redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

adorable-baby-bed-1556706
 

Verwacht jij binnenkort een kleintje? Dan wordt het tijd om je huis babyproof te maken. Je wilt tenslotte wel optimaal zijn voorbereid op de komst van de baby én alles in huis hebben. Hieronder vind je daarom 4 tips, die jou op weg helpen naar een babyproof huis.

1. Begin op tijd

Maak van tevoren een plan waarin je een inschatting maakt met wat er allemaal nog moet gebeuren. Begin op tijd met schilderen, behangen en de vloer te leggen en wacht (ook in verband met levertijden) niet te lang met het uitzoeken van de meubels. Zo heb je nog ruim de tijd om de kamer te luchten voordat de baby komt. Vergeet tot slot niet om alles goed te wassen en stofvrij op te ruimen.

2. Maak alles schoon

Voordat de baby komt is het fijn om het hele huis eens grondig schoon te maken. Pak dan ook echt alles aan: van de gordijnen tot de keukenkastjes, vloeren en alle gaten en hoekjes. Sommige vrouwen beginnen aan deze grote schoonmaak zodra ze nesteldrang krijgen. Mocht je nu geen tijd of zin hebben of niet kunnen poetsen vanwege de zwangerschap: aarzel dan niet om hulp in te schakelen. Met een aantal hulptroepen heb je de boel zo aan de kant, en ben je binnen de kortste keren klaar om je baby in een schoon huis te verwelkomen.

3. Creëer de ideale omgeving

Baby’s zijn nog niet in staat om hun eigen temperatuur te regelen. Met extra of juist minder kleertjes help je je kleintje al enorm. Toch is een goede temperatuur in huis erg belangrijk. Onderhoud altijd een stabiele temperatuur in huis. In de winter helpt een verwarming natuurlijk goed. In de zomer is het lastig om het hele huis koel te houden. Het kopen van een airco is dan een optie. Om verkoudheid te voorkomen moet je de airco zacht laten blazen.

4. Zorg dat alles in huis is

Niet alleen voor je baby moet alles in huis zijn, vergeet ook jezelf niet! Het herstel na een bevalling en het zorgen voor een baby kan soms wat zwaarder zijn dan verwacht, en dan is het fijn als je genoeg levensmiddelen in huis hebt. Zo voorkom je stress over boodschappen doen en koken. Zorg dus dat je genoeg (gezonde) snacks en andere belangrijke dingen in huis hebt, en kook eventueel al wat maaltijden vooruit. Je zult er later blij mee zijn!

Een fijne kraamtijd

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak je huis dus babyproof door zo veel mogelijk vooruit te proberen te kijken, en jezelf het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo wordt de kraamtijd voor iedereen een fijne en rustige periode, waar optimaal van genoten kan worden. Succes!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden