redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

boulimia-bij-kinderen
 

Bij jonge kinderen is er al een toename waarneembaar op het gebied van eetstoornissen. Ook boulimia bij kinderen komt al regelmatig voor en is een serieus probleem, waar ouders zich terecht zorgen om kunnen maken. Boulimia bij kinderen is een eetstoornis, waarbij er niet meer op een natuurlijke wijze wordt omgegaan met voeding.

Boulimia op jonge leeftijd

Boulimia bij kinderen heeft betrekking op regelmatig terugkerende eetbuien, waarna er geprobeerd wordt om de opname van het voedsel te verhinderen, om zo gewichtstoename te voorkomen. Dat kan bestaan uit het overmatig eten, waarna uw kind gaat braken, laxeermiddelen gaat gebruiken of plotseling overactief gaat sporten. Boulimia komt bij kinderen ook al op jonge leeftijd voor, maar vaak manifesteert boulimia zich bij kinderen vanaf een leeftijd van tien jaar. Kinderen met deze eetstoornis zijn constant bezig met de combinatie eten, gewicht en lichaam. Er is sprake van dwangmatige eetbuien, waarbij er niet genoten wordt van het voedsel en er vaak ook weinig van de smaak geproefd wordt. Boulimia bij kinderen komt meer voor onder meisjes als bij jongens net zoals dat bij anorexia het geval is. Overigens kan een combinatie van anorexia en boulimia bij kinderen ook voorkomen, waarbij de perioden elkaar kunnen afwisselen.

Boulimia herkennen bij kinderen

Als u het vermoeden heeft dat uw kind een eetstoornis heeft, dan zijn er een aantal symptomen, dat uw vermoeden kan bevestigen. Uw kind kan bijvoorbeeld plotselinge eetaanvallen krijgen, waarin gedurende een lange tijd voedsel naar binnen wordt gewerkt. Dit symptoom zal waarschijnlijk niet direct zichtbaar zijn, aangezien uw kind dat naar alle waarschijnlijkheid buiten het gezichtsveld van u zal doen. Een laag zelfbeeld is kenmerkend voor een kind met boulimia, maar ook het constant bezig zijn met het gewicht en het lichaam. Braken na een grote hoeveelheid voedsel te hebben ingenomen kan op wijzen op de aanwezigheid van de eetstoornis net als het overmatig en dwangmatig gaan sporten. Kinderen met een eetstoornis trekken zich veelal terug en zonderen zich af van leeftijdsgenootjes. Een combinatie van bovengenoemde symptomen en verschijnselen kan een indicatie zijn dat uw kind boulimia heeft. Praat erover met uw kind en neem contact op met uw huisarts als uw kind een eetstoornis heeft.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden