redactie

Redactie 3 jaar geleden 1 reactie

add-bij-kinderen
 

ADD bij kinderen is een aangeboren aandoening en wordt over het algemeen minder snel opgemerkt dan ADHD bij kinderen. Bij kinderen met ADD zal er namelijk eerder sprake zijn passief gedrag. Dat uit zich vooral in dromerigheid en in het rustig overkomen. De afkorting ADD staat voor Attencion Deficit Disorder en is het gevolg van een afwijking in de werking van de neurotransmitters. De afwijking zorgt ervoor dat er in bepaalde gebieden van de hersenen een veranderde activiteit aanwezig is.

Kenmerken ADD

ADD bij kinderen valt minder snel op, omdat er bijvoorbeeld geen hyperactieve verschijnselen zijn. Kinderen met ADD dromen snel weg en kunnen zich dan ook moeilijk concentreren op een bepaald onderwerp. Het kind met ADD kan daar zelf niets aan doen, want het kind kan gewoonweg de nodige concentratie niet opbrengen als er geen interesse uitgaat naar het betreffende onderwerp. De afwijking in werking van de neurotransmitters zorgt er namelijk voor dat de hersenen bewust gaan zoeken naar een andere situatie. ADD bij kinderen leidt er veelal toe, dat er weinig vriendjes zijn. De ADD kinderen zijn zeer gevoelig en trekken zich liever terug op hun eigen kamer. Chaotisch zijn is op een van de opvallende kenmerken en onrecht kan deze kinderen veel verdriet geven. Kinderen met ADD voelen zich dan ook vaak eenzaam en vooral ook onbegrepen.

Diagnose van ADD bij kinderen

De oorzaak van ADD bij kinderen is volgens de wetenschap gelegen in een neurologische stoornis, dat leidt tot een combinatie van persoonlijkheidskenmerken. Door de enigszins onopvallende symptomen wordt ADD bij kinderen niet altijd even vroeg opgemerkt. Het kan zelfs voorkomen dat de diagnose pas in de puberteit wordt vastgesteld. Om ADD bij kinderen te kunnen vaststellen, wordt er gebruik gemaakt van een gestructureerde vragenlijst. Ook kunnen er vragen worden gesteld aan familieleden, zoals aan de ouders, omdat het hun kind betreft. Aan de hand van de uitkomst van de vragenlijst en de gesprekken kan er uitsluitsel worden gegeven over de diagnose ADD. Zowel het onderzoek als het vaststellen van de diagnose worden veelal uitgevoerd door een deskundige op dat gebied, zoals een psycholoog of psychiater.

Pagina 1, er is 1 reactie.

61b015ff5af738269a9e507c002fe179

Bianka 2 jaar geleden

Interessant...

Ik ging het onderwerp lezen ivm mijn jongste zoon die in een pleeggezin zit, maar het lijkt wel op mij betrekking te hebben! Ik herken het...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden