redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

leuke-activiteiten-voor-peuters
 

Peuters activiteiten kunnen op allerlei manieren vorm krijgen. De activiteiten voor peuters lopen uiteen van binnenactiviteiten tot buitenactiviteiten, maar alles draait om het actief bezig zijn. Het liefst samen met één van de ouders natuurlijk, want dat is veel leuker.
Peuters zijn bezig de wereld om hen heen te ontdekken en het actief bezig zijn is een noodzakelijk onderdeel om op ontdekkingsreis te kunnen gaan. Dat kan heel simpel variëren van knutselen met peuters tot het spelen van online peuterspelletjes. Om de peuterenergie kwijt te raken, zal ook het lichaam in beweging moeten komen en daartoe zijn er allerlei leuke mogelijkheden.

Peuteractiviteiten

Om je peuter actief te laten bewegen, kun je heel simpel een leuke wandeling maken door het park om de eendjes te voeren of door het bos om de natuur te ontdekken. Je kunt ook de voorkeur hebben om je peuter in groepsverband activiteiten te laten ontplooien. In dat opzicht kun je bij peuters activiteiten bijvoorbeeld denken aan peuterdansen. Dat is zowel leuk voor meisjes als voor jongens, waarbij er niet alleen gedanst wordt op muziek, maar er ook liedjes worden gezonden en verhaaltjes worden verteld. Peuterdansen stimuleert de motoriek, maar ook de spraakontwikkeling en zintuiglijke waarneming.
De meeste peuters vinden het prachtig om op muziek te dansen, dus je zult je kind er zeker een plezier mee doen. Een van de andere activiteiten voor peuters is het peuterzwemmen. Hierbij leert je kindje spelenderwijs zich aangenaam te voelen in het water. Daarmee wordt zeker een voorschot genomen op het volgen van echte zwemlessen.

Peuters buitenactiviteiten

Het is natuurlijk belangrijk om de peuteractiviteiten binnen af te wisselen met buiten. Voor een peuter is elke stap buiten al een heel avontuur, dus het maakt niet eens zoveel uit wat je gaat doen. Naar de supermarkt gaan om boodschappen te doen is namelijk al een fantastische belevenis. Als er in de buurt een leuke speeltuin of speelplaats is met speeltoestellen, dan is dat zeker een leuke activiteit voor peuters om daar naar toe te gaan. Daar ontmoet je kindje bovendien vaak andere peuters. En jij hebt de mogelijkheid om gezellig een praatje te maken met andere ouders.

Heb jij tips voor andere ouders voor leuke activiteiten die je kan doen met een peuter. Laat het weten in een reactie hieronder!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden