redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

zwemles-voor-kinderen
 

Zwemles is voor elk kind belangrijk. Er zijn kinderen die al vanaf baby af aan met een ouder het zwembad bezoeken. Deze kinderen stromen vanaf het babyzwemmen door naar het peuterzwemmen en gaan daarna als vanzelfsprekend op zwemles om het zwemdiploma A te halen. Voor een grote groep kinderen ligt dat anders. De kinderen konden voorheen nog terugvallen op het schoolzwemmen, maar dat is niet meer vanzelfsprekend. Je zult als ouder dus zelf je kind moeten opgeven voor zwemles, zodat je kind na het behalen van het zwemdiploma A veilig in het water kan zwemmen.

Zwemlessen

Kinderen kunnen in veel zwembaden al vanaf een leeftijd van 4 jaar terecht voor het volgen van particuliere zwemlessen. In andere zwembaden kan de leeftijd van 5 jaar het uitgangspunt zijn. In veel zwembaden geldt voor zwemles voor kinderen een wachtlijst, zodat het belangrijk is om je kind tijdig op te geven. Tijdens de zwemlessen worden er eerst drie basisvaardigheden aangeleerd. Dat is onder meer het vertrouwd raken met water, het aanleren van zwemtechnieken en het overleven in het water.
De eerste zwemles en de volgende zullen kinderen langzaam vertrouwd raken met het water. Zelf in het water springen en met het hoofd onder water durven gaan vormt de basis. Vervolgens kan er tijdens de zwemles aandacht worden besteed aan de zwemtechnieken, zoals het aanleren van schoolslag en rugslag. Ook het leren duiken vanaf de kant en het watertrappelen worden geleerd. Uiteraard is het belangrijk dat je kind in staat is om zichzelf te redden als het per ongeluk in het water belandt.

Spoedcursus zwemles

Je hebt de mogelijkheid om je kind één keer in de week of twee keer in de week naar zwemles te brengen. Als dat niet uitkomt of je liever wil dat je kind sneller het zwemdiploma haalt, dan kun je voor een spoedcursus zwemles kiezen. Dergelijke zwemcursussen worden vaak in de zomervakantie aangeboden, waarin je kind dagelijks naar het zwembad gaat en na een aantal weken al in staat is om zich te redden in het water. Indien je kind na de spoedcursus nog niet rijp is om af te zwemmen, dan kun je verder gaan met regulier zwemles om het zwemdiploma A te halen.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden