5 tips bij het aanleggen van verwarming in je woning

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 3 maanden geleden Geen reacties

verwarming-met-houten-huisje
 

Verwachten jij en je partner jullie eerste kindje? Dan is het belangrijk 9m je woning aan te passen aan de gezinsuitbreiding en te zorgen voor een comfortabele leefomgeving voor jezelf en jullie kleintje. Een goede verwarming aanleggen in je woning, beneden en/of boven, hoort daar zeker bij. Radiatoren met moderne uitstraling voor in de babykamer, de douche en beneden zijn uiteraard onmisbaar. Online kun je makkelijker radiatoren kopen en vergelijken dan via fysieke winkels, dus oriënteer je vooral goed via het internet!

Hebben jullie plannen om de verwarming flink aan te pakken? Dan kun je natuurlijk wel wat goede tips gebruiken. Hieronder hebben we de vijf beste adviezen voor je verzameld als je thuis een verwarming(systeem) wilt gaan aanleggen. Doe er je voordeel mee en geniet straks, samen met jullie baby, van een comfortabel en veilig verwarmde, stijlvolle woning!

1. Ga voor een verkoper met ervaring

Belangrijk bij het aankopen van je radiator, cv-ketel en/of waterleidingen is dat je die koopt bij een betrouwbare aanbieder. Kies daarom voor een verkoper met goede reviews en de nodige ervaring. Focus je echter niet op één speciaalzaak, maar vergelijk meerdere winkels met elkaar om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen! En neem voldoende tijd voor deze oriëntatiefase, zodat je de juiste keuze maakt!

2. Kies een energiezuinige cv-ketel

De cv-ketel is feitelijk de motor van je verwarmingssysteem. Daarom is het cruciaal dat deze betrouwbaar, veilig, energiezuinig en van goede kwaliteit is. In cv-ketels zitten pompen die het water door de leidingen voeren, zogeheten circulators, die in veel gevallen energielabel C of D hebben. Maar tegenwoordig komen er steeds mer ketels op de markt met label A of B. Hiervoor betaal je wat meer, maar krijg je wel een hoger rendement terig, waardoor je direct gaat besparen op je energie-uitgaven. Laat je over de voor jou beste cv-ketel goed voorlichten door een installatiebedrijf of loodgietersbedrijf, want een efficiënte cv-ketel is cruciaal om duurzaam, voordelig en energievriendelijk te stoken! Kies je voor een cv-ketel van energielabel A, dan verdien je ten slotte ook geld doordat je woning hier direct meer waard van wordt.

3. Kies de beste plek voor je cv-ketel

Het is het gunstige om de cv-ketel op een plek te zetten vanwaar het verwarmde water zo min mogelijk afstand hoeft af te leggen. Tijdens het transport door de leiding verliest het wat namelijk altijd warmte. En dat betekent dat je (onnodige) extra stookkosten maakt. Zorg e daarom voor dat je cv-ktel zo zicht mogelijk in de buurt van de (bestaande) leidingen komt te staan.

4. Koop sowieso een slimme thermostaat

Wil je het optimale uit jouw cv-verwarming halen? Koop dan sowieso een slimme thermostaat. Dit zijn thermostaten die ingesteld kunnen worden op jouw wensen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de kachel opwarmt vanaf 19.30, als uit bed moet. Ga je naar beneden op een koude winterdag, om aan je werkdag of studie te beginnen, dan is het in de woonkamer al lekker aangenaam en hoef je niet onnodig te koukleumen in je eigen huis. Je weet pas hoe heerlijk dit is, als je het zelf een keer hebt meegemaakt!

5. Isoleer de waterleidingen

De leidingen van je verwarmingssysteem goed isoleren is, last but not least, ook een prachtige maatregel die je in de beginfase maar het beste kunt nemen. De waterleidingen van tegenwoordig isoleren namelijk onvoldoende. Regel daarom los of gezamenlijk (als dat mogelijk is) via één of enkele aanbieders jouw kwaliteitsspullen om thuis een eigen en betrouwbaar verwarmingssysteem aan te kunnen leggen of laten leggen.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden