redactie

Redactie 1 maand geleden Geen reacties

bamboe-woonaccessoires
 

Leuke woonaccessoires maken je inrichting net dat stapje mooier, en bovendien kunnen ze woning een stuk knusser en gezelliger maken. Woonaccessoires is natuurlijk een breed begrip waardoor je er ook werkelijk alle kanten mee op kunt gaan. Denk aan leuke kussentjes op de bank, kleedjes en dekentjes, kaarsen, beeldjes, planten, schilderijen en ga zo maar door. Een nadeel van deze accessoires is vaak dat het niet allemaal even duurzaam is. Dat terwijl duurzaamheid tegenwoordig wel van groot belang is. Daarom delen wij vandaag 5 leuke woonaccessoires die ook nog eens super duurzaam zijn!

Duurzame borrelplankjes

Borrelplankjes zijn hartstikke leuke accessoires die ook nog eens nuttig zijn. Uiteraard kun je hiermee op een mooie manier je hapjes aan gasten aanbieden, maar ook wanneer het simpelweg op een tafeltje staat is het een mooie accessoire. Hoe mooi is het dan als dit ook nog eens duurzaam zou kunnen doen? En dat kan, want er zijn steeds meer duurzame borrelplankjes op de markt. Hoe zit dat dan? Veel van deze borrelplankjes zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Hiermee wordt er dus geen hout verspild. Een aantal fabrikanten gaat nog een stapje verder en gebruikt een deel van de opbrengst voor het planten van bomen in Nederland.

Duurzame lampen in je woonkamer

Iedereen heeft lampen nodig in huis, en vrijwel iedereen vindt het belangrijk hoe deze eruit zien. En ook lampen kun je in duurzame varianten verkrijgen. Zo zijn er lampen van duurzaam hout verkrijgbaar. Een van de producten in Nederland gaat elk jaar een aantal keren naar de jungle in Suriname om daar ‘oud’ hout te verzamelen, en hier vervolgens lampen van te maken. Overigens worden hier ook nog andere woonaccessoires van gemaakt.

Je kunt ook gewoon naar de IKEA

IKEA staat vooral bekend om betaalbaar en massaproductie, en mede daardoor niet per se om de duurzaamheid. Toch is ook de Zweedse fabrikant hier veel mee bezig. Onlangs brachten bijvoorbeeld stoelen op de markt van gerecycled plastic. De verwachting is dat IKEA in de komende jaren nog veel meer duurzame producten op de markt zal gaan brengen.

Duurzaam slapen

Bij accessoires voor de kinderkamer kun je natuurlijk ook gewoon bewuste keuzes maken. Waarschijnlijk zijn je bed en beddengoed dat niet het eerste waar je aan denkt. Toch kun je ook bij deze zaken kiezen voor duurzame varianten. Zo kun je bijvoorbeeld slapen onder een duurzame deken. Deze zijn dan gemaakt van fair trade katoen, wat natuurlijk super mooi is. Ook is het textiel vaak volledig ecologisch. Win win! Daarnaast zijn er ook plaids en dekens gemaakt van gerecycled denim, schapenwol en wordt er het linnen gemaakt van vlas dat echt in de natuur staat. Met dekens kun je dus juist heel veel doen aan duurzaamheid.

Woonaccessoires van bamboe

Bamboe is een heel duurzaam materiaal waar je ontzettend veel mee kan. Steeds meer producten van woningaccessoires ontdekken dat inmiddels ook. Zo kun je heel veel lampen van bamboe kopen. Producten die veel met bamboe werken hebben daarnaast vaak nog aanvullende acties waarmee je nog meer positieve impact kan maken. Bij elke accessoire die je koopt gaat er bijvoorbeeld iets naar een ontwikkelingsland, of ontvangt een gezin daar ook een accessoire. Op deze manier werkt duurzaamheid aan twee kanten, en kun jij daar je steentje aan bijdragen terwijl je ook nog eens een toffe accessoire in huis haalt!

Duurzaamheid in huis halen is niet alleen heel belangrijk, het is tegenwoordig ook nog eens prima te doen. Steeds meer producten houden er op allerlei manieren rekening mee. Daarnaast zijn deze accessoires vaak ook nog eens extra tof en net wat meer bijzonder. Het is geen massaproductie, dus de kans dat bekenden dezelfde accessoires in huis halen is niet zo groot.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden