redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

interieur
 

Oktober wordt door design- en interieurliefhebbers ook wel woonmaand genoemd. Het is voor veel mensen het moment om met hun interieur aan de slag te gaan. De dagen worden korter en we brengen meer tijd in huis door. Tijd om het binnen gezellig te maken! En dan bedoelen we niet alleen de baby- of kinderkamer stylen, maar ook je woonkamer. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe bank, een mooie salontafel of een andere indeling in je woonkamer? Kies je voor industrieel, Scandinavisch of toch lekker kleurrijk om je huis een Instaproof interieur te geven?

Tegenwoordig staan Instagram en Pinterest er vol mee: jaloersmakende interieurs waarvan iedere huizenbezitter droomt. Wil jij je woonkamer graag inrichten zoals je favoriete Instagrammer? Of heb je een prachtig bord met mooi pins gemaakt op Pinterest, maar weet je niet hoe je nu de volgende stap moet zetten? We hebben een paar tips op een rij gezet:

1. Ga op zoek naar je eigen stijl

Niemand woont graag in een onpersoonlijk en kil huis. Je wilt graag een plek waar je je thuis voelt en waar je blij van wordt. Waar je met je gezin lekker kunt wonen en waar ook je kids zichzelf kunnen zijn. Zorg ervoor dat je je eigen stijl creëert. Wat vind je mooi? Waar word je blij van? Ga op zoek naar een sfeer en stijl in huis die jij helemaal fantastisch vindt.

2. Combineer meubels en accessoires

Als je een eigen stijl hebt gekozen, kun je aan de slag met meubels en accessoires. Meubels kunnen een mooie basis geven aan de inrichting. Een industriele salontafel met een mooie leren bank of een leren fauteuil geven direct sfeer. Vanuit zo’n basis kun je diverse accessoires en kleuren gaan combineren. Accessoires die goed bij elkaar passen en een mooie eenheid vormen zorgen voor het echte ‘WOW’-effect. Zorg voor verschillende materialen en structuren en maak het nog persoonlijker en warmer met een aantal mooie kamerplanten.

3. Maak een lichtplan

Veel mensen denken bij het inrichten van hun huis aan verf, behang, vloeren en meubels. Vaak wordt niet direct aan de verlichting gedacht, terwijl dit toch erg belangrijk en sfeerbepalend is. De toegevoegde waarde van verlichting wordt door veel mensen over het hoofd gezien en dat is jammer. Verlichting is een belangrijk element in huis. Het bepaalt functionaliteit, sfeer en uitstraling. Wil je optimaal gebruik maken van verlichting, maak dan een lichtplan.

4. Finishing touch

De finishing touch! Hoe creëer jij je Instaproof interieur? Heerlijke plaids, harige tapijtjes, zachte kussens en natuurlijk mooie raamdecoratie maken het totaalplaatje compleet. Combineer kleuren, texturen en vormen. En kies qua raamdecoratie bijvoorbeeld voor houten shutters. Shutters kunnen veel sfeer toevoegen aan je woning en jouw interieur echt afmaken.

Wil jij meer woonkamer inspiratie opdoen? Ga dan eens kijken op Pinterest. Je vindt er extreem veel foto’s van prachtige inrichtingen, meubels en accessoires. Of zoek naar #interieur op Instagram en vind ontelbaar veel ideeën om jouw interieur Instaproof te maken.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden