redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

heeft-mijn-kind-anorexia
 

Heeft u het vermoeden dat uw kind anorexia heeft? Dan is het zaak om uw gevoelens serieus te nemen en na te gaan of u symptomen herkent, die van toepassing zijn op kinderen met anorexia. U kunt hier in elk geval informatie vinden over de symptomen bij anorexia en tips over hoe u kunt handelen ten aanzien van uw kind.

Heeft mijn kind anorexia of niet?

Een eerste nog redelijk vaag symptoom van anorexia, dat echter serieuze vormen aan kan nemen, is dat uw kind zichzelf te dik vindt. Dat kan zij zelf zeggen of dat kunt u merken aan opmerkingen van uw kind over bijvoorbeeld mensen met overgewicht. Ook als uw kind zichtbaar gewicht heeft verloren, maar dat zelf ontkent, kan er wat aan de hand zijn. Geen honger hebben, controle willen hebben over wat er gegeten wordt en selectief worden in de keuze van voedsel, kunnen net als het zichzelf afzonderen, tekenen zijn van anorexia. Bovengenoemde symptomen zullen zich dan langere tijd achter elkaar aandienen. Als uw dochter of zoon net ziek is geweest, liefdesverdriet heeft of gewoon een rotdag, dan kan het geen honger hebben dus ook een incident zijn.

Ontkenning van een eetprobleem

U kunt zich vast voorbereiden als u in gesprek gaat met uw kind over een mogelijk eetprobleem in de vorm van anorexia, dat uw kind glashard zal ontkennen. De belangrijkste aspecten bij anorexia zijn het onderdrukken van de eetlust en een extreme wens om maar mager te zijn. De bezorgdheid om uw kind kan een positieve uitwerking hebben en uw kind laten inzien dat er een probleem is. Het is echter ook mogelijk, dat uw kind de bezorgdheid niet waardeert en in woede zal ontsteken. Er kan niet van uw verwacht worden, dat u het probleem van uw kind kunt oplossen. Daar is vaak een lange weg voor nodig, waar professionele hulpverleners bij betrokken kunnen worden. Als u ja kunt antwoorden op de vraag 'Heeft mijn kind anorexia', dan is het aan te raden om samen met uw kind naar de huisarts te gaan, die over een eventuele behandeling advies kan geven.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden