De ideale eettafel voor gezinnen met kinderen

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 2 maanden geleden Geen reacties

ronde-eettafel
 

Heb jij een leuk gezin met kinderen? Dat is natuurlijk fantastisch, want het brengt veel voordelen met zich mee en het is dan altijd gezellig in huis. Maar er zijn natuurlijk ook verschillende zaken waar je dan rekening mee moet houden. Misschien woonde je hiervoor alleen in huis met je man, waardoor je nog geen goede eettafel voor een gezin in je woning hebt staan. Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem want je kunt een ronde tafel kopen. Maar hoe vind jij nu de geschikte eettafel? In dit artikel geven wij enkele tips, want wat is belangrijk bij de tafel?

Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag

Heb jij een kleine keuken, maar wil jij daar wel graag gezamenlijk eten met je gehele gezin? In dat geval kun je het beste een ronde tafel aankopen. Het voordeel daarvan is dat deze functioneel is, maar tegelijkertijd niet veel ruimte in beslag neemt. Het is dus ideaal voor woningen met een kleine keuken. Het kan echter ook zijn dat je een grote keuken hebt, maar dat deze vol staat met allerlei andere zaken. Uiteraard heb je de eettafels in verschillende afmetingen. Het moet nog wel gezellig blijven aan tafel, dus een te grote eettafel is ook niet mooi.

Een ronde tafel is veiliger

Een ander voordeel van een ronde tafel is dat deze over het algemeen veel veiliger is dan een hoekige tafel. Het punt is namelijk dat deze scherpe randen heeft. Dit kan natuurlijk hartstikke gevaarlijk zijn, wanneer je er met je hoofd tegenaan komt. Het is een vervelend ongeluk met soms zeer ernstige gevolgen. Als volwassene let je daar natuurlijk wel een beetje op, maar kinderen zijn roekeloos en dan zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Met het aankopen van een ronde tafel weet je in ieder geval zeker dat er geen scherpe punten zijn. Het geeft jou als ouder wat rust en dat is ook fijn.

Een ronde eettafel is enorm gezellig

Het diner is het unieke moment waarbij het gehele gezin bij elkaar zit. Dit is dan ook het moment dat je elkaar even kan spreken, want daarvoor doe je meestal je eigen ding. Daarom is het ook belangrijk dat het gezellig is aan de eettafel. Gezelligheid moet je natuurlijk zelf maken door het aanknopen van leuke gesprekken, maar de setting speelt ook een grote rol. Een ronde tafel brengt gelijk een gezellig sfeer teweeg. Daarom kan het aankopen van een ronde tafel ook een echte aanrader zijn.

Maak de juist keuze

Uiteraard zijn er veel verschillende ronde tafels waar je uit kunt kiezen. Maar hoe vind jij dan de juiste? Uiteraard moet je dan rekening houden met het formaat, maar ook met andere zaken. Wat is bijvoorbeeld de hoogte van de tafel? Je moet er namelijk wel goed op kunnen zitten. Het oog wil natuurlijk ook wat. Kies daarom ook een kleur waarvan je weet dat die bij het interieur past.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden