Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Peuters knutselen graag, maar natuurlijk wel het liefst met papa of mama samen. Voor peuters is het knutselen een ontdekkingsreis, waarbij verschillende vaardigheden worden ontwikkeld. Met het knippen, plakken en lijmen van papier of andere materialen wordt een waar kunstwerk gecreëerd. Verven is natuurlijk ook een favoriet van peuters, waarbij er een onderscheid gemaakt kan worden tussen verven met de kwast of verven met vingers door vingerverf te gebruiken. Peuters knutselen op hun eigen manier, maar als ouder kun je het knutselwerk natuurlijk wel in goede banen leiden.

Materiaal voor het knutselen

Als peuters knutselen gaan, dan kun je daarvoor allerlei materialen gebruiken. Deze materialen kun je in de winkel kopen, maar als je eens goed in het rond kijkt in huis, dan zie je dat er eigenlijk heel veel materialen voor handen zijn. Denk maar eens aan lege wc-rolletjes, aan watten of aan papier. Zelfs buiten kun je samen met peuters of op zoek gaan naar materialen voor het knutselen. In de herfst vallen de prachtig gekleurde bladeren en kastanjes tenslotte niet voor niets van de bomen.
Met peuters knutselen kan altijd, maar het is extra leuk als er een thema aan het knutselwerk wordt gekoppeld. Wat te denken van het maken van een paasmandje of een persoonlijke door je peuter gemaakte kerstkaart of kerststukje. Slingers voor een verjaardag knutselen is leuk, maar ook het versieren van een fotolijstje voor Moederdag of Vaderdag vinden de peuters geweldig.

Knutselen met peuters

Als je eigen inspiratie ontbreekt ten aanzien van knutselen met peuters, dan kun je altijd ergens anders ideeën opdoen. Zoek maar eens op internet naar de mogelijkheden en je zult verrast zijn over de leukste knutselideeën voor peuters. Er worden zelfs voorbeelden getoond, zodat je zelf niet meer hoeft te bedenken hoe het knutselwerk vorm moet krijgen.
Uiteraard kun je ook je eigen fantasie of nog beter de fantasie van je peuter gebruiken om een knutselwerk te bedenken. Na het knutselen met je peuter kun je het knutselwerkje natuurlijk een prominente plaats in huis geven. Je peuter zal meer dan trots zijn. Bedenk een apart plekje waar de knutselwerken neergezet of opgehangen kunnen worden. Als je peuter weer gaat knutselen kun je het oude kunstwerk door het nieuwe vervangen.

Heb jij leuke tips om lekker te knutselen met kleine kinderen? Laat het weten in een reactie hieronder!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden