woman5

Rianne 2 jaar geleden 4 reacties

 

Vroeger riep ik altijd dat ik graag een gezin met 2 kinderen zou willen. Het was mijn ideale plaatje. Inmiddels heb ik een zoontje van 4 jaar en twijfel ik of we nog wel een tweede kindje willen. Ons leven is eigenlijk wel compleet zo. En we hebben veel vrijheid om met z’n drieën leuke dingen te doen en echt veel aandacht te hebben voor elkaar en ons zoontje.

Toch is er ergens een stemmetje, die vraagt of we echt niet voor een tweede moeten gaan. En of dat voor ons zoontje niet leuker is. 

Wat vinden jullie daarvan? Wat zouden jullie doen?

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

woman3

Annelies 2 jaar geleden

Ha Rianne,

Wat een moeilijk dilemma. Ik snap je gevoel precies. Mijn vriend en ik worstelen met hetzelfde gevoel. Ooit wilde ik graag een groot gezin, maar na een moeizame bevalling en een lastige eerste periode vind ik het ook heel fijn om weer meer grip op ons leven te hebben. Om weer meer tijd samen te hebben en ook met ons kindje te kunnen genieten van elkaar. 

Volg je gevoel en je hart. Er is geen ideaal plaatje denk ik steeds vaker. Probeer dicht bij jezelf te blijven. Als jij en je vriend gelukkig zijn en lekker in je vel zitten, is dat voor je zoontje ook fijn denk ik. 

Groetjes! 

woman4

MamavanFrank 2 jaar geleden

Hoi Rianne,


Zelf kom ik uit een gezin van 3 meiden. Eigenlijk is het mooiste cadeau wat mijn ouders mij gegeven hebben mijn zusjes.
Wat is het fijn om ruzie te kunnen maken en 5 minuten later weer van elkaar te houden. Zusjes zijn als beste vriendinnen maar dan nog beter.
Dit zal vast ook voor broertjes gelden.

Wij hebben zelf afgelopen augustus onze eerste kindje gekregen en ik kan niet wachten tot wij hem een broertje of zusje cadeau kunnen doen. Dat is wat mij betreft echt van onschatbare waarden. 

Wat jij moet doen kan ik je niet zeggen, maar ik zou niets liever willen dan mijn zoon een broertje of zusjes geven.

3da3dd1bc569b6c9ff586e7f17293ecf

EllenG80 2 jaar geleden

Onze dochter was 6 toen wij onze tweede kregen. We wilden graag eerder, maar dat lukte niet. We hadden ons er eigenlijk bij neergelegd dat we met z'n drieën bleven. En dat was prima, net zoals jij aangeeft. We waren naar ons gevoel wel compleet en hadden alle vrijheid.  

Nu onze zoon is geboren is het weer even pittig, een tweede doe je er niet zo even bij. Het leeftijdsverschil tussen dochter en zoon vind ik wel prettig. Zij kan helpen en begrijpt dat aandacht gedeeld moet worden.

Ik ben superblij met beide en zou niet anders willen. En die vrijheid komt wel weer, nu even investeren. Ik kan niet zeggen wat je moet doen. Bespreek met je man en zoontje wat hun wensen en gevoel is. Een tweede zal voor jullie alle 3 aanpassing betekenen. Maar hoe rijk ben je dat je die keuze überhaupt kunt maken?  

woman7

Kim 2 jaar geleden

Hallo rianne

Ik heb een dochtertje van bijna 3 jaar.en wij zouden wel graag een 2de hebben.gewoon zodat ons dochter niet alleen achter blijft.ik heb heel veel aan mijn zus.en normaal was ik ook enig kind.en ben zo dankbaar dat ik toch een zus heb.wij doen heel veel samen met onze kids.ook veel steun aan elkaar gehad sinds de dood van ons mama.

Grtjs kim

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden