redactie

Redactie 3 jaar geleden 2 reacties

kraambezoek-hoe-pak-ik-dat-aan
 

Als je net bevallen bent, dan komt er natuurlijk kraambezoek. Je kunt zelf de controle houden over al het bezoek door bijvoorbeeld al op het geboortekaartje aan te geven wanneer moeder en kind rusten. Ook kun je ervoor kiezen dat mensen, die je baby willen bewonderen eerst even contact opnemen om te vragen wanneer het uitkomt om op kraambezoek te komen.

Kraamtijd

De kraamtijd is een drukke en vermoeiende periode. Jij bent net bevallen en de mensen in je omgeving willen allemaal op kraambezoek komen. Het is natuurlijk van belang dat jij jezelf prettig voelt in de kraamtijd en er wordt dan ook aangeraden om je familie als eerste kennis te laten maken met je baby.

Vooral al er veel mensen staan te trappelen om langs te komen, is het raadzaam om een planning te maken en desnoods een agenda bij te houden voor het kraambezoek. Om jezelf de nodige rust te gunnen, kun je het kraambezoek bijvoorbeeld alleen in de ochtend of in de middag te laten plaatsvinden. Wil je iedereen de gelegenheid geven om langs te komen, stel dan in elk geval een rusttijd in voor jezelf en je kindje, waarbij geen bezoek op prijs wordt toegelaten.

Kraamfeest

In je kraamtijd is je lichaam nog bezig te herstellen en aangezien kraambezoek veel energie kost, wordt aangeraden om het kraambezoek maximaal een uurtje te laten duren. In plaats van alle mensen afzonderlijk op bezoek te laten komen, kun je ook overwegen om een kraamfeest te geven. Dit hoeft natuurlijk niet direct na de geboorte, maar kan ook plaatsvinden als je kindje een maandje oud is.

Dat heeft natuurlijk een groot voordeel, want je kunt de eerste weken helemaal wennen aan je nieuwe leven als moeder om daarna al het kraambezoek tijdens een gezellig kraamfeest in één keer te ontvangen. Je kunt zelfs besluiten om het kraamfeest door een extern organisatiebureau te laten regelen. Dan wordt alles tot in de puntjes geregeld. Het kraamfeest kun je bij je thuis houden, maar als er grote aantallen mensen komen, is het ook te overwegen om het kraambezoek tijdens het kraamfeest op een andere feestelijke locatie te ontvangen.

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

woman5

Rianne 2 jaar geleden

Hoi Lin,

Wij kregen ook best veel bezoek toen ons zoontje werd geboren, maar we hebben mensen er gewoon naar laten kijken als hij lekker in bed lag te slapen. We hebben hem niet bij iedereen in de armen gestopt en iedereen vast laten houden. Opa's en Oma's natuurlijk wel en ook broers en zussen van ons, maar verder eigenlijk niet. 

Geprobeerd om zoveel mogelijk rust en regelmaat te houden en niet te veel prikkels. 
Gelukkig waren er weinig mensen die echt uren bleven hangen. Iedereen die wilde komen kijken bleef even een beschuitje eten en daarna gewoon weer lekker met ons gezinnetje genieten van deze mooie eerste periode met de baby.

Groetjes, Rianne

woman11

Lin86 2 jaar geleden

Hallo mama’s in spe, of mama’s ...

Vinden jullie dit ook zo’n dingetje.

Ik heb gewoon wel zoiets van zoveel mogelijk mensen laten komen als de kraamzorg er nog is. Max 2 bezoeken per dag eentje s middag eentje s avonds. 

Maar ik weet wel zit niet ineens op mensen te wachtte die schijnheilig op kraambezoek komen, die eigenlijk niets met ons hebben als stel. En dan nu ineens wel door ons baby’tje zeg maar. 

Die mensen wil ik echt niet hebben. Dan heb ik liever mensen op bezoek die nu ook al begaan zijn met ons. 

Zoiezo is eerst de fam aan de beurt. Ouders/opa’s oma’s , broers zussen. 

En daarna zie ik het allemaal wel. Maar geen kraamfeest, dan krijgt ze zoveel prikkels met zoveel mensen om zich heen. Nee dankje. 

Misschien ben ik dan een zeur. Maar je weet tenslotte ook niet hoe je baby’tje gaat reageren op het vasthouden en dergelijken. 

We zullen zien. Hopelijk zal het allemaal wel los lopen.

Allemaal een fijne voorspoedige zwangerschap. 


Lin

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden