redactie

Redactie 2 jaar geleden 1 reactie

vrouw-fit
 

Een zwangerschap is letterlijk en figuurlijk een zware bevalling. Na deze 9 maanden komen er zelfs vaak nog meer slopende tijden aan. Je kind verdient immers alle aandacht en dit kan ervoor zorgen dat je in de nacht het bed uit moet en dus minder tijd hebt om zelf tot rust te komen. Niet alleen kan dit ervoor zorgen dat je minder fit bent, maar ook dat je libido omlaag gaat en je dus minder behoeften hebt aan seks. Het heeft daarom veel voordelen als je er wel voor kiest om je fit te voelen. In dit artikel geven we een aantal tips waardoor jij je weer zo fit gaat voelen als voor de zwangerschap.

Pak je rust

Het is belangrijk dat je je rust pakt op momenten dat je tijd voor jezelf hebt. Natuurlijk is het belangrijk om voor je kind te zorgen, maar je mag ook je eigen lichaam niet vergeten. Zo is het een goed idee om juist in de eerste maanden je kind even bij opa en oma te laten of de hulp van je vriendinnen in te schakelen.

Het is bovendien verstandig om andere taken uit handen te geven aan familie of vrienden. Denk aan het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of het wassen van kleding. Alle kleine beetjes helpen.

Gezonde voeding en het toevoegen van vitaminetabletten

Uiteraard is gezonde voeding een must als je je fitter wil voelen na een zwangerschap. Grote kans dat je graag iets makkelijks en simpels wil eten, je bent ten slotte al heel de dag druk bezig en wil niet nog meer tijd kwijt zijn aan het koken. Dit hoeft alleen geen ongezonde voeding te zijn. Maak bijvoorbeeld eten voor meerdere dagen als je de tijd hebt. Hierdoor hoef je de maaltijd alleen maar op te warmen en krijg je toch de juiste vitamines binnen.

Het toevoegen van vitaminetabletten zal er ook voor zorgen dat je je fitter gaat voelen. Vitamine B12 is bijvoorbeeld niet alleen tijdens maar ook na de zwangerschap noodzakelijk. Voor het geven van borstvoeding heeft je lichaam namelijk meer vitamines nodig. Je zoon/dochter krijgt zijn vitamines namelijk ook binnen via borstvoeding en hierdoor moet je niet één, maar twee lichamen voorzien van de juiste vitamines. Kies daarom voor vitaminetabletten naast je dagelijkse voeding om zo een tekort te voorkomen.

Libido verhogen

Dat je geen zin meer hebt in seks na de bevalling is logisch. Je voelt je namelijk niet echt meer de vrouw als je was voor de zwangerschap. Je bent wat kilo’s aangekomen en onder de gordel ziet het er ook wat anders uit dan een aantal maanden geleden. Je hebt bovendien genoeg andere dingen aan je hoofd en het helpt ook niet mee dat je kind vaak in dezelfde ruimte is.

Daarnaast zijn er ook nog eens je hormonen die niet mee willen werken en ervoor zorgen dat je minder libido hebt. Doordat je borstvoeding geeft maak je namelijk het hormoon prolactine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder zin hebt in seks.

Toch is het wel goed om na de zwangerschap regelmatig seks te hebben. Zo zal het ervoor zorgen dat je je minder gestrest voelt en versterkt het de band met je geliefde. De vraag is alleen: Hoe verhoog je je libido om ook meer zin te hebben in het spel tussen de lakens? Allereerst helpen vitamines mee aan het verhogen van het libido. Zo is bewezen dat vitamine B en L-arginine het libido verhoogt bij vrouwen.

Er zijn ook middelen die het libido van de vrouw stimuleren. Bekende merken zijn Camagra, Libido femme en Viafemme. Dit zijn natuurlijke producten die kruidenextracten, L-arginine en andere extracten en aminozuren bevatten. Zo heb jij binnen de kortste keren weer zin in seks en voel je je weer helemaal de vrouw als voor de bevalling.

Pagina 1, er is 1 reactie.

woman7

Preggie 2 jaar geleden

Allemaal heel goede tips die ik prima kan gebruiken. Onze jongste is nu bijna 7 maanden en ik moet eerlijk toegeven dat ik me nog altijd niet zo fit voel als voor mijn zwangerschap.  Als ik dit nog langer laat aanslepen word ik een heel gefrustreerde mama... Slapeloze nachten, de zorg voor de baby, het heen en weer geloop met flesjes en babyvoeding  zorgen ervoor dat ik me wat laat gaan.  Vanaf nu ga ik wat beter voor mezelf zorgen en begin ik alvast met wat gezonder te eten. Nog jonge mama's met grote plannen? Ik hoor het graag.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden