redactie

Redactie 2 maanden geleden Geen reacties

terrasscherm-n-de-zon
 

De zomer is natuurlijk een heerlijke periode waarin je veel buiten bent. Zeker met een lekker terras is het simpelweg genieten. Maar dan is een terrasscherm wel een luxe die eigenlijk onmisbaar is. Met een goed terrasscherm ben je klaar voor de zomer en kun je heerlijk genieten van een lekker drankje op je terras. Wanneer we denken aan de zomer is dit natuurlijk toch wel een ideaalbeeld. Het kan dan lekker zijn om vol in de zon te zitten, maar velen vinden dat niet (altijd) prettig en erg slim is het ook niet. Dan is zonwering een uitstekend idee. Wanneer je kinderen hebt is een terrasscherm eigenlijk al helemaal een must have!

Een terrasscherm in je tuin

Wellicht denk je nu; het weer is hier toch niet zo geweldig dat ik een zonnescherm nodig heb. Wanneer de zon schijnt ga ik daar gewoon lekker van genieten. Dat zal je nog tegenvallen. Ook hier is het de warmste dagen amper uit te houden zonder een scherm of andere vorm van bescherming. Het is niet gewoon een luxe, het is bijna noodzakelijk. Wanneer je dan een goed scherm hebt die je optimale schaduw kan bieden, precies op de momenten dat jij het nodig hebt en de manier waarop jij het fijn vindt, is dat ideaal. Daarmee kun je jouw terras nog fijner maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bezoek en eventueel je kinderen.

De voordelen van een zonnescherm op je terras

Een terrasscherm heeft natuurlijk meerdere voordelen. Het belangrijkste voordeel spreekt voor zichzelf, het beschermt je tegen de warmte en zon. Daarnaast heeft ook meteen een tegenovergesteld effect. Het zorgt namelijk in de avond ook voor warmtebehoud, zodat je langer buiten kunt zitten. Op warme dagen kun je heerlijk onder het schaduwoppervlak dat het scherm creëert gaan zitten. Ondertussen kun je ook nog eens je woning koeler houder, doordat de zon minder de gelegenheid krijgt om je huis op te warmen.

Daarnaast kun je ook apparaten beschermen tegen de hitte. Denk hierbij aan een computer of tv. Over een tv gesproken, met de zon in je gezicht is het nogal lastig televisie kijken. Ook dat kun je oplossen met een terrasscherm. Tot slot beschermt een scherm ook je meubilair. Door de zon kan dat namelijk vaak vrij snel verkleuren, wat je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk voorkomt.

Waarom een terrasscherm een must have is wanneer je kinderen hebt

Kinderen spelen over het algemeen graag buiten en de zomer is daar natuurlijk de perfecte periode voor. Hoewel dit vooral voordelen met zich mee brengt, is het wel verstandig om wat extra op ze te letten. Kinderen, zeker jonge kinderen, kunnen vaak minder goed tegen hitte en zon. Bovendien hebben ze nog niet zelf door welke invloed de zon heeft en hoe ze hier mee om moeten gaan. Daarom is een terrasscherm in dat geval nog handiger. Zo bescherm je jouw kinderen tegen de hitte en de zon zonder dat je daar zelf nog op hoeft te letten.

Hoe ziet jouw terrasscherm eruit?

Een terrasscherm kan er natuurlijk op veel manieren uitzien, ook puur qua uiterlijk. Hoe je het ook wendt of keert, een terrasscherm heeft namelijk wel invloed op de uitstraling van je tuin. Je wil daarom een mooie variant kiezen die past in jouw tuin. Het design van het doek is daarbij misschien nog wel het meest belangrijk. Kijk daarnaast naar de vormgeving, uitvoering en afwerking. Er is vaak vrij veel mogelijk qua design van een zonnescherm, laat je hier vooraf goed over informeren. Op deze manier kun je in de zomer heerlijk genieten van de zon en het warme weer, zonder je zorgen te hoeven maken over jezelf of je kinderen.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden