redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

peuterspelletjes
 

De leukste peuterspelletjes zijn natuurlijk die spelletjes, die je samen kunt doen. Samen spelen is een feestje voor je peuter, want alle aandacht gaat tijdens het spelen van spelletjes natuurlijk onverdeeld naar je kind. Uiteraard kan je kind zich ook zelf leren vermaken met bijvoorbeeld online peuterspelletjes. Zo leert je kind meteen al omgaan met de computer en valt er heel wat te ontdekken en te leren tijdens het spelen van internetspelletjes. Op het gebied van peuterspelletjes kan er een onderscheid gemaakt worden tussen spelletjes ter vermaak en educatieve spellen, waar je kind ook nog wat van kan leren.

Educatieve peuterspelletjes

Educatieve peuterspelletjes zijn gericht op het spelenderwijs leren. Zo kan je peuter al spelend kleuren leren onderscheiden net als de juiste voorwerpen benoemen en dieren herkennen. Ook het leren tellen en letters onderscheiden maken deel uit van de educatieve spelletjes voor peuters. Dat kan natuurlijk uit een boekje, maar online zijn er nog veel meer mogelijkheden om een geschikt peuterspelletje te vinden.

In beide vormen wordt er vaak gebruik gemaakt van bekende figuren om het meer herkenbaar te maken voor je kindje. Zo zijn er spelletjes met Nijntje, Dribbel en Bob de Bouwer beschikbaar voor kinderen. Er zijn zelfs online al spelletjes beschikbaar voor peuters vanaf een jaar. In dat geval kun je natuurlijk samen met je kindje achter de computer kruipen om bijvoorbeeld het Teletubbies spel te gaan spelen.

Leuke peuterspelletjes

Bijna alle peuters vinden het leuk om een puzzel te maken. Je kunt in de speelgoedwinkel samen met je peuter een leuke legpuzzel uitzoeken en deze samen thuis gaan maken. Legpuzzels zijn in allerlei vormen, afmetingen en thema's beschikbaar, zodat je altijd een puzzel kunt vinden, die aansluit bij de interesse van je peuter.

Peuterspelletjes kunnen ook heel simpel vorm krijgen, zoals het blazen van zeepbellen, samen knutselen of het spelen van verstoppertje. Peuters vinden het ook erg leuk om mee te mogen helpen in het huishouden, zoals samen stoffen of spulletjes aangeven, die je peuter vervolgens in de la of een kastje kan stoppen. Zo zijn er allerlei manieren om je peuter te laten spelen. De gewone spelletjes kun je dan afwisselen met het spelen van online peuterspelletjes.

Weet jij leuke spelletjes om te doen met peuters? laat het weten in een reactie hieronder. Dan hebben andere peuters er ook weer plezier van!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden