woman6

Misty 2 jaar geleden 4 reacties

 

Hallo,

ik wilde na de zomer een verre reis maken om wat vrienden te bezoeken. Mn zoontje is dan ruim anderhalf. Zijn hier ouders die ervaring hebben met verre vluchten en jong kind mee? Wat zijn jullie ervaringen? En wat is praktisch om mee te nemen?

Het is China, dus compleet ander land en gewoontes en hygiene en eten etc etc. ook moeten we dan binnelands vliegen , reizen etc. zouden jullie de kleine meenemen, uberhaupt? ?? 

Groetjes


Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

908e448f89a87909727d1ab2ada9bb13

Els-schot 2 jaar geleden

Wij zijn afgelopen mei met een 3.5 en 1.5 jarige naar Amerika gevlogen. Ik had me goed voorbereid met filmpjes op de telefoon inclusief koptelefoon,  Cadeautjes en extra eten. Ze hebben nauwelijks geslapen helaas zowel op de dag vlucht heen, als de nachtvlucht terug..  maar waren helemaal blij met de filmpjes en spelletjes van het stoelschermpje voor ons. Een fijne koptelefoon voor je kindje is dus wel een aanrader. Maar de cadeautjes had ik net zo goed achterwege kunnen laten. 

woman5

mamamae 2 jaar geleden

Met welke vliegmaatschappij reis je naar  Amerika? Wij vliegen met KLM en wij hebben voor midden stoelen gekregen. Mijn zoon gaat op mijn schoot zitten. Ik ben benieuwd hoeveel beenruimte en klm service voor baby. Want met Emirates geeft ze altijd voorrang voor ouders met kinderen.

woman6

Misty 2 jaar geleden

Oja een koptelefoon voor kids. Goeie! Hadden jullie ook goed  rekening kunnen houden met overnachten in amerika? Was dat een beetje te doen?

woman7

Siet 2 jaar geleden

Nog even een aanvulling op alles wat al gezegd is. In het vliegtuig is de deryan airtraveler echt een aanrader. Kan je kindje lekker zitten en eventueel lekker slapen op je schoot. Ook een iPad met filmpjes is leuk ter afleiding. Ook een goede rugdrager is fijn om mee te nemen op reis. Wij hebben de deuter kid comfort 3 en die bevalt goed. Zou zeker zakjes fruit meenemen, zowel voor in het vliegtuig als onderweg, zoals organix, ook goed voor de oortjes bij het landen en stijgen. Fijne reis! 

woman6

Misty 2 jaar geleden

Top! Dankjewel! Jaaaa filmpjes, liedjes zijn goeiu afleiding! 

woman7

Suusje 2 jaar geleden

Wat de vliegreis zelf betreft is het de moeite waard om te kijken of er nachtvluchten zijn. Als je kindje een groot deel van de tijd slaapt scheelt dit al enorm. 

Drinkt je kindje nog uit een flesje? Neem die dan zeker mee. Zowel bij het opstijgen als bij het landen kan dit fijn zijn omdat het zuigen helpt klaren. 

Bij de meeste maatschappijen mag je een buggy bij het vliegtuig zelf achterlaten. Deze gaan dan pas de laadruimte in. Ideaal. Zo mag je eerder boarden en kun je jouw handbagage tot die tijd ergens kwijt.

Ook gebruiken wij een trunki. Dit koffertje mag mee als handbagage en doet tegelijk dienst als loopauto. 

Vergeet sowieso niet een naam en telefoonnummer op je kind te hebben met +31 ervoor. Dit kan met polsbandjes, maar er zijn ook leuke buttons te verkrijgen.

Zelf pak ik voor elk uur een mini kadootje in. Denk aan stickers om samen op de trunki te plakken, boekje om samen te lezen, kleurtjes. Alles klein maar weer even een afleiding.  Dit hoeft niet persé nieuw te zijn, maar door het in te pakken is het uitpakken ook weer een spelletje en een leuke manier om tijd in het vliegtuig te besteden. 

Zorg ook voor een dekentje oid. Je hebt zelfs handbagage tassen die om te bouwen zijn tot bedje, maarja waar moet je dan zelf zitten? 

Verder ken ik China zelf niet. Ik zou wel een bus melkpoeder meenemen als je geen bv meer geeft. Het wordt vaak hier gekocht en naar China opgestuurd met een reden. Ik heb altijd hygiënische doekjes mee en een busje ontsmettingshandgel. 

Zorg ook dat je kindje een draagdoek of draagzak gewend is. Niet overal kun je met een buggy rijden en het maakt je dus veel mobieler.

En als laatste, geniet er gewoon van!

woman6

Misty 2 jaar geleden

Dankje voor je reactie,! Trunki is een goede tip en dat met afleidings kadootjes ook! Goed bedacht! Een nachtvlucht zou ook iets zijn, ik weet nog niet hoe we gaan reizen, meestal is er geen directe lijn beschikbaar, met transits e.d.. Ik ben zelf een tijd in China geweest, mar goed nooit opgelet of het met een klein kind te doen is, het is namelijk niet zo comfertabel als een europees land.  Hahaha. Maar goed tips, neem ze mee! 

woman5

mamamae 2 jaar geleden

Hoi, hoelang zou je daar blijven? Is het met transit of direct vlucht? ik zou aanraden om eigen potje mee te nemen voor in de vliegtuig en de eerste dag in China. Ik heb zelf nog geen ervaring met hele lange reizen. Want wij gaan ombouwen eerst was 4uurtjes (vorige jaar naar griekenland), volgende maand 8,5uurtjes naar New york en volgende jaar naar Indonesia 15,5uurtjes.

Mijn zoontje is 19maanden volgende maand. Dus ik ben ook benieuwd hoe en wat. Maar ik heb wel een ipad, boek en speelgoed mee genomen voor hem. Ook poedermelk, eet potje, rijstwafel, koekje, en brood voor hem.

Hoeft niet bang om de kleine mee te nemen naar ander landen, laat hem vanaf nu wennen met reizen. Wat belangrijk is dat je de goede vaccinatie voor hem regelen en eigen melk mee nemen (als hij nog melk drinkt). ?

woman6

Misty 2 jaar geleden

Ja dat moet ik ook even naagaan, of een klein kind vaccinaties nodig heeft.  Zat zelf ook te denken aan een rugzak waar kids inkunnen, om zo je ukje niet kwijtteraken in de massa.  

Het is alTijd weer afwachten hoe je kindje reageert, en met anderhalf zijn ze op weg naar the terrible two leeftijd heh ;) . 

We gaan twee weken.  Of 3, want thailand klinkt ook wel aantrekkelijk! :) 

Ik zit vooral ook met hygienische kwestie, toiletten zijn daar niet wat je gewend bent en keivies. Voor mezelf ga ik vrij onvoorbereid weg en is een x niet etenof lang wachten, op de doorreis, ergens  of beetje ziek worden niet zo erg, maar voor een ukje? Voedselvergiftiging is easy to catch! 


woman6

Misty 2 jaar geleden

Dankjewel voor het meedeken! :)


Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden