3 handige tips voor het kopen van kinderkleding

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 4 maanden geleden Geen reacties

bnosy-kinderkleding-meisjeskleding-zomer-2018
 

Het aanschaffen van modieuze, leuke én lekker zittende kinderkleding lijkt gemakkelijker dan het is. Er zijn namelijk zowel in winkelstraten als online op internet genoeg aanbieders van kinderkleding te vinden voor zowel jongetjes als meisjes. Kortom: wat is dan het probleem? Lastig is vooral dat juist door het grote aanbod het kiezen van goede kinderkleding, zoals b nosy kinderkleding, best lastig kan zijn. Er is zoveel te koop, dat je als ouder al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

In dit artikel hebben we de drie beste tips verzameld, die je helpen om de juiste keuze qua kinderkleding te maken. Want als je weet waar je op moet letten, dan wordt het kiezen van kwalitatief goede én betaalbare kinderkleren een stuk eenvoudiger. Succes alvast en veel plezier met je aankopen gewenst. En je kind(eren) die de kleding krijgt/krijgen natuurlijk ook!

1. Bekijk welke kinderkleding je echt nodig hebt of niet

Kinderkleding is relatief gezien duur, omdat kinderen - zeker als ze jong zijn - snel groeien en dan weer een grotere maat kleding nodig hebben. Daarom is het verstandig om als ouder goed te inventariseren welke kleding écht nodig is en welke kleding niet. Als je vooraf een goed beeld hebt wat er gekocht moet worden, kun je doelgerichter zoeken, zonder dat je afgeleid wordt door allerlei leuke andere kleding.

Zo kan het zijn dat de zomer eraan komt en dat een blik in de kledingkast van je zoontje of dochtertje uitwijst dat er nog maar één korte broek of jurkje in de kledingkast hangt. Dan is het natuurlijk tijd om te zorgen dat je een extra exemplaar in huis haalt, zodat je kleding genoeg op voorraad hebt.

Naast het controleren van de voorraden in de periode voordat een nieuw seizoen aanbreekt, is het zaak om te zorgen dat je ook goed let op de maten. Zeker bij kleine kinderen is een maatje meer geen enkel probleem, omdat ze anders snel uit hun kleren groeien en je dan weer nieuw kleding moet kopen voor ze.

2. Let op de trends van dit moment

Als ouder is het verstandig om de trends qua jongenskleding en/of meisjeskleding in de gaten te houden. Doe je dit niet, dan kunnen er trends zijn die je mist, terwijl dat in principe helemaal niet nodig is. Zorg er daarom voor dat je geregeld online even kijkt naar leuke nieuwe kinderkleding, of natuurlijk in een fysieke kinderkledingwinkel bij jou in de buurt. Eventueel kun je je kind(eren) hier ook bij betrekken als ze een beetje van mode houden. Door hen zelf een stem te geven in de kleding die je voor ze koopt, dragen ze hun kleding met meer plezier en krijgen ze ook meer zelfvertrouwen.

3. Maak wat oudere kinderen zelf verantwoordelijk

Als je zoon of dochter zo'n tien à elf jaar is, is het tijd om ze meer verantwoordelijkheid te geven als het gaat om de aankoop van hun kleding. Kinderen die de leeftijd van tien jaar bereiken, hebben doorgaans een goed zicht op welke kleding ze zelf wel of juist niet mooi vinden. Je kunt hierop inspelen door ze de ruimte te geven om zelf een eigen wensenlijstje voor kleding te laten samenstellen. Natuurlijk hoef je niet alles op dat lijstje voor ze (of hem of haar) te kopen, maar het geeft wel een richting aan. Door bijvoorbeeld de top drie te kopen bij aanvang van een nieuw seizoen, geef je je kind het gevoel dat hij of zij veel eigen inspraak heeft. Wat ook kan, is om samen een bedrag per maand af te spreken dat door je zoon of dochter aan kinderkleding besteed mag worden.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden