Tips om meer te genieten van seks tijdens de zwangerschap

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 10 maanden geleden Geen reacties

vrouw-houdt-vibrator-vast-in-bed
 

Zoals de meesten gelukkig wel weten, kan seks in de zwangerschap echt geen kwaad. Of je er ook zin in hebt is echter een heel ander verhaal. Waar de ene zwangere er geen genoeg van kan krijgen, moet de ander er werkelijk niet aan denken. Laten we voorop stellen dat het helemaal niet erg is als je minder geniet van seks. Door alle hormonen en de veranderingen in je lichaam is het echt niet gek om minder zin te hebben. Toch kan dit wel zijn weerslag hebben op je relatie. Want hoe blijf je intiem met je partner?

Masturberen

Veel vrouwen vinden het vooral in het eerste trimester eng om seks te hebben. Dat is gelukkig nergens voor nodig. Om vertrouwen in je lichaam te krijgen, kan het dan ook slim zijn om wat vaker te masturberen. Een vibrator kopen en gebruiken kan hierbij helpen. Penetratie is helemaal niet nodig. Enkel de kittelaar stimuleren is voldoende voor intens genot.

Massages

Een massage kan nooit kwaad. Zeker niet samen met je partner. Onthoud goed dat intimiteit niet altijd alleen over seks hoeft te gaan. Ook elkaar knuffelen, kussen en masseren is al heel fijn om nader tot elkaar te komen. En wie weet waar die massage nog toe kan leiden.

Kies een moment uit waarop jullie alle tijd voor elkaar hebben. Geen afspraken, deadlines of dergelijke. Enkel ontspannen en tijd voor elkaar maken. Hoe fijner de sfeer is, hoe makkelijker het zal worden om te ontspannen en wellicht zelfs weer wat romantiek in jullie relatie te blazen.

Nog net zo aantrekkelijk

Heel veel vrouwen zijn bang dat hun partner ze niet meer aantrekkelijk vinden nu ze zwanger zijn. Niet nodig, want de meeste mannen zijn het er over eens dat een zwangere vrouw net zo aantrekkelijk is als anders. Soms zelfs nog meer. Door de wat grotere borsten, de zogenaamde ‘zwangerschapsgloed’ en het feit dat je zijn baby draagt, zal je juist onweerstaanbaar zijn. Wees dan ook zeker niet onzeker over je lichaam, maar wees trots op hetgeen wat je doet. Als jij je lekker in je vel voelt, zal dat honderd keer zo aantrekkelijk zijn voor de man.

Ontdek jouw nieuwe voorkeuren op het gebied van seksualiteit

Tijdens de zwangerschap is alles veel beter doorbloed. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Een groot voordeel is natuurlijk dat aanrakingen intenser worden en je wellicht zelfs meer kan genieten van de seks. Er zijn zelfs vrouwen die pas hun eerste orgasme krijgen zodra ze zwanger worden. Een groot nadeel is dat sommige plekjes soms te gevoelig worden, waardoor het uiteindelijk niet prettig zal zijn als dit gestimuleerd wordt. Het is dan ook een goed idee om eens zelf uit te proberen wat jouw nieuwe voorkeuren zijn. Zodat je deze met je partner kunt delen. Ga op ontdekkingstocht met een nieuwe tarzan vibrator en neem er de tijd voor. Als je meer over jezelf en je eigen voorkeuren leert, is het ook gemakkelijker om dit door te geven aan een partner.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden