Van peuter naar kleuter, hier moet je rekening mee houden

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 

Redactie 1 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Wat gaat het snel hè?! Voor je het weet is pasgeboren baby uitgegroeid tot peuter. Binnen de kortste keren is hij of zij een volgroeide kleuter die klaar is om naar school te gaan. De fase van peuter naar kleuter lijkt klein, maar de ontwikkelingen in gedrag en behoeftes zijn groot. In dit artikel lees je waar je aan moet denken!

Uiten van gevoelens

Het uiten van gevoelens is een van de grootste verschillen tussen peuters en kleuters. Waar peuters een ster zijn in het non-verbaal uiten van gevoelens, betrekken kleuters al gauw woorden bij gevoelsuitingen. Je kind ontwikkelt zich sterk op gevoelensgebied tussen 3 en 5 jaar oud. Een peuter heeft er een handje van om de hele wereld te betrekken bij het uiten van emotie. Een kleuter is al snel wat ingetogener en kan beter omgaan met teleurstelling en tegenslagen.

Communiceren

De manier van communiceren is misschien wel het fijnste verschil tussen een kleuter en peuter. Een peuter maakt al snel gebruik van hysterische krijsbuien om gelijk te halen. Vermoeiend! Een kleuter weet de standpunten al beter te beargumenteren en kan zelf al een beetje discussiëren.

Andere behoeftes

Je kleuter begint echte behoeftes te ontwikkelen. Zo ook in de slaapkamer. Waar je peuter nog genoegen nam met de ‘baby-achtige’ slaapkamer, gaat een kleuter hier fel tegenin. Het is dus van belang om een tijdloze kamer in te richten (het liefst al van geboorte af aan).

Kies voor een stoere jongenskamer of typische meidenkamer zodat je kleine zo lang mogelijk tevreden is. Zorg daarnaast voor een goed stel kant en klare gordijnen als een rolgordijn op maat of vouwgordijn om een heerlijk donkere nachtrust te ontwikkelen.

Ben jij klaar voor de razendsnelle verandering van peuter naar kleuter? Zorg dat je goed voorbereid bent op de nieuwe levensfase!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden