redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

muziek-voor-babys-en-peuters
 

Muziek en kinderen vormen een geweldige combinatie. Muziek is zelfs belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Zelfs baby's reageren al sterk op muziek en zachte melodieën. Ook als je voor hen zingt en daarbij gaat klappen zal je kindje vanzelf gaan lachen net als dat een slaapliedje hen een veilig gevoel geeft om lekker te gaan slapen. Muziek voor kinderen kan dan ook in allerlei manieren vorm krijgen en varieert van zang tot dansen op muziek. De combinatie van kinderen en muziek zorgt voor een vrolijke noot in het leven.

Muziek voor baby's en peuters

Zelfs in de vroegste jaren van je kindje kan muziek al een positieve invloed hebben op de ontwikkeling. Je kunt zelf muziek maken voor je kindje of het kindje thuis laten luisteren naar muziek. Peuters vinden het geweldig om een eigen muziekinstrument in handen te krijgen, zoals een speelgoedgitaar, piano of drumstel. Daarmee maken de peuters op hun eigen manier muziek. Er worden ook speciale cursussen gegeven voor baby's en peuters. De kinderen komen dan met hun ouders naar de cursus, waarbij er op een speelse manier kennis wordt gemaakt met allerlei vormen van muziek. Samen liedjes zingen en muziekinstrumenten ontdekken maakt deel uit van een dergelijke cursus. Net als dat de peuters kunnen dansen op muziek tijdens de cursus.

Kinderen en muziekles

Kinderen kunnen op verschillende manieren kennismaken met muziek. Je kind kan naar muziekles gaan om daar een muziekinstrument te leren bespelen. Dat kan pianoles zijn, maar ook gitaarles of het leren spelen op een blaasinstrument. De keuze van het muziekinstrument hangt daarbij natuurlijk ook af van de interesse van je kind. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die zelf muziek maken zich ontwikkelen op verschillende gebieden. Zo kan het intelligentiequotiënt worden verhoogd en heeft het maken van muziek een positief effect op het analytisch denken van kinderen. De combinatie kinderen en muziek kan verder een goede uitlaatklep zijn en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Bovendien kan er veel creativiteit in het zelf maken van muziek gelegd worden. Muziek heeft in zijn algemeenheid dus een positief en stimulerend effect op kinderen van alle leeftijden.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden