7 tips voor een cadeau voor een peuter of kleuter

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 7 maanden geleden Geen reacties

peuter-cadeau
 

Soms kan het erg lastig zijn om een leuk cadeau uit te kiezen voor een peuter of een kleuter. Ben je uitgenodigd voor een kinderverjaardag maar zelf kinderloos of al jaren uit de luiers? Dan kan het een flinke uitdaging zijn om een geschikt cadeau mee te nemen. In dit artikel krijg je een aantal tips om je verder te helpen. Je komt dan gegarandeerd met een goed cadeau op het feestje.

Cadeautip 1: Poppen

Kinderen zijn dol op poppen, zo kunnen ze papa en mama na doen als ze een klein broertje of zusje hebben, of hun eigen baby goed verzorgen. Veel peuters en kleuters hebben wel een pop, maar er zijn ook veel accessoires te koop. Denk aan een prachtige houten poppenwagen, een bedje, een flesje, kleertjes of een fietszitje voor de pop. Overleg even met de ouders wat de poppenmoeder of -vader al heeft.

Cadeautip 2: Buitenspeelgoed

In het voorjaar doen kinderen niets liever dan lekker buitenspelen. Ze kunnen zich uren vermaken in de tuin of op de stoep. Een kinderstep is een goed cadeau om te geven. Ook zou je een springrouw, ballen of stoepkrijt cadeau kunnen doen. Voor het mooie weer zijn waterpistolen of andere waterspelletjes altijd een groot succes!

Cadeautip 3: Auto's

Veel kinderen zijn gefascineerd door alles met wielen. Of het nu een auto, bus, motor of vrachtwagen is, dit is bijna altijd een geslaagd cadeau. Als het om een wat jonger kind gaat kan ook een loopauto of trekdier erg in de smaak vallen. Als je een wat groter cadeau wil geven kun je overwegen om een garage voor de auto's te kopen.

Cadeautip 4: Boeken en puzzels

Boeken zijn onmisbaar voor een goede taalontwikkeling bij kinderen. Badboekjes en knisperboekjes zijn ook als speelgoed voor een baby al heel populair. Toch leren ze er niet alleen veel van maar vinden de meeste kinderen boeken ook gewoon heel erg leuk. Bij het geven van een boek is het ook raadzaam om even te informeren of de jarige het betreffende boek nog niet in de collectie heeft. Naast boeken zijn puzzels ook vaak favoriet, maar dit hangt erg af van het kind en is dus ook het navragen waard.

Cadeautip 5: Verkleedspullen

Kinderen leren door te spelen wordt er vaak gezegd en het liefst doen ze volwassenen na. Ze spelen graag doktertje, kok, schoonmaker, winkeltje en ga zo maar door. Verkleedspullen waarmee een kind een rollenspel kan doen zijn dus ook erg geschikt als cadeau. Als je het kind goed kent kun je aansluiten bij de interesses die het heeft.

Cadeautip 6: Constructie materiaal

Sommige kinderen kunnen hele dagen bouwen en maken de mooiste constructies. Er zijn verschillende materialen waar ze dat mee kunnen doen. Afhankelijk van de leeftijd is duplo of lego voor de hand liggend, maar je kunt natuurlijk ook denken aan materiaal met magneetjes, houten blokken of knex. Belangrijk is dat je van veel soorten constructiemateriaal een flinke hoeveelheid nodig hebt om er leuk mee te kunnen spelen. Een klein doosje Lego is dus vooral leuk als je weet dat het kind al lego in huis heeft waar het een aanvulling op is.

Cadeautip 7: Knutselspullen

Je creativiteit kwijt kunnen met papier, verf, lijm en ander materiaal is heerlijk voor een kind. De stelregel hierbij is dat het voordelig is als het kind alle kanten op kan met het materiaal, dan kan het echt zijn fantasie de vrije loop laten. Vaak zijn de "simpele" dingen als papier, stickers, potloden, verf e.d. favoriet. Maar ook wat minder gangbare dingen kunnen heel leuk zijn om te ontdekken. Denk bijvoorbeeld is spullen voor het maken van een knikkerbaan of een mooie set om mee te kleien.

Met de inspiratie uit dit artikel moet het zeker lukken om een prachtig cadeau uit te kiezen voor het verjaardagsfeestje van de peuter of kleuter waar je voor uitgenodigd bent. Hij of zij zal er vast en zeker blij mee zijn!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden