zijn opgegroeid in een tijdperk, waarin de mobiele telefoon niet meer uit het dagelijkse leven is weg te denken. Aangezien steeds meer kinderen een mobiele telefoon hebben, zal uw kind daar ook over willen beschikken, zodat u daarover na zult moeten denken. Of niet natuurlijk als u andere ideeën hebt over een mobiele telefoon en kinderen. U kunt uw kind een mobiele telefoon geven, maar dan is het wel van belang dat er duidelijk afspraken worden gemaakt over het belgedrag. Voor u als ouder is het prettig dat u uw kind overal en altijd kunt bereiken en andersom geldt dat natuurlijk ook. Kinderen zijn zich echter nog niet altijd goed bewust van de kosten van een telefoon en zouden als ze de kans kregen onbeperkt van de mobiele telefoon gebruikmaken.

Kosten van de mobiele telefoon

Het is van groot belang, dat u uw kind bewust maakt van het feit dat het bellen met de mobiele telefoon of het verzenden van een sms-je geld kost. Het aanschaffen van een mobiele telefoon met beltegoed voor uw kind, kan dan ook aangeraden worden. Door voor een mobiele telefoon met een abonnement te kiezen, zal er minder snel sprake zijn van bewustwording. Het beltegoed kan immers opraken, maar een abonnement niet. Kinderen zijn zich evenmin bewust van het feit dat een leuke ringtone, sms-dienst en het spelen van spelletjes geld kan kosten. Dat is meteen het eerste, dat u uw kind duidelijk zult moeten maken. Voor u kan het vanzelfsprekend zijn, dat deze zaken geld kosten, maar dat is het voor uw kind zeker niet altijd. Door goed afspraken te maken over het bellen en gebruik van de mobiele telefoon, leert uw kind er op een verantwoorde wijze gebruik van te maken.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden