Redactie 5 maanden geleden Geen reacties

maandclubs
 

Bakken is van veel mensen een favoriete hobby. Vooral tijdens het bakken van taarten kun je je creativiteit kwijt en heb je ook nog een lekker eindresultaat. Toch is het niet altijd makkelijk om een perfecte taart te maken en valt er vaak nog veel te leren. Daarom lees je in dit artikel vijf tips om lekkere taarten te bakken.

Tip 1: Siliconen mallen voor taarten

Het is bij een taart natuurlijk belangrijk dat hij lekker smaakt, maar het uiterlijk van een taart is ook niet geheel onbelangrijk. Je kunt tijdens het bakken van taarten je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan, door middel van de mooiste decoraties. Het decoreren van taarten kan echter best wel moeilijk zijn. Gelukkig zijn er deze super handige siliconen mallen voor taarten. Met deze mallen kun je zowel marsepein als fondant in de mooiste en uniekste vormen rollen. Dit zorgt voor een mooi gedetailleerd en professioneel resultaat, waardoor je taart er prachtig uit ziet.

Tip 2: Tulband bakvormen

Tulbandtaarten zijn taarten met een prachtige vorm, die doet denken aan de vorm van een tulband. De tulbandtaart staat bekend om het gat dat hij in het midden heeft. Hoe simpel je taart ook is: wanneer je hem bakt in een tulband bakvorm ziet hij er altijd mooi uit. Er zijn verschillende soorten tulband bakvormen. Er is de gewone tulbandvorm, maar hier zijn ook veel verschillende variaties op. Zo zijn sommige wat ronder van vorm, andere wat puntiger. Je kunt dus precies kiezen voor de tulband bakvorm die jij het mooiste vindt. Ook zijn er kleinere tulband bakvormen. Deze zijn perfect voor wanneer je een wat kleinere cake wilt bakken.

Tip 3: Kamertemperatuur

We kennen het allemaal: je bent al volop bezig met het beslag mixen, wanneer je erachter komt dat de eieren nog in de koelkast staan. Moet je dan echt gaan wachten tot dat de eieren opgewarmd zijn tot kamertemperatuur? Het antwoord daarop is helaas toch echt ja. Voor dé perfecte taart is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit geldt dus niet alleen voor de eieren, maar ook voor de boter en de melk. Wanneer één van deze ingrediënten een koudere temperatuur heeft, kan het beslag namelijk gaan schiften.

Tip 4: Flosdraad voor laagjes

Wil je een taart bakken met meerdere lagen? Pak je flosdraad er dan eens bij! Het snijden van lagen in een taart is erg moeilijk met een mes. Vaak lukt het niet om helemaal recht te snijden, waardoor de laag ongelijk wordt. Dit kan er ook voor zorgen dat de laag sneller doormidden breekt. De oplossing hiervoor is flosdraad. Het enige dat je hoeft te doen is met het flosdraad door de taart te snijden. Doordat de taart zacht is, gaat dit makkelijker dan je zou verwachten. Het resultaat is veel gelijkmatiger dan wanneer je een mes gebruikt, plus het is veiliger. Extra tip: zorg wel dat je flosdraad gebruikt zonder toegevoegde pepermuntsmaak.

Tip 5: Gebruik bakpapier

Het gebeurt iedereen wel eens dat de helft van de taart aan de bakvorm blijft plakken. Dit is enorm vervelend, aangezien je taart dan vrijwel meteen verpest is. Het is nog frustrerender als je gewoon hebt gedaan wat het recept aangaf, namelijk de bakvorm invetten. Om te voorkomen dat je taart in de toekomst nog een keer blijft plakken, is het een slim idee om bakpapier te gebruiken. Je vet de bakvorm gewoon in zoals je normaal zou doen, maar legt ook een reepje bakpapier in de vorm. Zo is er nog minder kans dat je taart aan de vorm plakt.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden