Drie jonge kinderen vervoeren: hoe doe je dat?

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 8 maanden geleden Geen reacties

drie-kinderen-in-de-auto
 

In ons land lijkt het de standaard om slechts twee kinderen in een gezin te verwelkomen. Bij drie of meer kinderen spreken we al van een groot gezin. Hoewel de meningen over de definitie van een groot gezin sterk verdeeld zijn, moeten we wel toegeven dat drie jonge kinderen praktisch ‘lastiger’ zijn dan twee kinderen. Een groot probleem waar veel jonge ouders met drie kinderen op stuiten is het vervoer. Want hoe plaats je drie kinderen op de achterbank als ze nog allemaal in een autostoeltje moeten? Ben jij momenteel zwanger van de derde en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? In dit artikel geven we enkele tips!

Nieuwe auto kopen

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossing. Wanneer het financieel mogelijk is om een nieuwe auto te kopen, dan is het wellicht ook de fijnste oplossing. Zo voorkom je dat je de kinderen op de achterbank moet proppen en weet je zeker dat het past. Een auto waarin je drie volwaardige autostoeltjes kunt plaatsen en dan het liefst ook met drie Isofix punten. Je kunt natuurlijk voor een geheel nieuwe auto met zeven zitplaatsen kiezen of een tweedehands model op de kop tikken.

Er zijn genoeg goede tweedehands modellen verkrijgbaar. En zo bespaar je toch nog wat op de oplopende kosten. Controleer wel je autoverzekering als je tweedehands koopt. Zo betaal je nooit te veel voor je autoverzekering.

Bespreek de mogelijkheden met de autodealer

Is het mogelijk om een geheel nieuwe auto aan te schaffen? Lucky you! Bespreek dan gerust de mogelijkheden met de autodealer. Leg uit dat je straks drie volwaardige autostoelen kwijt moet kunnen. Hij kan je vervolgens eenvoudig meenemen in de wondere wereld van 7-zitters. Schaf je een geheel nieuwe auto aan? Sluit dan ook zeker een all risk verzekering af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op.

Koop nooit zomaar een auto omdat deze wordt aangeraden door de autodealer. Maak altijd eerst een proefritje en vraag of je de autostoeltjes mee mag nemen om te passen. Dan weet je zeker dat de kinderen straks echt goed zitten en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan na aankoop. Kies bij voorkeur voor een iets grotere auto, zodat er ook eens een vriendje of een opa/oma mee kan rijden.

3 kinderen in een standaard auto

Heb je momenteel niet de financiële middelen om een nieuwe of tweedehands auto te kopen? Dan is het in sommige gevallen gelukkig alsnog mogelijk om ze in een standaard auto te vervoeren. Zo is de regelgeving wat betreft drie jonge kinderen anders dan bij twee. Zo geldt dat bij twee volwaardige autostoeltjes, het derde kind (mits 3 jaar of ouder) tussen de stoelen mag zitten zonder autostoel. Hierbij geldt wel dat dit enkel is toegestaan als er daadwerkelijk geen ruimte meer is voor een extra autostoel.

Wel een klein aandachtspuntje: als je je kind tussen de autostoeltjes in laat zitten, mag er geen gebruik worden gemaakt van een heupgordel, maar moet het kind echt worden beschermd door een volwaardige gordel.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden