Kindvriendelijke douchedeuren in de badkamer

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 1 maand geleden Geen reacties

kind-onder-de-douche
 

Wanneer je kinderen krijgt moet je aan heel veel zaken denken, ook een aantal dingen waar je daarvoor nog nooit aan had gedacht. Zo is het ook belangrijk om een kindvriendelijke badkamer te realiseren in je woning. En daarbij zijn er veel dingen waar je aan moet denken, de wc, douchedeuren en ga zo nog maar even door. Om je op weg te helpen hebben we hieronder de 5 belangrijkste tips op een rijtje gezet.

Als het kan zowel een bad als douche

Mocht je ruimte hebben voor zowel een bad als een douche in de badkamer, raden we dit zeker aan. Voor kinderen is het namelijk veiliger en ook fijner om in bad te zitten. Staan in een douche is niet zo handig. Wanneer ze ouder worden is dit wel weer makkelijk, dus als je kan afwisselen is dat ideaal. Voor een kindvriendelijke badkamer moet een douche wel een handdouche hebben, zodat je jouw kinderen makkelijk kunt afspoelen.

Zorg voor vloerverwarming

Een goede badkamer voor kinderen heeft ook eigenlijk toch wel vloerverwarming nodig. Het is heel vervelend voor kinderen om koude voeten te hebben, zeker net voor of nadat ze gaan slapen. Het werkt ook beter dan een andere soort verwarming, omdat juist de voeten heel belangrijk zijn. Bovendien zouden jonge kinderen zich kunnen verbranden aan de radiator. Vloerverwarming is daarnaast ook voor jezelf heel prettig, want het zorgt voor lekkere gelijkmatige verwarming door de gehele ruimte. Ideaal dus!

Goede opbergruimte

In elke badkamer heb je ruimte nodig om spullen op te bergen. Wanneer je kinderen hebt is het dan belangrijk dat zij niet overal bij kunnen. Bepaalde make up, schoonheidsproducten, reinigers of schoonmaakmiddelen kunnen namelijk gevaarlijk voor hen zijn. Kastjes op hoogte helpen, zeker de eerste jaren. Als je dat niet hebt of dat niet mogelijk is kun je sloten doen op de kasten, zo dat kinderen er niet bij kunnen. Denk er ook aan om dingen als scheermesjes weg te leggen. Als je ruimte genoeg hebt ik het leuk om voor je kinderen een eigen plekje te maken, met bijvoorbeeld een lagere spiegel.

Maak je badkamer veiliger

Het allerbelangrijkste voor een kindvriendelijke badkamer is veiligheid. Je kinderen moeten altijd en overal veilig kunnen rondlopen op de badkamer. Behalve het opbergen van spullen moet je dan nog aan een aantal zaken denken. Er zijn behoorlijk wat producten die een badkamer veiliger kunnen maken, voor onder andere jonge kinderen. Denk aan antislipmatten zodat je kinderen niet kunnen uitglijden, veilige krukjes die kunnen worden gebruikt om op de wc te komen, een temperatuurbegrenzer op de kraan en hendels bij het bad of de douche.

Hou het leuk

Jonge kinderen hebben regelmatig moeite met in bad gaan of douchen, voornamelijk wanneer ze nog wat jonger zijn. Dat komt vooral door angst voor water. Om dit allemaal wat makkelijker te maken is een leuke badkamer voor kinderen belangrijk. Probeer er een leuke plek van te maken, waar kinderen plezier kunnen hebben. Dit kan door het kleurrijk te maken, waterspeelgoed in huis te hebben en voor een veilige omgeving te zorgen.

Een kindvriendelijke badkamer is dus niet iets waar veel mensen snel aan denken, maar wel heel belangrijk. Verdiep je erin voordat je kinderen krijgt, of in elk geval voordat ze zelf in de badkamer zullen gaan bewegen. Op die manier hou je het veilig en zorg je er bovendien voor dat kinderen in bad gaan of douchen wat minder erg vinden.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden